Pazartesi, Ekim 14, 2013

Bayramınız Kutlu Olsun...Antep Fıstıklı Tel kadayıf...






                 Bir bayram daha geldi çattı. Daha önce de bahsetmiştim. Büyüklerimi kaybettikten sonra, benim için, bayramların tılsımı kalmadı. Ama adettir ve yerini bulması gerekir. Tatlımız yapıldı, sofrada yerini alacak. Ah! bir de ağzımızın tadı olaydı... Tüm arkadaşlarımın bayramlarını kutluyorum. Sevgiyle kalın.


Not: Kadayıfın tarifini bayram içinde bir gün yazacağım.

20 yorum:

  1. Maalesef büyükler gidiyor yavaş onların yerini büyük olarak biz alıyoruz,kaybettiğimiz sevdiklerimize Allahtan rahmet diliyorum. İyi bayramlar , tatlı nefis görünüyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtap, hepsi nurlarda yatsınlar. Ben de senin bayramını kutluyorum. Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık...Mutlu bayramlar....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler size de mutlu bayramlar ve sevgiler.

      Sil
  3. Ne güzel demişsin Nilgün'cüğüm büyüklerimizi kaybettikten sonra bayram da anlamını kaybetti diye, aynen..aynen...hele onca komutanımız komplo sonucu Silivri, Hasdal ve diğer cezaevlerine ESİR edilmişken, andımız kaldırılmışken, vatan hainliği TAVAN yapmışken ne bayramı ya? Ben kutlamasam da sana iyi bayramlar canım.
    Ben de adetten geldim ayıp olmasın diye kadayıf harika görünüyor annem çok sever ve bayramlarda yapardı..
    sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim benim bayramımda, sadece mezarlık ziyaretinden ibaret. Hele Kurban Bayramlarını evvel ezel sevmem. Allah kutlayanlara gönül hoşnutluğu versin. Benim için nefes aldığım, çocuklarımla beraber olduğum ve özgür olduğum her gün bayram. Sevgiler cancağızım.

      Sil
  4. SADECE İYİ BAYRAMLAR DİLEKLERİMİ SUNAYIM ŞİMDİLİK,BAYRAMDAN SONRA TAM ZİYARETLERİMİ BAŞLARIM,BU SENE BENİM İÇİN DE BAYRAM SEVDİKLERİMLE BERABER OLMAK KIYMETİNİ DAHA İYİ ANLADIM....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mazesciğim:) Özledik gel artık. Sevdiklerin yanında olunca hergün bayram kardeşim:) Sevgiyle kal.

      Sil
  5. Bizler burada zaten bayramlardan cok uzakiz..kutlayanlara mutlu bayramlar..tatli muthis gozukuyor gozum kalmadi ama canim istedi..ellerine saglik canim afiyetlen yersiniz..bir parca benim icinde ye lutfen:)) sarildim kucakladim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim:) Kıyamam size. Emin ol, buradakilerde de kutlayacak moral yok zaten. Senin için de ucundan yiyeceğim ve çenemi tutmak üzere diyete başlayacağım. Emel;) sigarayı bıraktım ama önüme geleni yemeğe başladım tehlike...tehlike...:)))) Ben de kocaman sarıldım güzel dostum hepinize:)

      Sil
  6. Merhabalar,çok haklısınız bayram Büyüklerle güzel..Bu bayram bende büyüklerimden uzağım..Bayramın hiç tadı yok:[ Tatlınız muhteşem görünüyor,adet olmuş bayram hazırlığı..yinede adetlerimiz çok güzel,çocuklar için yaşatmalıyız..iyi bayramlar..Blogunuzu keyifle takibe aldım,tanışmaya banada beklerim sevgiler..nurşen www.nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursen öncelikle hoşgeldin.:) Aynen senin söylediğin gibi, bir zamanlar bizim çocukları olduğumuz evler, bayrama hazırlanıyorlardı...Şimdi ise; ben torunum ve evlatlarım için hazırlanıyorum. Böyle bir bayrak yarışı...Teşekkürler nazik kutlaman için. İade-i ziyarete geleceğim. Sevgiyle kal.

      Sil
  7. Bizim bayramlarımız vardı, bayramlarımızın güzelliğini ahir zaman aldı..
    Canım arkadaşım hayır dolu tatlı mutlu huzurlu nice bayramlar dilerim kuzucuklarına sana ve tüm dostlarına..Canımsın.

    YanıtlaSil
  8. Evet Vuslatcığım:( Ahir zamanın içinde, çok sayfamız var kapanmış. Sayfadır bu kapanır ama Allahtan beyinler hep açık :) Teşekkürler kutlaman için cancağızım. Sana da kuzuların ve tüm ailenle mutlu bayramlar. Anneciğinin ellerinden öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Nilgun ya gondersene su kadayiftan biraz :)) hazi kahvede var ama tatli :(( yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kuzucum:) Bir tepsi yollarım sana, sağlam ulaşacağını bilsem:))

      Sil
  10. canım gecmıs bayramın mübarek olsun.sevgıler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pınarcığım, senin de:)) Sevgiler.

      Sil
  11. cok guzel duruyor elıne sağlık tarıfı beklıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selma Hanım.) Yarın tarifi bloğa koyacağım inşallah:)) Sevgiyle kalın.

      Sil