Pazar, Şubat 24, 2013

Kendimden

Özel ve Güzel Mekanlarımız Eminönü...










                 Bazen bir pencere açmak lazım hayata, daha rahat nefes alabilmek için...  Ben de bu hafta sonu pencereyi sonuna kadar açtım.:)   Eminönü, Mercan, Tahtakale benim kendimi unuttuğum, sabah bıraksanız akşama kadar hiç şikayet etmeden, " yoruldum" demeden dolaşabileceğim bir başka dünya... 16 Martta küçük kuzumun yaşını kutlayacağımız için, hem gerekli malzemeleri almak hem de kafamı dinlemek amaçlı Cuma ve Cumartesi günlerimi oralarda geçirdim.  Her zamanki gibi, sabah kahvemi Marmaris Büfe de içip, orada tanıdığım insanlarla birkaç laf edip, daha sonraki saatlerde kalabalıktan dolaşamayacağımı  çok iyi bildiğim :) mekanları bir bir ziyaret etmeye başladım. Dolaşırken hem alış verişimi yapıyorum, hem de yıllardır müşteri olarak dostluk kurduğum insanlarla yarenlik ediyorum. :)    Muhakkak... Aslı böreğe uğrayıp, güzel bir çay içip mola veriyorum. Sonra dolaşmaya devam:)   Şark Han'ın kapısını çalmadan olur mu? :)) Hadi bakalım bir posta da orası geziliyor. Orada genelde fazla alacak bir şeyim olmuyor ama dolaşması çok zevkli.:)))  İnanmayacaksınız ama! Cemrem için, iki koca torba dolusu saç bandını sattı bana oradaki Çinliler.:)                   
                 Cumartesi günü oğlum ve kızım da yanımdaydı... Onlar olunca tatlı yenilecek mekanlar asla es geçilemez.:)    Acemoğlu  Baklava bu iş için biçilmiş kaftan... Muhteşem tatlılarını, krokanlarını tatmadan geçmek mümkün değil.   Ben ucundan tadarken, benimkiler dükkanı alt üst ettiler bile...:) Bu arada dükkandaki oğlumuz Ali'den, Antep fıstığının en alasının adresini de almayı unutmadım:) Aklınızda olsun ! Hakiki Antep Fıstığı arıyorsanız (Kavrulmamış-çiğ) Adres... Osmanlıoğulları :) Tabii tatlıya geçmeden son bir durak var... İşiniz buralara düşerse ve birazcıkta vaktiniz varsa, uğramanız gereken çok güzel ve özel bir mekan... Gözleme ve hamsi tavanın alasını gözünüzün önünde yapıp, yeşillikler eşliğinde taze ekmeğinizle birlikte sunuyorlar. :) Yemeklerin ötesinde güzel olan nedir biliyor musunuz? İnsanların içtenliği... Pırıl pırıl genç insanlar servisi, pire çabukluğu ile yaparken, bir ana oğul var ki... Anacığı gözlemelerin başına sabah saat 06.30'da oturuyormuş.  Oğulcuğun, " Anacığıma artık çalışma, evinde otur diyoruz ama" diyerek başladığı cümlesini, anacığı... başına kaldırmadan önündeki bezeleri açarak "seni de evlendirelim sonra düşünürüz" sözcükleri ile tamamlıyor.   İşte böyle... evler ayrı, yurtlar ayrı, ama insan anne olunca sanıyorum dertler hep aynı...:) Eminönü'nde hasırcılar ve sepetçiler çarşısı tarafındaki bu özel mekana uğramanızı öneririm. Güler yüzlü, çalışkan bu insanların açtığınız pencereden size bakıyor olmaları, gerçekten ayrıcalıktı. Günümü aydınlattılar diyebilirim. Dün onların resmini çekerken söz verdim anacığına, "o hamur tutan ellerini çekeceğim sadece" diye.  İşte günden kalan bir hatıra bu resimler... 

4 yorum:

  1. Nilgun merhaba cok guzel bir yayin olmus, yanliz isim yazmamissin, yoksa benm,i kacirdim diye tekrar okudum ama goremedim?? Bu gozleme ve hamsi tava olan yer neresi acaba birde tam olarak (en acik olarak) nerede acaba Eminonunde?

    YanıtlaSil
  2. Sevgili arkadaşım, Bu mekan Rüstempaşa Camiinden sonraki ilk sağ sokakta. Sokağın adı Uzun Çarşı sokak. Aynı sokakta Bereket Döner de yeni bir dükkan satın aldı. Mekanın eski adı " Osmanlılı Büfe" olarak geçiyor ama bunca yemek yememe rağmen yeni ismine bakmak hiç aklıma gelmedi. :)) Bundan sonraki ilk gidişimde tabelasının resmini koyacağım söz..:))) Olaki buralara gelirseniz ağırlamaktan memnuniyet duyarım. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Nilgün harika bir paylaşım olmuş. Ben de haftada bir oralara atıyorum kendimi. Her şey çok da ucuz yerini bilirsen. Ama eski kaşar diye patates püresi de alabilirsin bu arada. :)) Ben sitede çocuklara milli bayramlarda bayrak, balon, şeker falan dağıtıyorum. Bizim markette bayrak tanesi 1 tl. Oradan 100 tanesini 3 tl.ya aldım, inanamadım. Gözlemeciye mutlaka gideceğim. Balık kızaran yağın temizliğine dikkat ettin mi?

    YanıtlaSil
  4. Peynircim bellidir can arkadaşım.:) Kadıköydeysem Çarşı içi Gözde şarküteri, Göztepe'de isem İtimat tavsiye ederim... Özellikle sarımsaklı ve Antep fıstıklı peynirlerini bu arada keçi peyniri de mükemmeldir. Onun dışında İnek peynirimizi Küçük damadın annesi Ezine gönderiyor:)) Gözlemeci muhteşem.. Yağ devamlı böyle çok bilinen 2 dış masası olan bir mekan. Bana kaş göz yap yerin hazır dediler:) Gide gele dost oldum hepsiyle...
    Süslemeye gelince ben de aynen sen gibi o tarz ihtiyaçları hep oradan tedarik ediyorum.

    YanıtlaSil