Pazar, Ocak 20, 2013

Limon Glazürlü Muffin


               Yerken yüzümüzü buruşturduğumuz, bir meyve nasıl oluyor da çaya, çorbaya, tatlıya, keke dahil olduğunda bu kadar mucizevi bir rayiha ve lezzet yaratabiliyor.?  İnanmak güç ama limon böyle bir meyve... Hasta olduğunuzu söylersiniz, ilk önerilen odur. :) Tansiyonunuz çıkar... "Suya sık iç" derler. Son derece başarılıdır. :) Denedim biliyorum.  Eskiler, setliç diye adlandırır... Mide hazımsızlıklarında; su, limon, karbonat karışımının  iyileştirici gücünü, neredeyse yaş grubumda bilmeyen yok gibidir. Halk tababeti der geçeriz ama  kimyasal karışımların yan etkileri açısından değerlendirildiğinde, şu basit üçlünün gücünü yadsımak mümkün değil.:)  Şimdi, resimde gördüğünüz güzelim muffinin altına neden bunları yazdığımı merak edeceksiniz. Küçük kuzumun kadromuza dahil olmasından ve meyveli karışımların doktoru tarafından önerilmesinden sonra bizde her aile gibi, masum meyvelerden başlayarak mamalar hazırlamaya başladık. :) Nerden bilebilirdik ki... Bu küçümen... limonu gördüğü yerde ve kabuğuyla birlikte, yüzünde en ufak bir mimik olmadan hapır hupur yiyecek. :) Önce dokunabilir düşüncesiyle, tedbirli davranıp, elinden usulünce almaya çalıştık ama baktık birşey olmuyor:))))) Artık dilimleyip eline veriyoruz o da afiyetle mideye gönderiyor. :) Limonlu muffinlerimizin nasıl hayat  bulduğuna dair bir fikriniz olduğunu düşünüyor ve küçüğümüzün  isteklerine cevap vermek üzere hazırladığım limonlu serinin ilk tarifini paylaşıyorum.:)

Malzemeler: 22 Adet

- 4 Yumurta
- 100 gr Margarin (Becel Zeytinyağlı kullanıyorum)( Oda sıcaklığında)
- 1/2 Su bardağı Sıvı yağ
- 1+ 3/4 Su bardağı Toz şeker
- 1 Su bardağı Süt
- 1 Paket Kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme limon kabuğu rendesi
- 1 Portakal kabuğu rendesi
- 300 gr Un
- 150 gr Mısır Nişastası

Yapılışı:

* Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
* Süt, sıvıyağ ve yumuşak margarin ilave edilip çırpmaya devam edilir.
* Un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilya elenerek havalandırılır ve karışıma ilave edilir.
* Portakal ve limon kabuğu rendesi en son karışıma ilave edilip spatula ile homjen bir şekilde dağılımı sağlanır.
* 160 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testinden başarıyla çıkana kadar pişirilir.

Not:  Pişme süresi, küçük muffin kalıplarıyla 15 dakikadır.

LİMONLU GLAZÜR

 Malzeme:

- 1 Çay bardağı Pudra şekeri (Büyük Çay bardağı)
- 1 Yemek kaşığı Limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
- 1 Limon Suyu

* Limon suyunun içine pudra şekeri katılarak yapılır. Sade su ile yapılması da mümkündür. Çabuk donduğu için kaplamalar acele yapılmalıdır. Tercihe bağlı olarak, çok ince kesilmiş ve şekere batırılmış limon dilimleri ile süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder