Cuma, Ekim 11, 2013

Buğday Krakerleri.:)) Tartoletlerin peşinde koşmamak için...




                  Tartoletler, pastalar, börekler derken... Üstüne bir de bayram...:)) Çikolatalar, tatlılar, güzelim el emeği sofralar... Ya yansıyacak olanlar??? O sofralarda tadılanların, tarifleri alınacak, uygulamaya geçilecek.:)) Bayramlar, bayramları kovalayacak kısacası.
                   Nereye kadar yemeyeceğim? Şunun ucundan, bunun kenarından derken, kışa hiç istemediğim fazlalıklarla girme ihtimalim artıyor.:) Bu yaştan sonra podyumları şenlendirmeyeceğim tabii ki:)) Ama yeni kıyafetler, etekler, elbiseler almak da işime gelmiyor haliyle. Hal böyle olunca; arada  fazla göz doldurmayan ama lezzeti benim için gerçekten hoş olan imalatlara yer veriyorum ki; gözüm şenlenmese bile, gönlüm şenlensin.:))
                 Bu güzel krakerleri yapın, her ihtimale karşı, elinizin altında bulunsun. Gözünüze kestirdiğiniz tatlılardan birini yerseniz, bir sonrası isteğiniz için hız keser:)))

Gerekli Malzemeler:

- 1 +1/2 Su bardağı Tam buğday unu
- 1/2 Su bardağı Un
- 1 Su bardağı Buğday Ezmesi (Buğday cipsi)
- 1/2 Su bardağı Ceviz (İnce çekilmiş)
- 3 Yemek kaşığı Bal (2 Yemek kaşığı pudra şekeri de koyabilirsiniz)
- 1 Çay kaşığı Toz karanfil
- 1 Çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı bitkisel margarin (Becel zeytinyağlı kullandım)
- 1/2 Su bardağı süt
- 1/2 Su bardağı sıvı yağ ( Fındık yağı kullanıyorum tatlılarda)

Yapılışı:

* Tüm malzemeler bir kap içinde karıştırılır ve yoğurulur. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
* Hamur; büyük buzdolabı poşetleri ya da yağlı kağıt arasında 2-3 mm kalınlığında açılır ve yağlı kağıt üzerinde 170 derece sıcak fırında pişirilir.
* Krakerlerin gevrek olması için fırının içinde, kapağı açık olarak soğutulmalıdır.
* Üzerine bir kapta karıştıracağınız pudra şekeri ve tarçın karışımı serpilir.


AFİYET OLSUN:)

16 yorum:

  1. Nilgün'cüğüm çok güzel görünüyorlar, yanında da fincanla çay en sevdiğim şey, ayyyy bana ışınla:))))
    afiyet olsun, eline sağlık canım,sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlar çay her daim var:)) Meyvelisi, aromalısı, sakinleştireni, zayıflatanı:))) Ama demleme çayı değişmeyiz değil mi hiç birine? :)) Işınlama işini bir çözelim:) Bak hayatımız ne kadar kolay olacak. Sevgiler.

      Sil
  2. Nilguncum gbuzel tarif icin tesekkurler , once toz karanfil almam lazim..sanirim severek yerim yanliz ben bunlari oyle gunde 1 tane degilde tepsinin yarisini yemek sureti ile kisa zamanda tuketebilirim..birde hamuru acinca kesip pisiriyorsun sanirim? Yoksa pistikten sonra kirilma olabilir? cayda hazirmis acaba sanami gelsem aksam cayi niyetine madem sen yetisemedin kahvaltiya:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ak kıyamam sana :)) şimdi toz karanfil ara. Ben bu tarifi bir yabancı sitede buldum. Tanrı kelamı değil ya, tarçını bol koy. Hamuru açınca hemen kesip pişiriyorum. Gevrek bir bisküvi, piştikten sonra kırılır dediğin gibi. Atla gel))

      Sil
  3. Çok güzel bir tarif içinde oldukça faydalı şeyler var tam atıştırmalık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıtır kıtır birşey işte:)) Elimizin altında bulunabilecek en masum tadlardan biri:)

      Sil
  4. Ellerine saglik nilgün ablacigim ne güzel de diyor bana ye beni cayimizda taze oh oh afiyet seker bal olsun sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gügücüğüm çayın yanında harikaydı:) Olsaydın sana da ikram ederdim:)) Sevgiler.

      Sil
  5. Nilgün hanımcım, bir süredir ziyaret edemiyorum sizi çok mahçupum. Bloğunuzun yeni hali harika olmuş, bahar gibi, sizin gibi. Tarifleriniz ise birbirinden farklı ve lezzetli, kaleminiz zaten bir o kadar keyifli, öpüyorum, sevgilerimle... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur:) Çok teşekkürler beğenin için:) Gönlümüzden geçenler aynı... merak etme. Hepimizin çeşit çeşit meşguliyetleri var. Bazen; her gün bilgisayarın başında olabiliyoruz, bazen de yanından geçemediğim gün oluyor:) Hele yaz aylarında tam dağıldık. Kışın bol bol ara kapatırız. Sevgiyle kal.

      Sil
  6. Çok güzel görünüyor gerçekten :)Kalorisi de az tadı da güzel daha ne olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tartoletlerin gölgesinde kalsalarda:)) İdare ediyorlar durumu:)) Teşekkürler Büşracığım:)

      Sil
  7. Şu anda saat 02.40 çok istedi canım. Acıktım çünkü.. Nilgünüm canım sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) 02.40 ta acıkınca haklısın sadece bu yenmeli:) Benden de sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  8. Canım Nilgün'cüğüm, tartoletler de, dolgulu kekler de harika ama benim en çok ilgimi buğdaylı krakerler çekti...
    Çayın yanında süper olur...
    Ayrıca sigarayı bırakmış olmana çok mutlu oldum, aldığın birkaç kilo bile olsa verirsin dediğin gibi emanet gelirler :))
    İmza gününde yanımda olduğun için, o güzel hediyen için, gülen yüzün için ve sıcacık kalbin için çok teşekkür ederim tekrar...
    Sana kocaman sevgiler gönderiyorum ve bayramını kutluyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın benim:) Ben de haber verdiğin ve orada olmamı sağladığın için teşekkür ediyorum. Daha uzun zamanlarda görüşürüz inşallah. Sigarayı bıraktım ama kiloları alıyorum:)) Aramızda kalsın, yarın Dukan'a başlıyorum oturmadan birkaç günlük atak uygulaması ile vermeliyim:))) Ben de sizin bayramınızı kutluyorum.

      Sil