Salı, Mart 19, 2013

Doğum Günü Menümüz ve Herkese Teşekkürler


Şirinler Köyü Pastamız...



Trufflarımız...



Hurmalı cevizli kurabiyelerimiz...


Kahveli ve naneli kurabiyelerimiz...


Karanfilli ve ahududulu Linzer Kurabiyelerimiz...


Antep Fıstıklı Baklavamız...



Limonlu Kuş Kurabiyelerimiz...


Badem Ezmeli Pürizyenlerimiz...



Teşekkür muffinleri...


Doğum Günü kutlama mekanımız, anneciğinin yıllarını geçirdiği okulu... Saint Joseph Lisesi, Salle Etienne...



Kutlamamızın ilk saatleri...:) Cemroşun üstü tertemizken:) Cemre ve misafiri Mercan:)))



                        Nihayet doğum günü telaşımızı kazasız belasız atlattık.:) Kuzum bir yaş büyürken, ben de bir yaş daha yaşlandım.:) Olsun yine de durumu idare ediyorum.:) Sıkı bir hazırlık dönemi yaşadık diyebilirim. Genç annemiz; her gün işine gitmek zorunda olduğu için, akşamları destek verdi . Ancak, desteğin büyüğü...  dünürüm ama kardeşimden yakın olan  Sevgili Jale, Şefika ve Şule'den  geldi.:) Sağ olsunlar... Hafta arası kuzucuğumu alıp oyalayarak, bana mutfakta çalışabilme süresi yarattılar.:) Bu arada, hem Cemre'ye bakıp, hem de tüm tuzlu imalatlarını  yüklendiler.:) Sevgili Serpil de  mesafemiz uzak olduğu için telefonlarıyla yüreklendirdi ve tüm kötü hava koşullarına rağmen kutlamamızda bize katılarak, bizleri sevindirdi.  Ceydoşum, çok özendiği "Teşekkür Muffinleri' ni, cuma günü tatlı bir telaş içinde hazırladı. Böylece, güzel bir yeni yaşı heyecan içinde karşıladık. :) Eh! bütün cemreler düştü... Havayı, toprağı, suyu ısıttı... Dördüncü Cemre'de evimize düşüp, içimizi ısıtacak diye beklerken.:))) 4. Cemre bizi ısıttı ama meteoroloji bize öyle bir oyun etti ki, herhalde uzun yıllar unutamayacağım.:) Günlerce 14-16 derece arasında seyreden hava, tam bizim kuzunun yaş gününde 3-4 derece arasına düşüp, hafif tertip donmamıza sebep oldu.:) Yağdı, gürledi, esti, savurdu...ama biz yine de, bizi seven ve tüm hava muhalefetine rağmen yanımızda olan yakınlarımızla birlikte, kutlamamızı yaptık çok şükür.:)  Hoş bizim küçüğümüz, iyi giden havalara kanıp aldığımız, beyaz marine takımlarıyla, kara kışta salındı durdu ama kısa bir süre sonra arkadaşlarıyla yerlerde yuvarlanarak, bembeyaz pantolonu ve hırkasını kara kışa uygun bir renge sokuverdi sağ olsun:))) Olsun Kuzucuğum eğlendi ya, gerisi teferruat.:)
                            Bu kutlama için yaptığım tüm tatlılardan, daha önce tarifini veremediklerimi  burada yayınlayacağım. Ama hangisinden başlayacağımı bilemiyorum.:) Belki de önce menüyü yazıp, yazım sırasına göre de post hazırlamak en doğrusu olacak. Neler mi yaptım?:) Buyrun.... sıralama şöyle...:)

* Şirinler Köyü Kutlama Pastası
* Truff
* Hurmalı Kurabiye
* Kahveli ve Naneli (Kurbağa ve Kirpi kurabiyeler)
* Limonlu Kurabiyeler (Kuşlar)
* Antep Fıstıklı Baklava
* Teşekkür Muffinleri (Kuru Meyvalı) Genç annemizin imalatı:)
* Karanfilli Linzer Kurabiyeler
* Pürizyen ( Badem ezmeli)

Tuzlulara gelince... Onlar, Sevgili Jale, Şefika ve Şule'nin imalatları.:) Biz menümüzü tatlılar benden, tuzlular babaanne ve büyük  teyzelerden olarak bölüşüyoruz.:) Yani sıkı bir imece çalışması yapıyoruz. Küçük bir cafe ya da pastane açarsak günün birinde kadromuz hazır:)))

Bu mutlu günümüze katılan herkese çok teşekkürler.:)

4 yorum:

  1. şanslı torun MAŞALLAH ,nice yıllara canım ve ellerinize sağılık.

    YanıtlaSil
  2. Cemre'nin doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
    Maşaallah çok tatlı bir çocuk.
    Harika bir doğum günü hazırlamışsınız.
    Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
    Pasta için sizi ayrıca kutlamak isterim, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Mazesciğim kutlama mesajın için çok teşekkür ederim. Şansları bahtları açık olur inşallah. Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Muhterem güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Elimizden geleni yaptık küçüğümü mutlu etmek için:) Bizlere de büyüklerimiz böyle hazırlanırdı:) Şimdi sıra biz de:) Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil