Cumartesi, Ocak 12, 2013

Ahududulu Babalar Günü Pastası



               Babalar Günü... 1998 yılında babamı kaybettiğim günden beri ne yazık ki; kutlamayı tercih etmediğim, hatta; o gün için kafamı dağıtacak, çeşitli aktiviteler yarattığım günlerden biri... Aynı Anneler Gününde yaşadığım ruh hali içinde oluyorum, bu seçilmiş günlerde... Ağaç kovuğunda oluşmadık hiç birimiz. Hepimizin; güzel günlerini paylaştığı, sevgiyle sarılan, başımızı okşayan, bazen; yaptığımız hataları bir bakışı ile eleştiren, çoğu zaman hata bile olsa çıkış yollarını uygun bir dille anlatan anne ve babalarımız vardı. Ancak zaman içinde onların başına gelen, bizlerin de başına geldi çattı. Babacığım; aynı senin öğrettiğin gibi, kimsenin hakkını yemiyorum, kimsenin kalbini kırmamaya çalışıyorum, herkesi olduğu gibi kabul edip, değiştirmeye uğraşmıyorum ve en önemlisi aynı senin gibi torunumu çok seviyorum. Kızlarım benimle eğleniyor zaman zaman... Niye mi baba?. Aynı senin gibi kafamda düşünülecek şeylerim fazlaca olursa, onları dinlermiş gibi yapıp, çözüm arayışı içinde terliğimi farketmeden ayağımda sallayıp duruyorum. Babacığım, 15 yıl oldu seni sonsuzluğa uğurlayalı. Emin ol, yerine kimseyi koyamadım. Ama, bir güzel aile girdi hayatıma... O; çok sevdiğin, Ceyda'nın kayınpederi... Sadece sana tanıştırmak için, böyle resmi bir dille söyledim ailedeki yerini. O da, sen gibi bir baba... Evini, eşini, evladını sarıp sarmalamış, kol kanat germiş. Benim ve çok sevdiğin torunlarının babasız geçen yıllarından sonra, tıpkı sana benzeyen biriyle karşılaşmak hepimize iyi geldi. Senin yerine koyamadık babacığım ama, onu da çok sevdik. Hatta; Babalar Gününde onun ve çiçeği burnunda babamız Onurcuk için bir pasta yapıp, bu güzel günü, seninle kutlar gibi  kutladık. 25 Ağustos 2012' de Zeynocuğu da nişanladım babacığım. Seneye kutlamalarımıza bir baba daha eklendi. :) Huzur içinde yat. Mekanın cennet, ruhun şad olsun... 



Genoise Kek  (22 cm kalıp)

- 125 gr toz şeker
-    4    yumurta
- 125 gr Un (elenmiş)

* Yumurta ve toz şeker, yumurtalar beyazlayıncaya kadar mikser ile çırpılmalıdır. (Isıya dayanıklı cam kap kullanılması önerilir)
* Karışım benmari usulü kaynayan bir tencerinin üzerine oturtularak, Karışımın 30 derece sıcaklığa ulaşması ile birlikte benmari üzerinden alınarak, soğuyuncaya kadar çırpılmaya devam edilmelidir.
* 125 gr un, soğuyan karışıma, 3-4 defada,  yumurtalar söndürülmeden eklenmelidir. (İşlem sırasında, mikser kullanılmamalı, spatula ile un karışıma yedirilmelidir.)
* 175 derece sıcak fırında 35-40 dk arasında pişirilmelidir.
* Fırının tel ızgarası üzerinde soğutulmalıdır.
Pastacı Kreması:

- 1/2 Kg Süt
- 3 Yumurta sarısı
- 1 Su bardağı toz şeker 
- 1,5 Yemek kaşığı tepeleme Mısır nişastası
- 1 Yemek kaşığı tepeleme Un
- 1 Yemek kaşığı margarin (tereyağ kullanılabilir)
- 1/2 Kutu Labne peynir
- 1 Paket Vanilya

* Yumurta sarıları ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılmalıdır. Çırpılan  karışıma, elenen mısır nişastası  ve un ilave edilmelidir.
* Süt, şeker ve  vanilya birlikte kaynatılmalıdır.
* Kaynamakta olan karışıma, yumurtalı karışım ilave edilmeli ve kısık ateşte koyulaşıp, küçük kabarcıklar oluşana kadar kaynatmaya devam edilmelidir. Ateşten alındıktan sonra, 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilmelidir.
* Hızla karıştırılıp soğutulmalıdır. (Kaymak bağlamasını engellemek için)
* Soğutulduktan sonra, yarım paket labne süzülerek eklenmelidir.

Üst Süsleme malzemeleri:

- 1 Kutu Ahududu (Dondurulmuş)
- 1/2 Paket Jöle
- 2,5Çay bardağı vişne suyu

- 200 gr kedi dili bisküvi
- 1 Su bardağı süt


Pastanın birleştirilmesi:

* Kek kalıbının kenarlarına, soğuk sütte ıslatılan kedi dili bisküvileri dizilir.
* Soğuyan pasta keki ortadan ikiye bölünür. Basit şurupla ıslatılır ve kek kalıbının içine yerleştirilir.
* Pastacı kremasının yarısı, ıslatılan kekin üzerine yayılır. Ahududuların bir kısmı, pastacı kremasının üzerine serpilir ve ikinci kat kek ıslatılarak yerleştirilir.
* 2. sıra diziliminde de aynı yol izlenir.
* Son olarak vişne suyu ile hazırlanan jöle, meyvelerın üzerine yayılır ve 1-2 saat buzdolabında donması beklenir.

AFİYET OLSUN.:)

4 yorum:

  1. Nilgün merhaba,
    Pasta, kek beni aşıyor, ellerine sağlık. Galiba ilk izleyicin oldum. Benim de yemek bloğum var gelirsen sevinirim. festigan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. İlhan merhaba,
    Blok henüz 7 günlük.:) Anlayacağın henüz çok yeni... uzun zamandır, resimlerle birikim yapıyordum, birgün cesaret eder açarım diye. :)Nihayet açıldı. Bakalım nasıl gelişecek? Ziyaret sayısı 310 a ulaştı. Benim çapımda iyi gidiyor. Festigan'ı takip ediyorum ve beğeniyorum. Senin de ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Pastanızı çok beğendim.Mutlaka deneyeceğim.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenin için teşekkür:) Hafta sonu kutlayacağımız yeni babalar günü pastasını yapıyorum bugün:) Yarın da onu paylaşırım. Sevgiyle kal.

      Sil