Pazartesi, Kasım 17, 2014

Muzlu Milföyler... Diyete başlamadan son çıkış...:)))




              Artık kilolara "dur" demenin vakti geldi. Ah! şu abur cuburlar, aylardır akşam yemeği yemememe rağmen, sigarayı bırakmanın azizliğine uğramaya devam ediyorum.:)) Oturup uzun uzun düşündüm, Ya yuvar topar bir hanım olarak yaşamaya devam edeceğim, ya da şu aldığım 7 kiloyu derhal vereceğim. Bir kaç defa, irademe olan güvenim nedeniyle, başladım diyete ama,  artık o kadar kolay değil.:)) Şunun ucundan, bunun kıyısından... Bir taneden bir şey olmaz...Amannn manken mi olacağım...Pazartesi başlıyorum...gibi küçük bahaneler uydurup başlayarak, yarı yolda tökezledim.:))) Ama artık, altmış yaşıma bir var ve ben şu alışık olmadığım, yedi kiloluk pazar sepetini bir yerde bırakmalıyım.:))
              Şu yaşıma kadar, doğumlar hariç kilo ile hiç savaşmamıştım. Ama artık görüntüden çok, sağlıklı olmaya ihtiyacım var. Terazinin üzerinde tarttım yedi kiloluk ıvır zıvırı:))) Koydum torbaya, çıktım sokağa, küçük bir tur attım.:) Dönerken kendime " al işte" dedim, sıkıntın bu torbanın içinde... Hemen elime telefonu aldım veee:)) bir profesyonelden derhal randevu istedim. 21 Kasım Cuma saat 15.30 da yanında olacağım.:) Artık kaçış yok...Yan sokağa sapmak hiç yok...Bu iş yeni yıla kadar tamamlanmalı ve ben yeni yıla alışık olduğum kilo ile girmeliyim.:)
             İşte yukarıdaki görüntü, diyete başlamadan son çıkış:)))  Bir süre size, dikiş,nakış,örgü falan mı yazsam acaba:)))) Yok şaka şaka:) Yine yapacağım ama ben onlardan yemeyeceğim. SÖZ.

Gerekli Malzemeler: (24 parça milföy pastası)

- 3 Yaprak milföy hamuru (Dikdörtgen şeklinde)
- 2 su bardağı Süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 + 1/2 Yemek kaşığı un
- 1 + 1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya ( Gerçek parçacıklı)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet orta boy muz
- Üzerine serpmek için bir miktar pudra şekeri

Yapılışı:

* Milföy hamurları tam çözülmeden ( muntazam kesilmesi için) 8 kare parçaya ayrılır.
* 160 derece önceden ısıtılmış fırında, kabarana kadar pişirilir. (üzeri kızarmamalıdır)
* Kreması için tüm malzeme bir kaçarola alınarak muhallebi gibi pişirilir.
* Hazırlanan kremanın üzeri streç folyayla kapatılır ve kaymak tutmadan oda ısısına gelmesi beklenir.
* Pişirilen milföy hamurları, soğuduğunda ortasından ayrılarak her iki yüzüne krema sürülür ve bir parça muz ilave edilerek kapatılır.
* Tüm milföyler bittiğinde, üzerine pudra şekeri serpilir.

AFİYET OLSUN.:)

18 yorum:

  1. Nilguncum bende aylardir ayni seyleri yasiyorum. Alti ustu 3 kilo vermem lazim ama olmuyor da olmuyor bir turlu. Sabahin 5inde kalkip jimlastik yapiyorum gune baslamadan evvel yine de olmuyor, Heleki senenin bu gunlerinde hic mumkun degil. Insallah sen benden daha azimli cikarsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim ben irademe çok güvenirdim ama beynimizin bize ettiği şu oyun var ya;) O, sol tarafımda duran şeytan, " al haydi bir tane, olmaz birşey" deyince, ben de hemen dinliyorum sözünü;) bu nedenle bir diyetisyenle yola çıkacağım çünkü o tartacak ve utanırım mamaları kaçırdım demeye;) dur bakalım yıl başına kadar ne kadarı gidecek göreceğiz;) sevgiler canımcım.

