Pazartesi, Ocak 07, 2013

Karanfilli ve elmalı kurabiye




Küçüğümüz evimize geldiği günden beri hayatlarımız başka bir mecradan akmaya başladı diye bahsetmiştim sizlere. Mesela; artık sevgili babaannemizin, pazartesi günleri yok:) Çünkü; ben haftalık iznimi alıyorum, babaannemiz de torununun gönlünü eğlendiriyor. İkinci kışımızı yaşıyoruz böylece:)) Gerçi, kimse bu konuda şikayetçi olmuyor, çünkü; ufaklığımız, yarım yamalak anadili ile öyle olmadık laflar söyleyerek gönlümüzü alıyor ki:))) Bırakın günümüzü çocuk bakarak geçirdiğimiz için şikayet etmeyi, mahallenin tüm çocuklarını da çağırsa, "başımızın üstünde yerleri var gelsinler" diyecek hale geliyoruz. Artık ilk göz ağrısı olmasından mıdır? Yoksa; o tatlı dilin sarfettiklerinden midir? Bilemiyoruz.:)  Varın siz karar verin.:) Tabii ki, babaannemiz sabah  10'da kapımızı çalınca, hemen emaneti teslim edip, evden çıkıp gitmiyoruz:) O, benim de çok iyi arkadaşım. Hatta, kardeşimden öte diyebiliriz. Oturup kahvelerimizi içiyoruz... sohbet, muhabbet, kadınca paylaşımlar derken, güne güzel başlıyoruz vesselam. Kahve olur da yanında kurabiye, çikolata olmaz mı? :)   İşte onlarsız asla olmaz. Bu pazartesi günümüzde de bu kurabiyeler eşlik etti bize. Namı değer karanfilli elmalı kurabiye. İşte tarifi:
 Malzemeler:

- 1 Yumurta
- 1/2 Su bardağı Pudra şekeri
- 1 Su bardağı Nişasta
- 1/2 Su bardağı çiğ krema
- 3 yemek kaşığı yoğurt 
- 125 gr margarin (Becel)(Oda ısısında)
- 3,5 Su bardağı un (Elenmiş)
-1 Paket kabartma tozu
-1 Çay kaşığı toz karanfil (tepeleme)
- Pudra şekeri (Üzerine serpmek için)

İç Malzeme:

4 Elma (Hafif ekşi elma)
1 Su bardağı Toz şeker 

* Elmalar rendelenip, toz şekerle birlikte, bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
* Yumurta, çiğ krema, yumuşak margarin, yoğurt cam bir kapta karıştırılır.
* Un, nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz karanfil elenerek, sıvı malzemeye karıştırılır ve hamur oluşturulur. (Yumuşak, kulak memesi kıvamında)
* Hamur en az 2 saat buzdolabında dinlendirilir. (Hamurun bir gün öncesinden yapılıp dinlendirilmesi önerilir.)
* 10 cm genişliğinde 0,5 cm kalınliğinda açılır. Küçük üçgen parçalara ayrılır. Soğuyan elmalı iç malzeme koyularak  sarılır. (Açılmalarını engellemek için, fırın tepsisine ince uçlar tepsiye gelecek biçimde yerleştirilmelidir.)
 * 175 derece sıcak fırında pembeleşene kadar pişirilir.
* Kurabiyeler soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir. Afiyet olsun:)
  





2 yorum:

  1. Elmalı birde karanfil katılmış daha ne olsun Bu kurabiyeler tam benlik olmuş.İlerde yapmak üzere not alıyorum izninizle bloğumda paylaşmak isterim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Semacığım toz karanfil iksir gibi:) Dahil olduğu tüm kurabiyeleri başka bir boyuta taşıyor. Yaptığın zaman paylaşırsan çok sevinirim. Sevgiler.

      Sil