Bugünün pastası Çilekli...:) Hem görüntüsü, hem de lezzetiyle sevmeyen var mıdır, bilemiyorum bu güzel meyveyi.? :) Bizim ev halkından sevmeyen yok. :)) Zaten; pastamız bir vardı... bir yok... Tekrar mutlu yaşlar oğlumcum. Dünkü erken kutlamaydı. Bugünkü tam zamanında...
Pastanın yapılışını üç bölümde aktarmalıyım.
* Pasta keki
* Pasta kreması
* Süsleme
* Genoise Kek
- 125 gr toz şeker
- 4 yumurta
- 125 gr Un (elenmiş)
* Yumurta ve toz şeker, yumurtalar beyazlayıncaya kadar mikser ile çırpılmalıdır. (Isıya dayanıklı cam kap kullanılması önerilir)
* Karışım benmari usulü kaynayan bir tencerinin üzerine oturtularak, Karışımın 30 derece sıcaklığa ulaşması ile birlikte benmari üzerinden alınarak, soğuyuncaya kadar çırpılmaya devam edilmelidir.
* 125 gr un, soğuyan karışıma, 3-4 defada, yumurtalar söndürülmeden eklenmelidir. (İşlem sırasında, mikser kullanılmamalı, spatula ile un karışıma yedirilmelidir.)
* 175 derece sıcak fırında 25-30 dk arasında pişirilmelidir.
* Fırının tel ızgarası üzerinde soğutulmalıdır.
* Pastacı Kreması
- 1 Su bardağı Süt
* Ganaj:
- 200 ml Çiğ Krema (1 kutu çiğ krema)
* Pastacı Kreması
- 1 Su bardağı Süt
- 1 Su bardağı krema
- 3/4 Su Bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* Yumurta sarıları ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılmalıdır. Çırpılan karışıma, elenen un ilave edilmelidir.
* Süt, krema ve vanilya birlikte kaynatılmalıdır.
* Kaynamakta olan karışıma, yumurtalı karışım ilave edilmeli ve kısık ateşte koyulaşıp, küçük kabarcıklar oluşana kadar kaynatmaya devam edilmelidir. Ateşten alındıktan sonra tereyağ eklenmelidir.
* Hızla karıştırılıp soğutulmalıdır.
Kremanın kabuk tutmasını engellemek için karışımın üzerine yağlı kağıt kaplanmalıdır.
- 200 ml Çiğ Krema (1 kutu çiğ krema)
- 200 gr Bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 Çay kaşığı nane aroması
Yapılışı:
- Çiğ krema, küçük bir tencerede kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılmalı ve ocaktan alınmalıdır. (Asla kaynamamalıdır.)
- Sıcak çiğ kremanın içine küçük parçalara bölünen çikolatalar atılıp, kremanın sıcaklığı ile eritilmelidir.
- Parlak olması için, bir çay kaşığı tereyağda çikolatalarla birlikte eritilmelidir.
- Karışım soğuduktan sonra kullanılmalıdır.
Kek ortadan ikiye bölünerek, 2 ayrı şurupla ıslatılarak tatlandırılmıştır.
* 1. Şurup : 1 yemek kaşığı granül kahve+ 1 yemek kaşığı toz şeker + 1 çay bardağı sıcak su
* 2. Şurup : 1 Çay bardağı Naneli Monin (FO) + 1/2 çay bardağı su
Tüm pasta, Ganajla kaplanmıştır. Çileklerde aynı ganaja batırılarak, yağlı kağıt üzerinde buzdolabında donması sağlanmıştır.
AFİYET OLSUN. :)
nice mutlu yıllara canım,çocuklarımız sanki çok çabuk büyüyorlar.
YanıtlaSilSağol Mazes, Tanrım hepsine sağlıkla yaşlanmayı nasip etsin.:)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor......
YanıtlaSilTeşekkürler Sevgili Döndü:)
Sil