Pazar, Kasım 16, 2014

Pan Cake' ler hazır...Haydi Kahvaltıya...


Evde neyiniz varsa, koyuverin sofraya...


Bir kaç yumurta, köpürtüverin beyazını... Sarılarını da ihmal etmeyin ama...


Karıştırıverin, köpükleri söndürmeden birbirine...


Yakıverin tavanın altını. Az yağlayın bir peçeteyle... Döküverin küçük bir kepçeyle...:))



                 Bugün pazar. Kuzucuğum babaannesinde gece yatılı ikamet ediyor.:)) Evde bir sessizlik var ki; inanılır gibi değil. Yatağından; çizgi filmlerin sesiyle uyanan bir vatandaş halen yok.:( Offf sıkıldım. Sudan çıkmış balık gibi olmak bu işte...:) Tanrı; bu sessizliğe, kimseyi alıştırmasın.:( Ne yapayım? Nasıl vakit geçireyim? Saat henüz sabahın dokuzu. Kahvemi bile içtim... O halde, mutfağa gidip bir kahvaltı hazırlığı iyi olacak gibi... Pan cake lerin kokusu, gençleri çağıracaktır.:))) İyi pazarlar güzel dostlar...

Gerekli malzemeler:

- 3 yumurta
- 1/2 Su bardağı Süt
- 4 Tatlı kaşığı pudra şekeri
- 3/4 Su bardağı Un
- 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 Paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

* Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır.
* Akların içine bir fiske tuz ilavesi ile kar haline getirilir.
* Sarılara, pudra şekeri ilave edilerek. Beyazlayana kadar çırpılır.
* Yumurta sarılı karışıma; süt, kabartma tozu,vanilya , un ve mısır unu ilave edilerek homojen bir karışım elde edilir.
* Kar haline getirilen yumurta beyazları, sarılara (söndürülmeden) bir spatüla yardımıyla eklenir.
* Teflon tava kızdırılır ve bir peçete yardımıyla sıvı yağ sürülerek, hazırlanan karışım küçük kepçeler halinde dökülür ve arkalı önlü kızartılır.

AFİYET OLSUN.:)

14 yorum:

  1. Nedense hep pazar sabahları yapılır değil mi? Daha kalabalık olduğu için mi acaba? Ben tercih etmiyorum çünkü dediğin gib ne varsa evle onunla bir tane daha derken 4-5 tane götürmüş oluyorum. Acılılar da favorilerim. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, benim gafta sonu tercih etmemin nedeni, evin kalabalık oluşu. Hep beraber yeniliyor ve bitiyor işte;) kaçırma konusunda haklısın ben krem peynir ve izmir tulumu ile yedim sadece bir tanenin yarısının üzerine mimoza reçeli koydum o kadar;) teşşekkürler yoruma;)

      Sil
  2. offfff harika görünüyor, inanır mısın hiç yemedim, hiç yapmadım, inşallah bir gün yaparım bu güzel tarife göre:) afiyet olsun:) sana da güzel pazarlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın benim. Çok kolay ve çabuk yapılan bir imalat. Güzel gidiyor pazar sabahları. Dene. Sen seçicisin ve nadir şeyleri yiyorsun biliyorum. seversin tahmin ediyorum. Sevgiler canımcım.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Benim tatlı terazim:)) Sadece bu gelmiş. Senin gönlünü bilirim. Ne yazdıysan teşekkür ediyorum. Hepinizi öptüm ve kocaman sarıldım.

      Sil
    2. Tarifinizi aynen uyguladim,cocuklar begendi tesekkürler
      !Evet yaa yazdim gitmediginden emin olamadim o yüzden tekrar yazamadim,kusura bakmayin ve de cok tesekkür ederim güzel sözleriniz icin,sevgiler size...

      Sil
    3. Afiyetler olsun kuzularıma;) Seninde ellerine sağlık.

      Sil
  4. Hiç denemedim deneme vakti gelmiş çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Vakit bu vakittir. Bir hafta sonunu şenlendirin derim:)) Sevgiler Kış Güneşi. Ziyaretine geleceğim. Bekle beni:))

      Sil
  5. şahanesin nilgün,
    o kokuya kalkan her kimse anılarında güzelliklere dalacak hep:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla kokuyu duyan kalktı Havva. Vanilya kokusu evi alınca, olan oldu:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  6. O kokuya gelinmez mi hiç, bal sür, reçel sür , elcağızlarına sağlık Nilgün'cüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Elifciğim:) Gençler kokuya kalkıp, nevaleyi sürüp yiyorlar da, bana ne oluyor:)) Top top yağ:)Artık yasak şekerim. yapıp elimi sürmeyeceğim. Hatta bakmadan yapacağım:))) Sevgiler cancağızım.

      Sil