Pazar, Kasım 09, 2014

Felekten bir gün çalalım dedik...:) Çaldık da...:))




Soframız...


Limonlu cheesecake...


Çikolatalı Truffle...


Bademli çanaklarda, meyveli mini tartlar...


Tarçın  ve krema soslu, tahinli çörek...


                Güzel dostlarla sofra başında buluşalım dedik... Ne yazık ki; çıkan tansiyonum nedeniyle, dostlarımla sofra başında fotoğraf koyamadık ama sonunda güzel sohbetlerle dolu bir güne imzayı attık. Bazen insanlar, birilerinin mutlu günlerine, tatlı dost sohbetlerine, güzel kutlamalara kendilerince sekte vurmayı başarabiliyorlar.:( İki küçük yavrumuz vardı dün toplantımızda, biraz koşuştular... Aynı yaşta torunu olan alt komşumuz ise ki:)) Arada sırada burada olur çünkü; esas komşumuz bebeğin annesi olan kızı... Kapımızı çalıp, gürültüden şikayet edince, bende tansiyon zirve yaptı.:( Sonunç mu? 18 e çıkan bir tansiyon...Düşürmek için kullandığım dil altı hapı, bana üzülen dostlarım ve sinirden çileden çıkan kızım...:( Düştü düşmesine...Ama niye? Neden? İyi niyetler, hoş görü... Külüne muhtaç olduğumuz komşuluk ilişkileri Pandoranın kutusuna mı kilitlendi?
                İşte tatsız ve sevimsiz başlayan günümüz, güzel dostlarımın katkılarıyla muhteşem bitti.
                Sevgiler hepinize...

14 yorum:

  1. Nilgün'üm nazar değmiştir bu güzel sofraya, muhteşem lezzetlerine, çok geçmiş olsun, ve kocaman bir maşallah diyorum, eline sağlık harika görünüyor :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bileyim be canımcım oldu işte bir şeyler:) Sağ ol benim güzel kardeşim.

      Sil
  2. Demek ki dağ başında fakat müstakil minicik bir evde yaşadığım için çok mutluymuşum ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mineciğim senin şu anda yaşadığın yer, benim hayallerimi süsleyen yer:)) Mutluluğun ve huzurun en güzelini yaşıyorsun. Güzel zamanlar diliyorum sana huzurlu evinde:)

      Sil
  3. Sevgisizlikten nasibini almamış insanlar çok öyle... Aman sen dikkat et ne olur. Sofran yine aynı senin gibi, içi dışı ayrı güzel. Güzel ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinim ne yazık ki; gerçek tam da söylediğin cümleyle özetlenmiş. Bu kadıncağız ara sıra gelir ama sanıyorum sorunlu bir hanım. Böyle insanların kapısını olur olmaz zamanlarda çalıp, gerekli gereksiz konuşmalara giriyor. Ben indikten sonra duydum olayı:) Eğer ben açmış olsaydım. Tansiyonum yine yükselirdi ama kibarca nasıl alt edeceğimi de iyi bilirim. :) Esas sinirim bu yüzden zaten, bana denk gelmediği için:) Sağol benim canım oğlum, sen güzel baktığın için, her şey sana güzel gözükmekte. Sevgiler en kocamanından.

      Sil
  4. Heyecanlanmışsındır sen, güzel dostlarını, sevdiklerini mutlu etmek için sabahlamışsındır, bunları hazırlamak için nasıl yoruldun kim bilir?
    Tansiyon, kalbi güzel olan, duygusal, iyi niyetli, herkesi kendi gibi görmek isteyen, hep veren, almayı bilmeyen, dolu bir başak gibi kafası hep önde, insanların hastalığıdır.
    sana en iyi ilaç cemre ve kuzularındır.
    Dil altını boşver, dilin kendisi aslında seni mutlu eden.
    hepsi muhteşem, çok geçmiş olsun, dikkat et kendine!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel gerçekten yorulmadım. Ben mutfakta dinlenenlerdenim bilirsin hep söylüyorum. Ama gönül kırıklığı beni yoruyor. Haddini bilmeyen insanların varlığı beni çok geriyor. Bana denk gelip, gerekenleri söylemiş olsaydım, bu kadar etkili olmazdı üzerimdeki sıkıntı. Her neyse; zavallı bir kadıncağız, hep huzursuz ve mutsuz. Bu nedenle de mutluluklar konusunda biraz tahammülsüz anladığım kadarıyla:) Geçti gitti diyelim. Esasında değmeyen şeylerle fazla uğraşmayı sevmem ama kapıldım işte:))) Seni seviyorum can kız:))

