Pazartesi, Aralık 08, 2014

Küçüğüm İyileşti ve Okuluna Başladı, Sürprizi hazırlanıyor...



             Bana alıştınız herhalde artık. Yemek yapmazsam, dikiş dikmeliyim...O da olmazsa yün örmeliyim yoksa kendime sarıyorum.  Uzun bir süredir ne bloğa girebiliyorum, ne de herhangi birinizi okuyabiliyorum beni affedin lütfen. Küçücüğüm hastalandı tekrar:( Ne yazık ki; ilk yuvaya başlanılan senede bu hal herkesin başına gelebiliyormuş. Üç gün iyi, bir hafta hasta geçiriyoruz uzun zamandır günlerimizi:( İnşallah bu defa son olmuş olsun. Artık o da ve onu sevenler olarak hepimiz helak olduk. Neyse bunlar geride kaldı diyelim ve ileriye sağlıklı günlere gözümüzü dikelim. Bilirsiniz, "çocuğun hastalığına değil, huyunun değiştiğine yanarım " derler, bilenler:)) Eh! huyumuz, suyumuz azıcık değişim gösterdi.:) yalan yok!
             Şimd,i yukarıdaki fotoğraf neyin nesi diyeceksiniz? :)) Bu sürpriz.:) Anneanne yine kafayı çalıştırdı, kuzuya yeni yıl sürprizleri hazırlayacak. Allahtan henüz okuma yazması yok da, sürprizleri sizlerle paylaşabiliyorum. Okumaya başladığında, mail atarım herhalde, mailime de girecek hali yok ya:))
            Bu kumaşlar, şirin bir yeni yıl karşılama elbisesi olacak. Üzerinde bir de en şıkından hırkası:)) Nostaljik esintileri olmalı...Danteller, ipek kurdeleler...nervürler...Ve tabiiki güller:))) Ah be anneanneciğim! seni göremedim ama bana mutlak yapacağın şeyleri, ben kuzcuğuma yapıyorum. Nurlarda yatın hepiniz. Sevgiyle kalın dostlar, artık döndüm yavaş yavaş okuyup cevaplayamadığım yorumlarınızı mutlak cevaplayacağım.:=)

28 yorum:

  1. Renklere bayıldım, ne güzel şu yeni yılı karşılama heyecanı...Herşeye rağmen içim kıpır kıpır oluyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifim bu kumaşların satıldığı mağazaya girdiğimde ,içimden çıkmak gelmiyor. İnanılmaz güzel şeyler var. Bakalım ne çıkacak ortaya;)) ülkemizde her gün olanlara dayanmak çok zor, tansiyon nedeniyle haber seyredemiyorum. Ne yapayım ben de uğraş buluyorum ve kafamı dağıtıyorum. Sevgiler güzel anne. Kızlarıma da sarıldım;)

      Sil
  2. Cok gecmisler olsun tekrar,evet ilk sene ve ilk haftalar cocuklar hep hasta olur ama neyseki onun icinde iyi bir durum,bünyesi herseye hazirlikli simdi,korunaklari cogaldi icinde,bunlar yani savunma askerleri, kendini sadece hasta olduklarinda cogaltabiliyorlarmis,bende yeni ögrendim! Kumasa gelince,cok sirin bir elbise olacagi kesin,simdiden ellerinize emeklerinize saglik diyorum,ah keske sizi yakindan da ziyaret edip görebilseydik,ne güzel olurdu:)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel terazim , aynen anlattığın gibi oluyorlarmış:( kuzucuk 2,,5 yaşına kadar anne sütü aldı ve hiç hastalanmadı ama son bir yıldır çok grip oldu. En son rahatsızlıkta, nefes alırken astım sesleri duydular. Teyzesi de allerjik astımlı henüz testleri yapılmadı tetikleyenin ne olduğunu bilmiyoruz. Hastanede birkaç defa oksijen ve ilaçlarını birlikte verdiler. Şimdi oksijen makinasının ev tipini eve aldık ve ilaçlarını onunla verdik. Antibiyotiğe hala devam ediyoruz. Ailede genetik yatkınlık varsa, griplerin arkasından ortaya çıkabiliyormuş. İnşallah geçecek. Eğer bir gün yolun Türkiye ye gelirsen, seni tanımaktan çok mutlu olacağım. Canımsın, sevgiyle kal.

      Sil
  3. Of off renkler, kumaslar, danteller bir harika. Neler cikabilecegini tahmin edebiliyorum ben.

    Kolay gelsin, sevgiler.

    Asuman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen beni çözenlerden birisin;)) bayılıyorum dantellere, değişik kumaşlara, kurdelelere;) Allahtan kuzu da bayılıyor. Genetik işte. Sevgiler güzel dost.