      Sil
  2. Ben de bugün tekrar başladım diyete ama yazmaya utanıyorum artık bu kaçıncı. Kolay veriyorum çok da kolay alıyorum. Sana bu mücedele de başarılar diliyorum. Bu arada son zmanlarda benim de becerebileceğim tarifler paylaşıyorsun hatta simidi yaptım bile. :) Ya yapıp da yememek de olmuyor. Eline sağlık nasıl baştan çıkarıcı bir görüntüdür .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla benimde çok defa denemelerim oldu ve tek başıma başarılı olamayacağımı anlamış bulunuyorum. İlk bir hafta iyiyim, sonra yan sokağa sapıyorum;) bu nedenle diyetisyene başvurdum. Verilecek hhedef kilo fazla değil. Gırtlağımı tutabilsem gidecek;) başlayalım bakalım Tanrı ne gösterecek;)) sana da kolay gelsin. Hadi yarışalım ama doğruyu söyleyeceksin. Kaç kilo verdiğimizi yılın son günü yazalım tamam mı?;))

      Sil
  3. Hahah sen kilodan ben kilodan yakinmisiz..ama sen iradelisin ustelik porofesyonelden de yardim alacaksin verdin gitti demektir fazlaliklari:)) Bense kendime gore bircok seyden odun vermeden zararlilari keserek yararlilari cogaltarak devam edecegim..gerci senelerdir ayni kilodayim..cok sikayetci degilsemde top olup yuvarlanma ozelligine sahipgibi gibiyim boyle gidersem:)))..Neysem saglikli olalim dikkatli yiyelim sarabi tatliyi fazla kacirmayalim olur biter:)) Bu arada muzlu milfoy de nefis arada yaparim ama esim daha cok yer:))) ellerine saglik..kolay gelsin bakalim..dikkat ette ruzgar cikinca ucmayasin yeni yila girerken ona gore:))sevgiyle kucakladimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Emelim evde benimle başlayan biri olursa çok dikkatli olarak yapıyorum ama birileri karşımda yerse ben de yiyebiliyorum;) bu nedenle Saynur Hanıma başvurdum, utancımdan yapmaya devam edeceğim. Çünkü; tartıp da kilo vermemişsiniz derse utanırım;) garantiye aldım yani;) yıllarca aynı kiloda kal sonra bırak sigarayı al yedi kiloyu otur;))) ayıp yani;) yok yok rüzgarda uçacak kadar vermeyeceğim ama 20 yıl kadar önce öyleydim;) sevgiler can arkadaşım sana da kolay gelsin. İlhan da başlamış, ona yazdım yarışalım ve yılbaşında yazalım kaç kilo verdiğimizi diye;) bakalım yanaşacak mı ? Yarışmaya;))

      Sil
  4. Sen her halinle güzelsin. Ama sağlık için dur demeli tabii ki...
    Çünkü sen bize daha çoook lazımsın, canım benim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ersinim benim, Tanrı seni büyüklerine bağışlasın. Çok özelsin bil:)Sevgiler yolladım Yeşil Bursa'ya doğru tutuver:))

      Sil
  5. Böyle lezzetli pastalar yapınca kilo vermek biraz zor olabilir:))))şaka şaka sakın moralini bozma istersen tabii ki de verirsin o 7 kiloyu millet yüzlerce kiloyu veriyor azmedince....ama ben senin yerinde olsam böyle şeyler yapsam dünyada veremezdim bak kendimi biliyorum yani:)))eline sağlık unutmadan harika görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim haklısın yapınca , ucundan kıyısından derken:))) Oluyor işte. Çok acelem yok yavaş yavaş gidecek inşallah haftada 1 kilo amaçlıyorum 7 haftada gider inşallah:)) Sevgiler cancağızım.

      Sil
  6. Ahh Nilgün'üm sorma kiloları ne güzel ideal kilomdaydım ama bir yıldır aldı başını gitti . Michellin lastiği gibi oldum. Ben de dur dedim, yoksa....
    Çoktandır aklımda biliyor musun bu tatlıyı yapmak, yapacam ama söz ben de yemeyeceğim. Güzel ellerine sağlık, yiyenlere afiyet olsun, öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifim, yapıp yemeyeceğiz başka türlü kurtuluş yok bu fazlalıklardan. Görüntüde çok fazlalıklarımız yok ama üzerine gelebilir böyle giderse. Bu nedenle rezerv oluşturmak gerek:)) Bütün kış evdeyiz, yürüyüş yok, hareket az:( bari eksilelim de üzerine gelince yarım dünya olmayalım:)) Seviyorum seni tatlı insan:)

      Sil
  7. Sen böyle lezzetli, iştah açıcı tarifleri paylaş,bir de rejime başladım de !!!
    Siz yapın, yiyin, şişin dostlar ama ben rejim yapıyorum, öyle mi?

