Pazartesi, Şubat 04, 2013

Hayaller Ve Gerçekler




Gerçeğim...


                                                                         Hayal ettiklerim...                                                                                                                

          Hayal dünyanızı hiç zorlar mısınız? Gördüğünüz bir güzelliği, hiç resme dökmek istediniz mi? Ya da dinlediğiniz bir müzik parçası sizi gitmek istediğiniz ancak gitmeyi hiç gerçekleştiremediğiniz yerlere götürdü mü?  Bence; yaşamımız süresince kendimize yapabileceğimiz en büyük iyilik, hayal ettiğimiz güzellikleri; elimizden geliyorsa, bir fırça yardımıyla resme, bir enstrüman yardımıyla güzel bir müzik parçasına ya da bir makas ve biraz kumaş  yardımıyla  bir giysiye... belki de, mutfakta lezzetli bir yemeğe çevirebilmektir. İçimizde ki çocuğa da, küçük bir yolculuk olur diye düşünüyorum.:)  Benim çocukluğumda sanıyorum bunları yapabilmek daha kolaydı... Çünkü;  hazır karakterler ve  onların üstüne giydirilecek bedenlerine uygun elbiseler satılmıyordu .:) Sıradan bir plastik bebeğe, annelerimizin verdiği artık kumaş parçalarını kullanarak günün modasını uygular sonra da ona bahçemizdeki ağaçlarımızdan topladığımız yapraklara sarılmış çamurdan dolmaları ikram ederdik.:) Böyle gelişti ve zenginleşti hayal dünyalarımız...
                   Ben hala bu yolda ilerliyorum. Balkonumuzu, Cemrem doğduğundan beri 23 Nisan gününe hazırlıyor... Çiçek,böcek, pasta, börek ne varsa hazır edip, günün özelliğini farklı algılamasına yardım etmeye çalışıyorum ki,  bu küçük kuzu da, yarınlarında belleğinin bir köşesine yerleştirdiği bu görüntüleri, farklı amaçlarla özel günlerine uygulayabilsin.  Bu çocuk bayramında bir mini gülümüz vardı evimizin küçük serasında... Güzel, somon rengi bir gül... Ona bakıp " ne güsel" demişti ufaklık... O zaman bu güzelliği ona farklı hatırlatmak ve anılarının arasında fark yaratmak lazım diyerek, yeni yaşına merhaba diyeceğimiz günde pastasının bir kenarına da şeker hamurundan o görüntüyü yerleştirmeye karar verdim.:)  Gerçekleştirdiklerimiz için  hayal kurmayız...:) Ama, hayal ettiklerimizi gerçekleştirebiliriz...:) Gerçekleştireceğiniz, hayalleriniz olması dileklerimle ...

4 yorum:

  1. Merhaba sayfaniza acil olarak giris yapip hemen kaciyorum..ama ziyaret edip iyice inceleyecegim:) Cok guzel bir blogunuz var..(Festigan sizi onermis ziyaret edin diye :) )..dolayisi ile kisa bir ziyaret oldu simdilik..Sevgiyle:))

    YanıtlaSil
  2. apartmanın yanında sererdik örtüleri komşu kızlarla,misafircik oynardık....çocuklarıma evin üstünde kulübe yapmıştım...şimdi ise evin içinde bile güvende değiliz .Güzel hazırlıklar olacak ,güllerin ise süper .30 sene önce bir akrabam öğrenmişti süsler için tatlı hamur yapmaya,sen yapamazsın derdi ,tam reçetesini vermedi,yaptım,o zamanlardan beri sen yapamazsın dediklerinde inat edip çok şey başardım.Sana kolay gelsin canım ve ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  3. Hoş geldiniz:) Ne çok anılar biriktirdik değil mi? Birlikte hatırlayıp, paylaşmak hepimize iyi gelir sanıyorum. Bazı cümlelerinizde kendime benzettim sizi.:) Bizim gibilere kimse yapamazsın dememeli:) Çünkü en iyisi o zaman çıkar. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Dost Bahçesinden Lezzetler sizde hoş geldiniz:) Geniş zamanlarda, paylaşımlarda buluşmak üzere. Sevgiler

    YanıtlaSil