Perşembe, Şubat 21, 2013

Acil Durum Böreği



                Acil durum yemeklerini hepimiz biliriz. :) Hele hele çalışan bir anneyseniz, durum daha da vahim olur bazı bazı...:) Emekli olana kadar bu konuda çokça tarif edindim çaresizlikten. :) Emekli oldum durum düzeldi mi sanıyorsunuz ? "Hayır ... Tabii ki...:) O zamanlar, mesai saatleri dışında dinlenmeye bile vakit bulamadan mutfağa girer, anca yemek kotarılır, yenir ve televizyon bile seyretmeye vakit bulamadan yatağın yolunu tutardım. :(  Çünkü, ertesi gün yine erkenden kalkılacak, işe gitmek üzere yola revan olunacak...cak ....cek...cak ...:) Böyle sürüp giderdi hayatım.
               Şimdilerde; küçük patron  yapıyor günlük programı.:) Sabah kalkış saatine göre, günümüzün nasıl geçeceğine karar veriyoruz ne yazık ki:) Erken kalkarsa, ne ala:))) Birçok iş öğlene kalmadan, ayağımın dibinde oynarken çözülüyor ve bir posta kısa sabah uykusu uyunuyor.  Öğlenden sonra uyku saatinde de akşam için yemek hazırlığı yapılıyor. Ya geç kalkarsa???? İşte o gün bittiğimin resmidir. :))) Uykusunu almış, kahvaltısını da etmiş, yaramazlık yapmak için her türlü olumlu şartlar oluşmuş :))) Mecburen soğuk, yağmur demeden tutup  elinden bir boy yürütüyorum. Yormak lazım değil mi? :))) "Biliyorum aksi takdirde, o beni yoracak. :)"  Evin altı üstüne geldiği gibi, akşama da kahvaltıdan başka birşey bulamayacak bizim dışişlerinden sorumlu takım:)) Dönüp geliyoruz ama enerji tükenecek gibi değil, sıra öğlen yemeği ve yerlere yapışıp oynamaya geliyor. Biraz bebek, biraz legolar, biraz boyama kitapları, kalemleri derken... saati de 15.30'a getiriyoruz. :) Gördüğünüz gibi daha yenilecek bir lokma yemek yok... Ve... Küçük patron daha uyutulacak. :(  Bu saatten sonra ne yapılabilir yemek olarak sizce ?:)) Acil durum yemekleri... Bugün aynen yazdıklarımı yaşadık:) Ve... Uyutmaya muvaffak olunca; yapabildiğim börek, ayran eşliğinde bugünün menüsünü oluşturacak.:))) Bu arada böreğin  kokusu da evi sardı... Çocuklar akşama börekle ayran  var... Bir de yaramaz küçük sıpa...:)))


Malzemeler:

- 3 Yufka
- 3 Yumurta (2 tane böreğin sosu için, 1 adet iç harca karıştırmak için)
- 1/2 Çay bardağı Sıvı yağ
- 1/2 Çay bardağı Sızma zeytin yağ
- 1  Çay bardağı Süt
- 250 gr Beyaz Peynir
- 1 Avuç ince doğranmış dereotu
- 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:

* Beyaz peynir ezilerek, bir adet yumurta ve dereotu ile karıştırılır.
* İki yumurta çırpılır. İçine süt ve sıvı yağlar eklenir.
* Yufkaların her biri 4 parçaya bölünür. He parçanın üzerine yumurtalı sostan sürülerek, köşe bölgesinden geniş tarafına doğru büzülerek toplanır.
* Toplanan yufkaların sivri uçları üst üste  koyularak, iç harç eklenir ve sarılır, başta kalan büzülmüş bölge üstüne kapanır ve tepsiye dizilir.
* Tüm yufkaların sarılması bitince, kalan sos yufkaların üstüne fırça yardımıyla sürülür ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN :)

3 yorum:

  1. Böreğin şekli çok hoş not alıpda henüz deneyemedim,
    Nefis görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Nilgün bir gün uğramıyorum bir geliyorum tarif yağmış. Süpersin valla. Böreğin şekli harika ama anlamadım ben nasıl o şekil olduğunu. :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Yuvarlak köşeli üçgenler düşün, yufkayı 4 e böldüğünde, Sivri köşeden toplayarak yuvarlak tarafa büzgü yaparak sürükle, tuttuğun yerden ikiye katla eşarp gibi yani:))) Yahu senin eşarp bağlayacak halin yok ya:)) iki ucun üzerine malzemeni koy. Sigara böreği sarar gibi ama geniş olarak katla uçtaki büzgülü bölümüde üstüne kapat Sadece bu kadar.:))

    YanıtlaSil