Çarşamba, Şubat 20, 2013

Gül Reçelli Gül Kurabiye






               Bugün, bahara dönmüş bir iki ağaç gördüm yürürken. İçimizin kıpır kıpır olduğu, daha çok heyecanlandığımız, umutlarımızın yeşerdiği başka bir mevsim bahar... Sanki ağaçlar, "Karamsarlığınızı atın, bakın ben bile bir kuru dal iken tomurcuğa kaldım, hadi silkelenin" der gibi, o güzel bahar çiçeklerini bir bir konduruyorlar üzerlerine... İnsanların tuhaf bakmayacaklarını bilsem, bir dalı çekip o güzel çiçeği sevmek geldi içimden. :) Ben ... Ortancalara da böyle davranırım. :) Mevsiminde duvar diplerinde açmış kocaman mavi, pembe kafa kafa ortancaları okşayarak giderim yol boyu. :) Artık görenler hakkımda ne diyorlar bilmiyorum:)  Bu da böyle bir sevgi işte... Bu güzelliklere seyrederek döndüm ve ufaklığımı öğlen uykusuna yatırdım. O, yatınca benim günlük dinlence saatim başlar genelde. :) Tabii ki uyursa... Eh biraz uyudu galiba. Ben de sessizlikten istifade azıcık şekerleme yaptım.:)  Belleğimdeki bahar çiçeklerinden etkilenmiş olacağım ki, kısacık rüyada, doğduğum evin bahçesindeki gül tarhlarını geziyordum. :) Onlar,  babaannemin bebekleri gibiydi.  Gözü gibi bakardı onlara, diplerini çapalar, kabartır, zamanı geldiğinde budar... yenilerini eker, değişik renklerde güller yetiştirmek için aşı yapar... Uğraşır da... Uğraşırdı... Güzeldi kısacık rüya, özlediklerim ve özlemlerimi içeriyordu... Kalktım ve bu gül reçelli gül kurabiyeler çıktı ortaya... Artık doğduğum ev yok, içindekiler de... Güller ise; umarım.... O bahçede hayat bulmalarına yardım edecek birilerinin elindedir...


Malzemeler:

- 1 Paket mısır nişastası
- 3/4 Su bardağı Pudra şekeri
- 75 gr Tereyağ (Oda ısısında)
- 50 gr Margarin (Becel ) ( Oda ısısında)
- 1 Yumurta
- 3 Yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı Sıvı gıda boyası (Fo  Gıda boyası)

Üstlerine koymak için:
- 2 Yemek kaşığı Gül reçeli (Ev yapımı tarifini vereceğim. :)
- 2-3 Yemek kaşığı Pudra şekeri

Yapılışı:

* Oda sıcaklığındaki yağ , pudra şekeri ve yumurta krema kıvamına getirilir.
* Mısır nişastası, un ve gıda boyası katılarak yumuşak bir hamur yapılır.
* Hamur 30 dakika dinlendirilir.
* Tezgaha mısır nişastası serpilerek, merdane ile 3-4 mm inceliğinde açılır. çay bardağı ağzı ya da 5 cm çapında yuvarlak kopatlarla kesilir.
* 3 parça hamur, biri diğerinin ortasına gelecek şekilde dizilir ve ilk parçadan başlayarak sarılır.
* Oluşan hamurlar ortadan kesilir ve her yarım parçanın dipleri elle düzeltilerek tepsiye dizilir.
* 160 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir ve ortalarına çay kaşığı ile gül reçeli koyulur.

AFİYET OLSUN :)



5 yorum:

  1. Ay çok güzel olmuş canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ..kabartma tozu yazmıyor, eklenmiyor mu?
    dün akşam denedim tarifi ancak belki yazmak unutulmuştur diye kabartma tozu da ekledim ancak fırında hepsi de dümdüz oldu :(

    YanıtlaSil
  3. Hayır kabartma tozu yok:) Formu bozulmasın diye konulmuyor. Üzülmeyin tekrar denediğinizde, çok güzel olacak. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mürvet beğenin için:) Sevgiler.

      Sil