Cuma, Ocak 11, 2013

Tarçınlı Balkabaklı Toplar



       Bazen kabak tatlısı yaparsınız ama kabağın cinsinden midir? Bilinmez... Kabak eriyiverir tencerenizin içinde. Çok karşılaşılan bir durum olmamakla birlikte, durumu kurtarmanın epeyce yolu var. :) Ayrıca, erise bile yemekten son derece keyif aldığım tatlıların başlarında gelenlerdendir. Ev ahalisi de çok sevdiği için sıkça yapılır evimizde. Tek sorun; O gün küçük damadın ziyarete gelmiş olmasıdır. :) Sebebine gelince; küçük oğlumun, pişerken yaydığı, o güzel kokuya bile tahammül edemiyor olması... Anlamakta güçlük çeksem de, yapılacak bir şey yok. Dolaba kaldırıp onun işleriyle meşgul olduğu zamanlarda, şapır şupur yeniliyor.:) Yukarıda gördüğünüz, balkabaklı toplar, eridikleri için değil, tam da böyle olması istenildiği için hayat buldu. Kabak tatlısını genelde, yemek üstüne hafif bir tatlı olarak yemeği severiz. Ancak, bu şekilde yapılınca, çay sofralarına da yakışıyor. :) Böylece; benim yaptığım  çay sofralarında, bence hakkettiği yeri layıkıyle süslüyor. Hem kolay, hem lezzetli, vakit almayan bir tarif arıyorsanız, evde de kabağınız varsa, sizin için biçilmiş kaftan. :) Bende var. Tarifi yazar  yazmaz, emin olun kalkıp yapacağım.

Malzemeler:

- 2 dilim  ayıklanmış Bal Kabağı (yaklaşık 600 gr)
- 2 Su bardağı toz şeker
- 1 Adet çubuk tarçın
- 4-5 adet karanfil
- 1 Paket Pötibör (200 gr)
- 1/2 Su bardağı eritilmiş margarin
- 1 Su bardağı Hindistan cevizi
- Ayrıca üstlerine bulamak için Küçük bir kase Hindistan cevizi

Yapılışı:

* Bal kabakları dilimlenir ve tencereye yerleştirilir.
* Toz şeker, tarçın, karanfil kabakların üzerine serpilir.
* Su ilavesi yapılmamalıdır. Kabaklarş kısık ateşte sularını bırakıp tekrar çekene kadar pişirilir.
* Pişen kabaklar sıcakken püre haline getirilir ve soğumaya bırakılır.
* Soğuyan kabaklara, robotta çektiğimiz bisküviler,eritilmiş margarin ve hindistan cevizi eklenerek, yoğurulur.
* Hamur haline getirdiğimiz karışımdan küçük parçalar koparılarak, top haline getirilir ve hindistan cevizine bulanarak servis edilir.

Not: Bu tarifi şekilendirirken, hamuru yağlı kağıt üzerinde 1,5 cm. kalınlığında açıp, küçük kopatlarla şekil verip, hindistan cevizine buladığım bir görüntü daha var.:)))  O da yakında blogda olacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder