Somonlarımızı marine ettik. :))
Sonra.... Pişirdik...:)
Soframızı kurduk...:))
Ve... Afiyetle yedik...:)
Marine için gerekli malzemeler :
- 1 Portakal Suyu
- 1 Limon suyu
- 2 Diş sarımsak (İnce rendelenmiş)
- 1/2 Demet Dereotu
- 1 Çay bardağı Sızma Zeytinyağ
- 2-3 Defne yaprağı
- 1 Tatlı kaşığı Tuz (Silme)
- Top kara ve beyaz biber Çekilmemiş bütün halde)
Yapılışı:
* Tüm malzemeler bir tabak içinde karıştırılır, balıklar yıkanır her iki yüzleride sosa batırılır ve bir tabağa dizilir. Kalan sos üzerine gezdirilerek. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir.
* Marine edilmiş balıklar, fırın tepsisinde 200 derece sıcaklıkta, sularını salıp çekene kadar fırınlanır.
AFİYET OLSUN. :) Biz çok beğendik.
ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilUZUN ZAMANDIR SOMON YEMEDİM
ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI AKŞAMLAR
Hayırlı Akşamlar size de:) Gerçekten lezzetli olmuştu. Denerseniz memnun kalacağınızı ümit ediyorum.Sevgiyle kalın.
YanıtlaSilBoyle marine olarak bende yapiyorum. Hakikaten cok nefis oluyor. Afiyet olsun
YanıtlaSileeee,bizi davet etmedim demek geldi içimden,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilBaşımın üstünde yeriniz olur:)) Buyrun tanrı misafirine hep açıktır evimiz:))
YanıtlaSilOh ya balık tarifi görünce bayağı hoşuma gidiyor. Hemen aldım tarifi yapacağım hem de yarın bile olabilir. Balıklar azalmağa başladı tezgahlarda ama somonda sorun yok tabi. Ben her ne kadar şarabın önündeki şişeyle ilgilensem de Emel o şarap şişesini didik didik soracak. Bence o sormadan sen yaz. :)) Ellerine sağlık masa da nefis.
YanıtlaSilEvet somonda sorun yok illaki buluyoruz.:) Şaraba gelince... benim kızlar iyi bilir o işleri ben de sen gibi eğer içeceksem öndeki şişeyi tercih ederim.:))) Emel için akşama soracağım ne olduğunu.:) Sevgiler her ikinize de.
YanıtlaSil