Çarşamba, Kasım 19, 2014

Bu Tarz da Benim:)))






                     
                            Madem ki, diyete başlayacağım, kendime başka meşguliyetler de bulmak zorundayım.:) Mutfaktan uzak kalmanın önemli şartlarından biri de bu. Benim sıkıntılı kuzu, uzun kollu giymez... esnek olmayan bluz giymez...Belini sıkan hiç bir şeye tahammül edemez... Dar pantolon mu? Asla... Ayakkabının içinde bile parmakları hareket edecek:))) Teyzesi kılıklı ne olacak:)) İki günde örgüsü, dikişi, ponpon tutturması bir süveter. Eh! ben iki gün oyalandım, kuzumun da bir kıyafeti oldu. Plili eteği de benim imalatım. Yeşil çorapları da Pentiden:)) Altına da bir lacivert babet güzel olur değil mi?:)) Şimdi pembe süveter siparişi aldım. Hırka olmayacakmış:( içine gömlek, badi giyebilirmiş... Aman Allahım diyorum:) Biz bu kıza fazla mı öğrettik ne?

Gerekli malzemeler::))))

- Çile yün
- Biraz renkli ponpon
- 2 adet şiş

Yapılışı:

Bolca sevgi, biraz zaman ve sürpriz yapma sevdası...

HEPİNİZE SEVGİLER:)

36 yorum:

  1. Günaydın,içim açıldı bu cici küçük hanım kıyafetiyle,harikasınız ,ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun;) bu küçük hanım çok meraklı kılık kıyafete;) ben de elimden geldiğince süslüyorum onu;)

      Sil
  2. Haha :) Anneminde bu aralar en büyük uğraşı, torununa hırka ve kazaklar örmek. Sen de çok güzel söylemişsin Nilgün anneciğim, işin sırrı; "bolca sevgi".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak nasıl biliyorsun;) anneannelerin ve babaannelerin en büyük eğlencesi bu;) seviyoruz bu deşi fişekleri süslemeyi. İçin içine sevgi de karıştımı, güzel şeyler çıkıveriyor ortaya;) sevgiler yolladım kuzucuğum,

      Sil
  3. O halde bızimlasın şekerim.... Nasıl güzel olmuş, aynı kareli kumaş benim kızların da formasıydı. Beni bambaşka duygulara götürdü. Güzel kuzucuk , keyifle giysin, üşümesin, bu kışı daha kolay atlatsın. Zevkli anneannesinin de ellerine sağlık olsun, öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okulların tercih ettiği bir kumaştı bir zamanlar. Benim büyük kızım da Saint Joseph Fransız Lisesinden mezun. Facebook ta dönem arkadaşları soruyor! Nilgün Teyze okul eteğini mi bozdun? Diye. Ben çok severdim ekose ve pilili etekleri twin-setleri. Önce kızları alıştırdım böyle giyinmeye şimdide torunu alıştırıyorum;) sağol benim marifetli arkadaşım çok teşekkürler.

      Sil
  4. cemre ile zevklerimiz çok uyuyor ananesi:) bayıldım süveterine, eteğine, yeşil çoraplarına, rengine...
    cemre ne kadar şanslı bir çocuk, Allah nazardan saklasın sizi. İlk gördüğümde bunu söyleyeceğim ona, alnından öperken...güle güle, sağlıklı, mutlu günlerde giysin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki Emelciğim giyim zevklerimiz, birbirimize çok uyuyormuş. Son bir iki yıl hariç, pilili eteklerim, twin-setlerim, inci kolyelerim iyi bilinirdi. Artık giymiyorum şimdi kalem etek tercih ediyorum çünkü; pilili etek için ince olmak gerek, şimdilerde pek yakıştırmıyorum. Kuzuya yapıyorum işte.;))bir gün bir kahve molası verirsek konuşuruz uzun uzun. Çok teşekkür ederiz Emel ablası, kuzu sana kucak dolusu öpücük yolladı.

