Pazartesi, Kasım 10, 2014

Henüz anlayamamış olanlar... 152 ulusun oy birliği ile karar alınmış metni okuyunuz...




              Unesco'ya üye 152 ulusun, Atamızın doğumunun 100. yılında aldıkları karar metni...
              Kimmiş? Bilmeyenler öğrensin diye...

8 yorum:

  1. Harikasın Nilgün'üm, öğrensinler ve her satırını ezberlesinler. Ama kötüler ne desek boş, kötü ve kıskançlar onun büyüklüğü ile gözleri kamaşmış kendileri asla öyle olamayacaklar ya kıskançlıkla, hasetle çekemiyorlar bu nefretleri ondan. Başarılı insanlar hep kıskanılır. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülkede başarının takdir edildiğini hiç gördün mü Müjdeciğim? Takdir alan unsurlar , bize öğretilenler arasında yok. Çok şükür ne benim, ne de ailemden herhangi birinin, yüz kızartıcı herhangi bir özelliğimiz nedeniyle almış olduğumuz bir takdir özelliğimiz yok. Ne mutlu bizim gibilere.

      Sil
  2. Hiç bir zaman sahip olduğumuz yüce değerlerin kıymetini bilemedik. İçim acıyor o yüzden. Bizim yüce değerlerimiz nedense başkaları değerini kıymetini bilir bildirir. Nice başarılı kimseler ülkemizde önemsenmez ama Avrupa'da ödül alır. En son genç bir kızımız sanırım kimya ile ilgili bir buluşu Tübitak tarafından değerlendirmeye bile alınmamış, bu kızımız yılmamış ve dünya birincilik ödülü almış projesi...:( Hiç bir şey aklımızı başımıza getirmiyor. Nilgün Hanım elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hanife, ülkemizde ağızlara pelesenk olmuş bir cümle vardır, tartışılır durur. Beyin göçü... Keşke kıymet bilinse de bu göç yaşanmasa. Ama , dil bilmeyen insanları,sırf yandaş diye elçiliklere atarlarsa, araştırmacı, özel yetenekli çocukları taraf olmadıkları için, bertaraf ederlerse, bu ülkede beyin göçü hızlanarak artacaktır. Yazık hem de çok yazık.:( Verdiğin örnek, yazılı ve görsel medyaya yansıyan bir örnek, yüzlercesi var. Parlak, idealist ve örnek olmaya hazır çocuklar ama gören göz yok ne çare...:( Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  3. Bence çok da iyi anlıyorlar , fakat işlerine gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum Elifciğim. İşine gelmeyenlere, bir hatırlatma olsun dedim:) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  4. sevgiyi ve saygıyı hakediyor ve ben de bunu yüreğimde hissediyorsam benim açımdan sorun yok.
    diğerleri için söyleyecek birşey var "meyve veren ağaç taşlanır"mış. taşlamaya devam etsinler bakalım nereye kadar... kıymet bilmeyen, nankör insanlar onlar. onlar yobaz, onlar kaba. onlar ne anlarlar bu zarafetten...

    sağol nilgün'cüm. bu güzel paylaşım için. aslında bunu her gün yayınlayıp gözlerine gözlerine sokmak lazım...
    kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehancığım, kötü bir rüya olmasını dilediğim bir süreçten geçiyoruz. Bu kadar büyük bir insanı anlamak, sığ bilgilerle mümkün değil. Okumak, dinlemek, araştırmak gerek. Ne yazık ki; anlamak istemeyenlere baktığımızda, bu önemli unsurlardan yoksun olduklarını görüyoruz. Ne mutlu ki bizlere, onu anlama konusunda defosu olmayan insanlar tarafından yetiştirildik ve kendi evlatlarımıza aktarabildik. Gerisini konuşmaya bile değer bulmuyorum. Canımsın benim.Sevgiler yolladım becerikli arkadaşım.

      Sil