Perşembe, Mayıs 02, 2013

Hayallerimin Kurabiyeleri "White Marzipan Cookies"




Hayallerimin Kurabiyeleri...:) Belki kızımın Nikah şekerlerini böyle hazırlayacağım:))



Pişmeye hazırlanırken verdikleri poz...:))


Bu güzelliklerle uğraşmaya bayılıyorum...:)))


Yardımcı arkadaşım... Bu güzel kalp:)))

                       Yıllarca sabahtan akşama kadar koşuşturduktan sonra, emekliliğimi yaşarken şu başıma gelenlere bakın.:) Saatlerin yetişmediği hafta sonlarında, sadece hayal ederek yaşadım bu güzellikleri.:) Eh! bir gün çalışma hayatına "bye bye" diyeceğim. "O güne kadar, kimlere hizmet ederseniz edin" ama emekli olunca, "ben varım sırada" diye de hatırlatma yapmıştım kendilerine.:) Sıra bana geldi nihayet. Almanların, "White Marzipan Cookies" olarak isimlendirdikleri bu hamura, bu güzel kalıp eşli etti.:) Renklendirmesi bana ait.:))
Lezzeti de, gösterişi kadar güzel emin olun :) Nereden mi biliyorum? :))  Çünkü; birincisini boyar boyamaz acele yedim.:))) Çocuklar duymasın.:))


Gerekli Malzemeler:

- 1 Su bardağı toz badem
- 1 + 3/4 Su bardağı Pudra şekeri
- 1 Yumurta beyazı
- 1/3 Su bardağı + 2 yemek kaşığı Un
- 6-7 Damla acı badem aroması

Yapılışı:

* Badem tozu ve pudra şekeri blendırda çekilir.
* Toz karışıma, yumurta akı , elenmiş un ve badem aroması eklenerek iyice yoğurulur.
* Hamur  streçe sarılarak,1 saat dinlendirilir.
* Dinlenmiş hamur 1 cm kalınlığında açılıp, çeşitli kalıplarla kesilir.
* Şekillendirmiş kurabiyeler, kuruması için oda sıcaklığında 12 saat kadar kurutulur.
* Kuruyan kurabiyeler 135 derece (önceden ısıtılmış) fırında 20 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN:)

22 yorum:

  1. Sevgili Nilgün Hanım,
    Muhteşem kurabiyeler,nasıl güzel olmuşlar ellerinize sağlık canım arkadaşım.Ben bunları yemeye asla kıyamam... Bu arada blogunuzun yeni görünümünü çok beğendim.Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Renkli Dünyam:) Sağol güzel yorumun için. Teşekkür ediyorum. Bloğun görünümünde nasıl bir değişim var? Bilmeden bir şey yaptım galiba:))) Değişikliği söylersen çocuklara anlatacağım.:) Halime bak:))) Sevgiler İstanbul'dan hem de kocaman.

    YanıtlaSil
  3. Nilgün Naaapın Ya aklımızı aldın Bu Tablolarımı Yiyosun sen.kurabiye diye Tarihi eserleri yiyon.yenirmi bunlar ele emeğe sağlık. Ya bi zahmet şunlardan 2 tane yolla mutfağa tablo diye asacam :D kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım:)) Tablo gibi oluyorlar gerçekten:) Yemeğe bir süre kimse kıyamadı ama hamuru çok lezzetli:) Yenilmeyecek gibi değil. Daha çiğken başladılar yemeye:))) 2 tanenin lafımı olur :) Yollarım:) Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Nilgüncümmm bayıldım, gözlerimi alamadım. Gerçekten sanat eseri.. Yanlız cehaletimi mazur gör kalıbı anlamadım, nasıl o şekil çıktı aşamalarını resimlesen çok sevinirim. Yoksa ben meraktan çatlarım:))

    Ellerine sağlık canım benim..Bak daha ayrıntılı anlatımı bekliyorum ha:)) Çok öptüm. Küçük bademi de...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, bunlar kurabiye değil sanat eseri olmuş.
    Üzerinde ki model ve renkler harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Vuslatım, o gördüğün kahverengi ahşap kalıbı,1 cm kalınlığında açtığın, hamurun üstüne bastırıyorsun ( Aynı kopatlar mantığında). Özelliği hamurun en az 12 saat bekleyip kuruması. Piştiği zaman da bozulmuyor böylelikle ve renklendirebiliyorsun. Başka bir seri kalıpla daha yapacağım onda resimlerim senin için:) Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim Muhterem Hanım nazik yorumunuz için. Bu arada sizin bloğunuza da ben hayranım. Ellerinize emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. oovvvv bu muhteşem bi tarif. çok çok çok beğendim. en yakın zamanda denenecek !