      Sil
  5. Çooooooook tatlı olmuş, eline koluna sağlık, ponponlarına bayıldım, renk uyumu da çok güzel ponponlarla kazağın rengininy özellikle...bu arada kuzu çok haklı ben de belimi sıkan hiçbir şey giyemem ve her giydiğim şey kazak, gömlek, vs. bol olacak bol, öyle üzerimi sarmayacak ayyy daral geliyor, hele koltuk altıma değmeyecek ...sevgiler, güle güle giysin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjdem. Sıkıntıya gelemiyor valla. Rahatsız eden birşey olursa, neresi olursa olsun farketmez, soyunur.:) kapıdan içeri girer girmez üzerinde ne varsa atar, doğru pijama giyer. Böyle bir çocuk işte;) Müjde teyzesi sana da kocaman sevgilerini yolladı bu kuzu.

      Sil
  6. unuttum not veriyorum: Yıldızlı 10 :)

    YanıtlaSil
  7. ay bayıldım,kıyafete ayrı,yapana ayrı,stil sahibi bıcırık:)))
    eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzız değil mi;)))) ay onun stilini yiyeceğim ben. Kokoş bayılıyor süslenmeye. Teşekkürler havva teyzesi,

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Teşekkürler;))) ikoncanlara duyuralım. Sağol adaşım güzel yorumuna;)

      Sil
  9. Pileli etegin cizgilerinin duzgunlugunden, iyi bir terzinin elinden ciktigi belli oluyor. Ben de bir aralar dikisi cok seviyordum ama simdilerde pantalon pacasi kisaltmak bile kabus geliyor bana :( Umarim bu da icinde bulundugum yas donemindendir ve gecer diye beklemedeyim :)

    Ellerinize saglik, hepsi pek sirin aynen kucuk hanim gibi!

    Sevgiler,

    Asuman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asumancığım teşhisin doğru;) benim simetri hastalığım var.;) eğri büğrü, yamuk yumuk hiçbirşey yapamam. Kullanımı kadar, görüntüsü de önemlidir benim için. Mutfakta da değişmiyor bu halim. Bir şeyi ya en iyisi olarak yapacağım, ya da hiç yapmayacağım;) sıkıntılı bir durum ama değişemiyorum. Dikiş ben de severim ama devamlı dikersem,ben de sıöılıyorum ve bir süre elime iğne iplik bile almak istemiyorum. Yani dikiş keyifle yapılırsa güzel, uzun süreli işler biraz sıkıcı olabiliyor çok haklısın. Yaşın daha çok genç sıkma canını;) keyfin gelince yaparsın;) sevgiler güzel dost,

      Sil
    2. Yanlis anlamazsaniz eger "deli deliyi dakkada bulurmus" gibilerinden bir Ata sozumuz vardi bizim. Bu simetri ve yapilanin en iyisini yapmak ya da hic yapmamak hastaligi bende de var da :) Biz sizinle o bakimdan iyi anlastik demek ki...

      Aslinda bence guzel, etrafimizdakilere bazen o kadar guzel olmasa da :)

      Sevgiler,

      Asuman

      Sil
    3. Asumancığım kesinlikle yanlış anlamadım;) seni okurken gülmekten karnıma ağrı girdi;) gerçekten bizim gibiler, etrafındakileri yoruyormuş;)))) benim kızlar da aynı bu cümleyi kuruyorlar. Bende ileri boyutta sıkıntı var. Halı saçakları, duvardaki resimler ya da objeler, vitrinin içindeki hatıra eşyalar, yerleri bozulmamalı;))) kafamda hangi resim çerçevesi içindeyse öyle kalmalı. Düzen konusunda böyle garip hallerim var ve değişemiyorum. Mutfakta da böyle. Yaptıklarım aynı boyda olacak, irili ufaklı olursa rahatsız oluyorum.;) neyse bundan sonra da değişemem herhalde. Biz de böyleyiz işte, ne yapalım;) sevgiler güzel dost

      Sil
  10. Nilgün ablacım hepside birbirinden tarz vallahi, ellerine sağlık kocaman kocaman, nasıl da yakışmıştır prensese kimbilir :)) sağlıkla giysin, sevgi ve huzur dolsun. Öper sarılrım sıcacık ablacım... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurum seni görmek ne güzel;) siz İzmirlilerin sıcacık yüreklerinize bayılıyorum. Bu medeni şehre çok yakışıyorsunuz. Kuzucuğum iyi dileklerin için teşekkür ediyor. Ben ve kuzum da Sarp arkadaşına selam ve sevgilerini yolluyor. Hep baktığım yerde ol güzel insan ve sevildiğini bil;))