    Şaka bir yana Nilgücüm, eğer estetik kaygın yoksa, sağlığı yerindeyken canı ne istiyorsa yemeli insan.
    Rahmetli anneanemi dr. lar aman şunu yeme, bunu yeme diyerek zayıflattılar Kadıncağız tereyağına hasret gitti. İnan kiloluyken daha sağlıklıydı. Bu 7 kg.nun üzerine alma yeter bence. Ona sıkıl buna sıkıl, çabala derken , bir de rejim stresi lazım değil güzel arkadaşım :)))) Yine de rast gelsin, herşey gönlünce olsun ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ey güzel hatun:))) Senin sorunun yok tabi:)) Valla Kanada'da Emel, Şule, lise arkadaşım İlhan, nam-ı diğer "Festigan" hep birlikte dikkat edeceğiz. Kilo sorunu yaşamadım hiç, ama bu sigarayı terk etmek, beni kilo ile vurdu. manken olmaya niyetli değilim ama bu yaştan sonra da alışık olmadığım fazlalıkları taşımak biraz hammallık gibi geliyor ve eteklerim dar geliyorrrrr:((((( Haftada bir kilo vermek gibi bir planım var. Dr hanım nasıl bir uygulama yapacak bilmiyorum. Kolesterol , lipit ve 3 aylık şekerim yüksek. Annemi çok genç yaşta, (benim şimdiki yaşım) kaybettim. Diyabet hastasıydı ve damar sistemi ile böbrekleri vurdu. Çocuklarımı ve torunumu daha görmek istiyorum ben. Biraz önlem anlayacağın. Korkularım var kilo ile ilgili olarak. Diyetle birlikte, hareket de tavsiye edilecek sanıyorum. Kolesterolün tek ilacı bedeni çalıştırmak. Bu nedenle bir paket halinde uygulamam zorunluluk haline geldi benim güzel arkadaşım. Belki ara sıra ödül günleri olur, tadarım bir şeyler:) Ne dersin?:)))) Sevgiler can dost.

      Sil
  8. Nilgünüm al benden de o kadar 8 kilo yapıştı kaldı üstüme, Ege'yi sütten kestiğim gün bende başlayacağım diyete, yani daha 3 ay daha bu güzellikleri doya doya yiyeyim ben, ama emzikliyim ben, yemem lazım, sütüm kesilir yoksa :)))) Şaka bir yana insan kiloya alışık değilse hakikaten zor oluyor, bende yavaştan yavaştan yürüyüşe başladım...ayrıca tatlı süper görünüyor her zamanki gibi , ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin daha süt kuzun var ve diyet denemen mümkün değil. Dikkat etmen yeterli cancağızım;) Anne sütü kadar kıymtli hiç bir besin yok bebeleriniz için ve gerilememesi için senin de özel beslenmen gerekli. Benim kuzumda tam 2,5 yaşında yani tam bir yıl önce annesi ile tokalaşarak bıraktı memeyi;)) kızım " kendimi sarı kız gibi hisediyorum" demişti. Çok güzel korudu kuzuyu bıraktıktan sonra,gripler,nezleler başladı:( bu nedenle verebildiğin kadar ver Gülizim:) sevgiler yolladım hem sana hem kuzularıma;)

      Sil
  9. Ne güzel bir haber bu,bir profesyonele gitmek fikri,benimde aklimda bir yildir,zamansizliktan gidemedim,henüz,ama eminim size yardimci olacaktir,saglik icin dikkat etmeli,hayat cok kisa saglikli yasamak en güzeli,size torunlarinizla beraber upuzuuun saglikli bir ömür diliyorum,bu arada bu milföylü pudingli güzel seyi degisik bir sunumla maalesef bizde yeriz arada,nefis oluyor gercekten:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım terazim, çenemi tutamayınca utanıp yapmam diye destek almaya karar verdim;) gerçekten evlatlarım ve torunumla daha fazla vakit geçirmek istiyorum bu nedenle, kolesterol,şeker ve lipiti kontrol etmem gerek;) en baştada diyet ve yürüyüş gerek;) başlıyorum hayırlısı olur inşallah;) kremalı milföyü yapsana sunumunu merak ettim;) sevgiler canımcım

      Sil