Cuma, Mayıs 24, 2013

Patatesli Gözleme


Un var, su var, tuz var... "O halde gözleme vakti gelmiştir" dedim çıktım yola.:)



Patates, soğan, biber salçası, biraz taze kaşar peyniri, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon, fesleğen karışımı bu yumuşacık hamurlara eşlik etti.:)



Bu arada bezelerimi gayet ince açtım...
Katmer sacım, tüm marifetini gösterdi :)) Henüz yeni olduğu için;  BİRBİRİMİZİN AYARLARINA alışacağız.:)))




Bundan sonrasını ne siz sorun, ne ben anlatayım:)))



AFİYET OLSUN:))

22 yorum:

  1. Of offf akşam akşam iyi olmadı, nefis olmuş:))neyse ki karnım tok:)eline sağlık Nilgün ablacım:) İyi hafta sonları:))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifciğim geç yayınladık ki; herhes akşam yemeğini yemiş olsun diye:))) Sana da güzel hafta sonları. Sevgiler. Küçük kuzumu öp lütfen.

      Sil
  2. Nilgün'cüğüm çok severim ama hiç evde yapmadım, eline sağlık, afiyet olsun, sanırım evde yapmak için bu katmer sacından almak gerekiyor...peynirli olması içinde et kıyma filan da yok oh:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir et sevmeyen olarak sürekli kaçıyorum. Ufaklık olmasa hiç işim olmayacak da:))) Ne yapayım çocuk büyürken gerekli. Peynir, patates, ısırgan, ıspanak varsa benim için tamamdır:) Bu sac çok ta gerekli değil esasında. Benim küçük kız gel alalım dedi.:) Bana hediye aldı.:) Teflon tavada tek tek yaparken, bunda 3'er tane pişebiliyor. Faydası bununla sınırlı sevgili arkadaşım:) Sevgiler. Bücürüğü de okşa benim için:)

      Sil
  3. elınıze sağlık bende arıyordum bu saclardan nerde aldınız acaba sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Kadıköy- Göztepe, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde ki Karaca Mağazasından aldım. Fiyatı 49 TL. Sevgiler.:)

      Sil
    2. tsk ederım bakacan belkı burdakı karaca mağazalarınada gelır buyukcekmeceye

      Sil
    3. Selmacığım bulacağını düşünüyorum. Hatta indirimde 69 liradan 49 a inmiş kampanyası var. Sevgiler Büyükçekmece'ye:))

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık sıcak sıcak ayranla yemeye doyulmaz:)))Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacığım vallahi yanına ne koyarsan olmam demiyor.:)) Gönlüne göre doldur bardağa:)) Sevgiler yolluyorum.:)

      Sil
  5. Bunu yapacağım Nİlgün. Sonucunu bilemiyorum ama ben bile kendimi aşmaya başladım sizlerin sayesinde:)
    Gerçi bende sac yok ama tavada deneyeceğim.
    Sevgiler canım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyyficiğim sen kendini çoktan aşmışsın aynı Vuslat gibi:)) Sen de o yürek olduktan sonra, sevginden kattığında neler oluyor bilirsin:)) Canımcım saca falan ihtiyaç yok. Kalabalık olunca pratiklik açısından çok yararlı ancak tava da pekala olur:)) Şimdiden afiyet olsun. Emin ol çok marifet istemiyor. Sevgiler gönderiyorum sana.:)

      Sil
    2. Of,of mis gibi kokusunu aldım,yanına buz gibi bir ayran... :) hepinize afiyet olsun,sizinde ellerinize sağlık Sevgili Nilgün.Danimarka'dan kucak dolusu sevgiler,selamlar.

      Sil
    3. Gönlün ne istiyorsa onu iç sevgili arkadaşım:) Her şeyle yakışıyor. Senin de ellerine sağlık :) Türkiye -Kadıköy- Göztepe'den hepimiz el sallıyor, kucak dolusu sevgi gönderiyoruz.

      Sil
  6. Ayyy benim güzel yürekli arkadaşım yaa:)) Heyyfiye yazdığınla ne çok mutlu ediyorsun beni.. Sizlersiniz asıl güzel yürekli. Canımm.
    Ellerine sağlık. Saç üstünde yapılan bu gözleme için sana küçük bir tarif verebilirmiyim tatlım.. 1 kase torba yoğurdunun içine kocaman 1 kaşık kuru nane, 1 büyük baş ince kıyılmış kuru soğan, tatlı toz kırmızı biber veye pul biber kuz karabiber, karıştır ve hamurun içine sür ıspanaklı yapar gibi peynirli yapar gibi. İnan çoook değişik bir tat oluyor. Bence seveceksin. Denemeni yavsiye ederim..
    Gerçi ustaya yön gösterilmez ama bendende tarif defterinde bir minnacık aksesuar olsun yoğurtlu saç böreği..

    Çooook öptüm seni. Canımsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyeceğim:) Sen beğendinse, vardır bir hikmet:) Zaten anlattığın karışım muhteşem ve hamurun içine girince de damaklara bayram:) İlk fırsatta yapıp sana yazarım:)) Ben usta değilim:))) Emekli anneanneyim:))) Mutfakta kafa dinleyip, özüne uygun arkadaşlar bulmaktır isteğim:))) Bak bak... Kafiyeye, vezne bak:))) Sen de benim canımsın, tüm mutluluklar hepimizin olsun:)

      Sil
  7. El açması gözleme harika ellerinize sağlık :)
    banada beklerim takipleşelim sizi yeni buldum sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafta sonu ev şenliğimize hazırlandılar:)) Ben gözleme çok severim. Gözleme yemek için Eminönü'nde bir yerim var ve hep oraya gidiyordum:) Çok cici hanımlar, pamuk pamuk elleri ile sabahın köründe başlıyorlar hamurla yuğrulmaya:)) Artık sıcaklarda gidemeyeceğime ve de çok sevdiğime göre sacı alır evde yaparım dedim:)) Başladım yapmaya. Şimdi siteni ziyaret edip, ne güzellikler var bakacağım:) SEvgiler

      Sil
  8. Nilguncum simdi sen bunu gec yayinladin herkez yemegini yemis olur cani istemez diye..ama biz henuz yemedik ustelik tam cay vakti gibi yani birseyler atistirilacak zaman:) yani simdi ben bu gozlemeden istiyorummm..coke ve ayran istemem ama gozlemeye hayir demem:) ellerine saglik canim afiyetler olsun diyorum..sevgiler)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be Emelciğim:))) Ben şu saat farklarını nasıl da atladım:))Ayıbın en büyüğünü yaptım galiba:)) Diyorum ya; şu ışınlama işi bir gerçekleşse, çaylarınızı sade içirir miyim size:)) Frezz bee gibi mi yollasam şekli müsait:) Sevgiler. Çaya beni çağırmadın?????? :)))) Sevgiler kocaman.

      Sil
  9. Gözleme çok severim :)Çok güzel fotograflamışsın çok canım çekti :)Bir gün gözleme yemeğe gelmek lazım sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracığım ne zaman canın isterse misafirimiz ol:)) Bizim soframız hep açıktır:)) Sevgiler kocaman:)

      Sil