      Sil
  11. Dikiş bilmeden çok acemice bende kızıma böyle bir etek dikmiştim hala söyler beni o günlere götürdün Nilgün'cüğüm,etekte yelekte çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen neler yapabiliyorsun. Bilemeden diktim dediğinin de muhteşem olduğuna eminim:) Kolej kıyafeti gibi değil mi? :) Benim büyük kızım da Saint Joseph'den mezun annesinin aynı renk ekose idi okul forması:) Şimdi değişik tabi.:) Ceyda mezun olalı 12 yıl oldu. Sağol güzel arkadaşım.

      Sil
  12. Çok şanslı bi kız valla yerinde olmak istiyorum şu an :) ellerinize sağlık bayılırım pileli eteğe süvetere :) renkler şahane. huzurla sevgiyle giysin inşallah kuzucuk :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Elifciğim. Küçük kuzu da teşekkürlerini iletti. :) Sevgiler yolladım en kocamanından.

      Sil
  13. Mutfağın kraliçesi, örgü süper, dikiş süper, oldu mu oluyor işte, analar neler doğuruyor dedikleri bu olsa gerek, benim anneciğim de çok becerikliydi, dikiş, nakış herşey gelirdi elinden ama kızlarından hiç çıkmadı ...Kıskandım haberiniz olsun...Cerencim güle güle güzel günlerde giysin...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim cevap vermekte biraz geç kaldım önce özür diliyorum. Benim güzel Ege kızım:)) Sizler de öyle güzel şeyler yapıyorsunuz ki; hepsine bayılıyorum. Sen hem çalışıyorsun, hem evlatlarınızı büyütüyorsun, hem de bloğunda ne kadar güzel imalatlar paylaşıyorsun. Esas ben seni tebrik etmeliyim. Emeklerine sağlık benim güzel kuzum:))

      Sil
  14. Aman Nilgunum bu ne cici etek ust olmus ne kadar guzel, marifetlerin bitmek bilmiyor..cadi kiz yasadi desene bu diet isinden :)) hani nerdeyse banada bir pileli etek suveter yap diyesim geldi :))) ne zevkli ugraslar bunlar boyle.
    Kucuk kuzu mutlu mutlu giysin ellerine zevkine saglik sekercim..kucakladimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim canım dost bahçem:) Sen ne istersen yaparım . Hakikaten ara sıra yapınca dikiş oldukça zevkli bir uğraş. Devamlı yapmak zor ama. Ya da bana zor geliyor gözlerimden ötürü. Akşam üstünden sonra yapamıyorum çünkü elektrikler açıldıktan sonra, iğne ve iplik düşmanım oluyor:)) Göremediğim için.:) Kuzu sana teşekkürlerini ve öpücüklerini yolladı Emelciği:)) Anneannesi de kocaman sarıldı.

      Sil
  15. kıyafet çok güzel,anlatım ondan da güzel.amacın hepsinden güzel...emeklerine sağlık canım benimmm..yine harika bir iş çıkmış ortaya.sen yaparsın da aksi olur mu zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı dilli kuzum:)) Senin de kalemine ve o güzel gönlüne sağlık. Seviyorum seni küçücüğüm:)

      Sil
  16. herkesler gibi Kücük hanimin tarzina ben de bayildim, güle güle saglikla giyinsin, emeginize saglik....
    Ben de beklerim, sevgiyle ve dostca kalin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Yıldızcığım:)) Kendimizce tarz yapıyoruz işte:)) Ama kuzu da işi öğrenmeye başladı. Ne renkle ne giyilir iyi seçimler yapıyor daha şimdiden:)) Geleceğim ziyaretine:) Sevgiler yolladım.

      Sil
  17. Bittim ben bu takima ama,süper ikili hatta üclü olmuslar,etekse muhtesem düzgün görünüyor,masaallah diyleimde nazar olmasin size,öpüyorum sizi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terazim senin nazarın değer mi hiç:) Güzel kalpllerden, güzel bakışlar yansır. Aynı senden olduğu gibi:) Sevgiler güzel anne:)

      Sil