      Sil
  5. Artık hiçbir şeye sabrı ve hoşgörüsü olmayan bir topluma dönüştük çok acı ama maalesef böyle.Çok geçmiş olsun Nilgün'cüğüm.Masa muhteşem gözüküyor ellerine,emeğine sağlık.Senin yaptığın aşure tarifini denedim muhteşem oldu paylaştığın için çok teşekkürler.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki; aynen dediğin gibi Mehtapcığım. Geçti gitti işte:) Aşureyi beğendiğinize çok sevindim:) Ben anneciğimden öğrendim, sizlere aktardım.:) Ne güzel onun tarifini paylaşarak yapmış olmak. Sanki onu yaşatıyor gibi hissettim:) Sağol benim güzel arkadaşım.

      Sil
  6. Nilgünüm önce başlığı okudum ohhh sefan olsun dedim, sonra sofrayı gördüm oy oyyyy nilgünüm döktürmüş dedim, mutfağın kraliçesi bu dedim, sonra yazdıklarını mutlu mutlu okumaya başladım, sonra sonuna yaklaşınca, görmezlikten gelmeyi yeğledim, böyle güzelim bir gün , dostlar toplanmış, muhabbetin dibine vurulmuş, mamalar birbirinden güzel..değmez insanların mutluluklarını çekemeyen mutsuzlar için moral bozmaya dedim..Canımcım çok geçmiş olsun, dediğim gibi değmez..Seviyorum seni..Kendine iyi bak mutfağın kraliçesi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gülizim oldu ve bitti, kısa süreli sıkıntı yarattı ama, geçti çok şükür. Pandoranın kutusundan, tüm kötülükler evrene yayılmış, boş kalan kutuya da iyilikleri kilitlemişler sanki;) var işte had bilmezler;) bu tipler bir de korkak oluyorlar, madem yaptın bir hadsizlik, dur arkasında;))) koşa koşa evine girmeyeceksin;) Zavallı işte , ne yapacaksın. Sevgiler cancağızım

      Sil
  7. sana birşey olmasın, hep sağlıklı ve mutlu ol.
    kendi mutsuzluklarıyla başa çıkamayanlar seni üzemesin, üzülme.
    güzel hazırlanmış masayı görünce neler düşünmüştüm, yüzümde tebessüm bile oluşmuştu, belki tahinli, tarçınlı çöreğin tarifi vardır yoksa sorar öğrenirim nilgün'e diye düşünürken o bir parafgraf yazıyla yüzüm düştü:(
    olmamış farzet, yaşanmamış farzet n'olur.
    hepimizin derdi aynı, saygısız, tahammülsüz, mutsuz, umutsuz insanlar. lütfen bizden uzak durun.
    bu isteğimizi de evrene göndedik mi bir de sana kucak dolusu sevgiler gönderdim mi tamamdır bu iş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın Nagehan. Geçti gitti çok şükür. Sıkıntım benim karşılaşıp, gerekli dersi verememiş olmamdan kaynaklandı. Sonradan duydum.:) Benim böyle bir garipliğim var. Olayın içindeysem son derece, dayanıklı ve cevval olurum. Ama sonradan duyarsam elimde olmadan beynim büyütüyor durumu.:)) Ne yapayım altmış yaşından sonra değişmem biraz zor gibi:) Çok haklısın diyorum ya şu meşhur, kötülükler kutusunun kapağını açmışlar bütün kötüler yayılmış:( İyileri de sanki onların yerine kutuya kilitlemişler.:) Yaşanmışlıklar nedeniyle, bünyem tepki veriyor artık, "boş ver" desemde, beyin bildiğini okuyor. Ne yapalım, o günün nasibi de ilk dakikaları için buymuş. Sonrası güzel geçti çok şükür. Kucak dolusu sevgini aldım ve kucakladım benim güzel arkadaşım.:)

      Sil