Salı, Mayıs 21, 2013

Yoğun Çikolatalı ve Kahveli Tart





               Eh! Anneler gününden beri pasta yapmıyorum.:) Küçük kızım " Biraz ayıp oluyor ama..." diye söylenmeye başladı bile.:) Valla ben de şaşırdım. Yapsam, büyük grup üyeleri, "Biz spora gidiyoruz, sen mahvediyorsun" diyor.:) Yapmasam, küçük grup üyeleri; kazan kaldırıyor.:) Zor bir durum ama bugün küçük kuzuyu uykuya yatırınca, benim de çikolatalarla biraz vakit geçirmek geldi içimden.:) Seviyorum şu mutfağı vesselam... Özellikle de işin pasta tarafı beni çok dinlendiriyor.
                Şöyle bir kolaçan edildi dolaplar ve kafama göre malzemesi evde mevcut olan bir tatlıyı yapmaya karar verdim.  Bu pişmeyen ama çok lezzetli bir tart. Her şeyi  hazır. Bizlere;  sadece doğru ısıları bulmak, birazda fazla kirlenen tabak, çanak yıkaması kalıyor. Ne yapalım, her güzelin bir kusuru var.:) Bu güzelin kusuru da bu oluversin:) Yanında kesme Maraş dondurması harika gidiyor...:)) Kalorisi mi???? Yok! O konuya asla giremem. Çünkü çok kabahatli...:))) Afiyet olsun deneyeceklere şimdiden.

Gerekli Malzemeler: (18 cm lik tart kalıbı)

Tart Tabanı için gerekli malzemeler:

- 5 adet Çikolatalı gofret
- 2  Çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 Yemek kaşığı tereyağ

Dolgu  için gerekli Malzemeler :

- 200 gr. Kuvertür Çikolata
- 1 Paket çiğ krema (Sek )  (200 gr)
- 2 Tatlı kaşığı Granül kahve
- 2 Çorba kaşığı sıcak su
- 8-10 damla nane aroması
- 50 gr Fildişi kuvertür Çikolata (Süslemede kullanılmak üzere)

Yapılışı:

* Gofretler blendırda irice parçalanır.
* Parçalanan gofretlere, pudra şekeri ilave edilir ve karıştırılır.
* Karışıma eritilmiş ve ılınmış tereyağ ilave edilerek, tart kalıbının dibine bir çatal yardımıyla bastırılarak, yerleştirilir ve donması için buzdolabına kaldırılır.
* Çiğ krema bir kaba alınarak kaynatılmadan ısıtılır. (Isıya dikkat edilmelidir. Kaynatılırsa kesilir.)
* Isınan çiğ krema, mikser yardımıyla biraz çırpılır ve içine sıcak suda eritilmiş kahve ve nane aroması ilave edilir.
* Küçük parçalara ayrılan, çikolatalar sıcak kremanın içine karıştırılır ve homojen bir karışım olana kadar karıştırmaya devam edilir.
* Oda ısısına geldiği ve hafif donmaya başladığında, buzdolabına kaldırdığımız gofretli tabanın üzerine  dökülür.
* Tekrar buzdolabına kaldırılarak 3-4 saat donmaya bırakılır.

Üst süslemesi tamamen tercihinize bağlıdır.

TEKRAR AFİYET OLSUN.:)





25 yorum:

  1. Yemek istiyorum bunu enfes görünüyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazlıcığım evin insanısın gel de ye:)))

      Sil
  2. Nilguncum olmazki arkadasim nerde bulupta yiyecem simfu bunu..hazir kahvemde var ama :( krema dedigin sey ekmege surulen kremami acaba? Yoksa whip cream diyoruz burada krem santi gibi birseymi? yoksa ikiside degilmi..hadi gofret buluruz cikolatada vs de tamam ama krema? Acaba evde puding yapsam? onu kullansam ? biliyorum cok sordum ama insanin cani yemek istiyor simdi kalori falan dusunmeden:) ellerine saglik diyorum artik benim icinde birazcik yiyiver sen oldumu:)kucuk prenseside optum.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heavy cream diye arayın. %30-40 süt yağı iceren krema yanlış hatırlamıyorsam. Genelde pastörize, tetrapak kutularda satılır. Marketlerin buzdolaplı kısmında bulabilirsiniz. Bir sürü nebati yağlı, taklit ürün var. İçeriğini okumadan kesinlikle almayın.

      Whipped cream yada ekmeğe sürülen kaymak iyi sonuç vermez diye düşünüyorum.

      Sil
  3. süslemesine bayıldım, eline sağlık sevgili Nilgün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mehtapcığım.:) Seviyorum renkli çikolatalar ile çalışmayı:) Sevgiler.