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Leylak, beğenin için çok teşekkürler. Bu arada siteni tanıma fırsatı buldum ve çok zengin içeriğinin olduğunu gördüm. Artık takipçinim:) Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Aman da aman bu ne guzel kurabiyeler boyle simdi sana mi gelsem Vuslata mi gitsem karar veremedim..en iyisi sen bu kurabiyelerden yap Vuslatta cilekli kek ten:)) ben hazirci olarak yiyip bitireyim. Nilguncum bu sahaserler karsisinda ne diyecegimi bilemedim acikcasi..bunlarla nasil ugrastin boyadin kalip bile kullanmis olsan..insan yemeye kiyamaz bunlari ellerine saglik arkadasim..sevgilerimi biraktim ve kactim..ucak bileti bakim bulursam kurabiye leri yemeye gelecemde :)))

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler tatlım. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Sanki yenecek bir şey değil de bfede falan süs diye saklanacak bir objeye benziyor. Nasıl kıydın yemeye. Ellerine sağlık Nilgün sana inanamıyorum ya. Moran dan böyle marifetli nasıl çıkmış? :))))

    YanıtlaSil
  15. Güzel arkadaşım:) Bunlarda böyle kurabiyeler işte. Hamurun kendisinden daha güzel emin ol. Boyama işine gelince sade boyanmadan da yenilebiliyor. Kakaolusu yapılabiliyor. Boyama işi daha çok özel durumlarda uygulanan bir şey. Moran mı:)))) Anacığım sağolsun. Ben Moran'a son 6 ayda uğradım. Önce Çamlıca Kız Liseliyim. Sonra Kadıköy Kız Kolejli.:)) Oralardan da var chip e müdahale:))Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Dost Bahçem Sevgili Emel kardeşim:) Bunlar böyle şık, naif kurabiyeler. Ben biraz eskiye , nostaljiye meraklıyım.:) Çok beğenince başladım yapmaya. Boyamaları gerçekten çok uzun sürmüyor. Öyle gibi duruyor ama 2 saatte 12-15 arası boyanır. Yemeğe gelince valla kıydık ve yedik:) Olsaydın birlikte yerdik. Ama sen İstanbul'a gelince söz, neyi beğendiysen hepsinden tattıracağım sana. Eminim Vuslat da böyle düşünüyordur. Sen uçağı ayarla, gerisini bize bırak:)))

    YanıtlaSil
  17. Deryacığım yanlışlıkla yorumunu yayınla yerine, sile bastım. 3.75 gözümü affet lütfen. Kalıbı 115 Tl aldım. İstersen adres verebilirim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. sen çoook,çoook beceriklisin ,başka söz varmıdır ?Muhteşem görüntü ,benim de aklımda bulunsun ( 2 tane kız var ya bende ),insan sevdiklerine böyle bir şey ikram etse ne güzel olur .Ellerin dert görmesin canım ,süper sin

    YanıtlaSil
  19. Mazesciğim estağfurlah demek istiyorum. Hepiniz öyle güzel şeyler paylaşıyorsunuz ki... Bence hepsi beceri ürünü. Yeni mutfakla tanışan genç arkadaşlarımıza yardımcı olabiliyorsak ne mutlu. Eğer adı beceri ise:) Önce mutfağı sevmekle başlar bilirsin.:) Kızlar evlenirken Nilgün teyzeleri onlar için çalışır merak etme:))) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. çooookkkk güzeller
    bayıldım bunlara

    YanıtlaSil
  21. Handeciğim, beğenin için çok teşekkürler.:) Bunlar nostaljik kurabiyeler...güller ve kuşlar... aynı hayallerim gibi.:))) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. merhaba nılgun hanım harıka olmuslar kalıbı nereden aldınız acaba

    YanıtlaSil