Çarşamba, Mart 06, 2013

Somon Balığı (Fırın)


  Somonlarımızı marine ettik. :))

Sonra.... Pişirdik...:)



Soframızı kurduk...:))


Ve... Afiyetle yedik...:)

Marine için gerekli malzemeler :

- 1 Portakal Suyu
- 1 Limon suyu
- 2 Diş sarımsak (İnce rendelenmiş)
- 1/2 Demet Dereotu
- 1 Çay bardağı Sızma Zeytinyağ
- 2-3 Defne yaprağı
- 1 Tatlı kaşığı Tuz (Silme)
- Top kara ve beyaz biber Çekilmemiş bütün halde)

Yapılışı:
* Tüm malzemeler bir tabak içinde karıştırılır, balıklar yıkanır her iki yüzleride sosa batırılır ve bir tabağa dizilir. Kalan sos üzerine gezdirilerek. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirilir.
* Marine edilmiş balıklar, fırın tepsisinde 200 derece sıcaklıkta, sularını salıp çekene kadar fırınlanır.


AFİYET OLSUN. :) Biz çok beğendik.

7 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK
    UZUN ZAMANDIR SOMON YEMEDİM
    ÇOK LEZZETLİ GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı Akşamlar size de:) Gerçekten lezzetli olmuştu. Denerseniz memnun kalacağınızı ümit ediyorum.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  3. Boyle marine olarak bende yapiyorum. Hakikaten cok nefis oluyor. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. eeee,bizi davet etmedim demek geldi içimden,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  5. Başımın üstünde yeriniz olur:)) Buyrun tanrı misafirine hep açıktır evimiz:))

    YanıtlaSil
  6. Oh ya balık tarifi görünce bayağı hoşuma gidiyor. Hemen aldım tarifi yapacağım hem de yarın bile olabilir. Balıklar azalmağa başladı tezgahlarda ama somonda sorun yok tabi. Ben her ne kadar şarabın önündeki şişeyle ilgilensem de Emel o şarap şişesini didik didik soracak. Bence o sormadan sen yaz. :)) Ellerine sağlık masa da nefis.

    YanıtlaSil
  7. Evet somonda sorun yok illaki buluyoruz.:) Şaraba gelince... benim kızlar iyi bilir o işleri ben de sen gibi eğer içeceksem öndeki şişeyi tercih ederim.:))) Emel için akşama soracağım ne olduğunu.:) Sevgiler her ikinize de.

    YanıtlaSil