      Sil
  4. nilgün,çok geçmiş olsun,
    ne tatlı annanesin sen,ne tatlı da arkadaş:)
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de ne güzel bir dostsun. Sıcacık yorumlarınla çok mutlu oluyorum. Seni mutlak tanımalıyım cancağızım;)

      Sil
  5. Canım harika görünüyor :)) Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel gelin kızım;) teşekkürler.;)

      Sil
  6. sen olmayınca buralarda bir durgunluk havası zaten:( çok geçmiş olsun, Alp te hastaydı geçen hafta kusma, karın ağrısı, mide bulantısı, Ateş:( izin de alamadım bir gün mete izin aldı kaldı yanında, bir günde yarım gün ben kaçtım iş yerinden:(
    Çok şükür iyileştide hayatımız normale döndü. Aman çocuklar hasta olmasın, cemrecim çok şanslı, her dakikasında yanı onu sarıp sarmalayan bir meleği var.
    Kanatlarını aç arada,bizede uç:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın Emelciğim;) ne yapalım ara sıra elimizde olmayan nedenlerle dost ziyaretlerini aksatabiliyoruz. Alpciğime de geçmiş olsun. Sanıyorum bu yeni grip virüsü, bulantı ve kusma ile kendini tanımlıyor. Oturduğumuz apartmanda çok torun bakan büyükanne var ve hepsi koro halinde aynı şeyi anlatıyor. İzin alamayışınızda kötü olmuş, aklın evde,kendin işte:( zordur bilirim canımcığım. Çocuklarımı büyütürken aynı sıkıntıları defalarca yaşadım hatta iş yerime götürüp toplantı odasına bile yatırdığım olmuştur.:( onlar hasta olmasın çok haklısın. Alışmışız hoplayan zıplayan hallerine, öyle sessiz sedasız olmaları insana dokunuyor. Sizi ailece çok seviyorum ve Tanrıdan sizleri ve evinizi korumasını diliyorum.

      Sil
  7. hep kuzuya , hep kuzuya... :(
    ben de istiyorum ! kırmızı daire kloş olsun lütfen canım;))))

    kocaman öpücükler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen;) yine geç kaldım cevap için özürrrr;) bu aralar kızla evde çok kalınca, okula başlar başlamaz kendimi sokağa attım;) hem hediye işlerini çözüyorum hem de yürüyüş yapmış oluyorum;) kuzum sen kırmızı giyme nazar değer o güzel gözlerine. Ben senin rengini bildim;)) sen pudra renginin kadınısın. Bej-roze senin rengin.;) istersen yapayım;) sevgiler yolladım kucak dolusu.

      Sil
  8. Nilgünüm çok geçmiş olsun kuzuma, Anasınıfını başladıklarında hep öyle oluyor , Eylül'de ilk yılında çok hasta olmuştu, bir hafta iyiyse, bir hafta hastaydı, şimdi ilk yıldan daha iyi :)) ayrıca kumaşlara bayıldım, en sevdiğim puantiye, ne yakışır kuzuma , Eylül her gün soruyor anne noel baba gelecekmi diye, bizim evi bilmem de sizin eve noel anane gelmiş, prenses elbisesiyle :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Gülizim aynen böyleymiş:( bizde aldık nasibimizi. İnşallah kuvvetlenecek. Ne yapayım kuzucuğum , bayramlarda. Yılbaşlarında onları sevindirmek lazım;) yapıyorum birşeyler bakalım neler çıkacak;)) sevgiler güzel arkadaşım. Kuzularımı öpüver unutma sakın;)

      Sil
  9. Çoook geçmiş olsun arkadaşım,....ne diyeyim bilemedim, iç çektim. ...sürprizin sonunu görürüz inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mazesim sıkıntılı bir dönemden geçtik, düzeliyor artık ama burnu hep akıyor zavallının;) sürprizi koyarım bloğa;) kocaman sevgiler yolladım. Güzel öğretmenlerime sevgiler,

      Sil
  10. ben bu yazıyı okudum,yorum yazdım sanıyordum.atlamışım demek ki.elbise çoktan bitmiş olmalı.sahibine teslim ettiğinde gülen gözlerini fotoğraflasan keşke.çok sevinecek kesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap verdim o aralar bakamıyordum yorumlar:)) Elbise sahibini buldu ve yılbaşında giyip salındı:)

      Sil
  11. Canım benimmm:)Kuzucuğa çok geçmiş olsun..Evet bu dönemler sık hastalanıyor çocuklar..Sen iyileştirir yolarsın yuvaya o başka bir kuzucuktan kapar getiri eve,sonra bütün ahalide hastalanır..Kışın böyle..Büyüdükçe arası açılır ama hastalıkların:)Kimsecikler de senin gibi dünya tatlısı bir anneannenin kusuruna bakmaz ,aksine sarıp sarmalar seni <3Kuzucuğa çok güzel ciciler dikecek anneannesi maharetli elleriyle..Renkleri süper..Ama hırkayı merak ediyorum..Son haliyle resimlerini bekliyoruz..Koskocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi bıraktım canımcım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynom geç cevap verdiğim için özür dilerim. Elbise de bitti hırka da:) Geç cevap verince yeni yıl resimlerinde gördün zaten imalatları:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  12. Bitmis halini merak etmeye basladim, galiba bizler bu süprizin sonucunu daha cok bekliyoruz:))
    Cok cok gecmis olsun, kis gelince hastalik eksik olmaz artik evlerimizde...
    Bu soguk günlerde sicacik günler gecirmenizi diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldızcığım iyi dileklerine teşekkürler. Malesef kış ve çocuk hastalıkları birbirinden ayrılmıyor. Zorlu gripler yaşıyoruz geçecek inşallah.:) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun. Dediğin gibi ana okulu sendromudur. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol İlhancığım aynen dediğin gibi çok sıkıntılı:(

      Sil
  14. Geçmiş olsun gerçi ben bu satırları yazdığımda atlattınız ama yinede bir daha uğramasın hastalıklar. Canım benim. Süpriz harika harika harika. Sevgilerimi bıraktım sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatım bu yazıyı yazdığımda tam atlattık okula başladı demiştim:( 2 gün gitti yine hastalanıp döndü geldi eve.:( Halen öksürüyor başa çıkamadık.

      Sil