      Sil
  4. Emelciğim krema dediğim; krem şanti değil, süt kreması tatsız yani:) Nasıl tarif edeyim bilemedim:) Bildiğimiz kaymağın daha sıvı halde olanı. Tadı kaymağa benzer. Zaten süt kaymağı:) Yahu arkadaşım kahven yalnız gidecek şimdi üzüldüm. Söz veriyorum geldiğinde, vaktin olur da görüşebilirsek bütün beğendiklerinden tadımlık yapacağım sana:)) Utanarak söylüyorum ama biraz evvel mideye gönderdik bando mızıkayla:))) Sevgilerrrrrr

    YanıtlaSil
  5. Nilgün Hanımcığım,
    Canım arkadaşım,sizin pastalarınız pasta gibi değilde adeta bir sanat eseri gibi oluyor.Mesela bugünkü pastanızı ebru sanatına benzettim,nekadar güzel süslemişsin öyle.Ellerinize sağlık afiyetle yiyiniz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:) Gerçekten bu teknik, ebru ile aynı anlamda:) Bugün vaktim dar olunca biraz büyük çalıştım. Daha ince çok şık görüntüler çıkabiliyor. Şimdi bir hazırlığım olacak eski bir İznik çini motifini işlemeyi düşünüyorum. Daha zamanı var ama yapınca paylaşırım sizlerle:) Çok marifetli arkadaşlarımız var ayrıca ben de senin pastalarını çok beğeniyorum:)) Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  6. ay bu yenir miii !
    ben de ebru sanatından bi eser diye bakıyordum, başlığı okuyunca anladım :))
    maşallah yani ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yiyoruz valla Merveciğim:) Ama çalışma konusunda haklısın ebru ile hemen hemen aynı teknik:) Teşekkürler sıcacık yorumun için. Sevgiyle kal.

      Sil
  7. Canım ellerine sağlık muhteşem görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deryacığım. Kocaman sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  8. bütn sözler söylenmiş,ne yazsam boş,süper bir şey ve ben bunu not aldım .Küçük hanım da haklı ,alaştırılmışın güzel şeylere ,ister hep ,ellerin dert görmesin arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazesim gerçekten yapılışı çok kolay:) Sadece gösterişi var ve lezzeti çok güzel ancak yoğun çikolata olduğu için çok fazla yenemiyor ve sert bir kahve lazım yanında:)) Senin de ellerin dert görmesin arkadaşım:) Hızır-İlyas dedelerden ricada bulundum. Senin blogdaki bahçelerden biri benim olursa, hem bundan yaparız hem de kahve:) Oturur iki lafın belini kırarız:))

      Sil
  9. Ellerine sağlık. Hiç tart yapmadım ama kahveye ve çikolataya bayılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) Kahve , çikolata ve nane üçlemesi sevenler için ideal:)) İlk tartın olmalı, seviyorsan:) Sevgiler

      Sil
  10. canım Nilgün'cüm sen kesin bir sanatçısın. Leonardo ve Ranbrand'dan sonra benim için sen varsın. Renkler, şekiller, düşünceler çuku üzerine çizimler.... yok yok sen emekli bir anneanne değil hala üreten bir ressamsın, sanat fışkırıyor, lezzet fışkırıyor ve ben öldüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatcığım dört duvar arasında " Ah! bir emekli olayım, ağlatacağım bu mutfağı" diyordum:))) Emekli olunca ne yapayım? Vurdum kendimi bunlara... Dedikodusu yok! Müşteriden sıkıntılı mail aldım ne yapacağım yok! Personel alma, özellikle işte çıkarma yok!:)Gir içeri, kapını kapat, mutfak senin dünyan:) dedim ve sanıyorum sıkıntılı günlerin acısını çıkarıyorum:) Diyorum ya; sözüm söz... Buralara gelirseniz, beğendikleriniz hep hazır olacak:))Kocaman sevgiler.

      Sil
  11. pastaları çok seviyorum..bu da harika görünüyor..bir dilimcik istiyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pastalar sevilmez mi Dilekciğim:))) Kocaman bir dilim yolluyorum sana:) Hadi kahveni yap.:) Sevgilerde yolladım pasta ile birlikte.

      Sil
  12. Nilguncugum, cikart tadini mutfagin ve emekliligin. Darisi benim basima. Kanadada emeklilik 65 idi ama simdi 67 ye cikti. Gerci her ikisine de oldukca vakit var ama ben simdiden hazirim. Gorunum cok guzel. Manzarasi da. Baktim herkese yollamissin. Beni de unutma. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni unutur muyum?:))) Emel'e yollarken bir dilimde sana gelir mutlaka:)) Siz oralarda yakınsınız birbirinize.:) Serah , Deren ve diğer iki küçüğümü de unutmam:))) Sevgiler en kocamanından hepinize.

      Sil
  13. Bu görsel bir şölen olmuş canım:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden geçenleri yansıtıyorum:) O gün böyle hissetmişim demek ki:))) İhtiyarlık hali ne yapacaksın:))) Sevgilerimle can kız.:)

      Sil