Salı, Kasım 25, 2014

Anason, Çikolata ve Kahvenin Muhteşem Birlikteliği...


Anason ve kahveyi uzun zamandır birleştirmek istiyordum ve nihayet...:))


Muhteşem Jivara... Gerçekten kremamsı, çikolatamsı...:)))


Hayal gücümü zorlayan likör...:))


Çikolata , krema, kahve ve likör buluştu....


Anasonun hamurla dansı...:) Pişerken kokuyu anlatamam. O sır:)))


                                Veeeee:)) Sonunda anasonlu, kahveli ve çikolatalı  çörek çıktı ortaya. Muhteşem evet! ya da içindeki notalar bana çok uygun. Bu arada diyeti bıraktım sanmayın bugün iki imalat vardı ve onların sahipleri var:))) Yarın diğerini de yayınlayacağım. Sahipleri derken; büyük oğlumun iş arkadaşları benim bloğumu takip ediyorlar. Bloğa baktıklarında yayınları görünce, Onurcuğuma, "biz de tadına bakabilseydik " demişler. Ben de tadına baksınlar diye hazırladım bir şeyler. Çöreğe gelince kuzumun okulu iki gün tatil sınavlar nedeniyle. Ve biz ikimiz teyzesine yatıya gidiyoruz.:)) O da bize etli yaprak dolması sardı.:) Biz de tatlı olarak, çörek götürüyoruz. Tarifi yarın yayınlayacağım. Hepinize kucak dolusu sevgiler.

17 yorum:

  1. aaa!
    nilgüncüm oldu mu şimdi?
    ben çok merak da ve hayran kaldım,yapamayacak mıyım ben yani:((
    yine de eline sağlık,arkadaşım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tarifini vereceğim tatlı arkadaşım. Beğenenler denesinler diye. Çok değişik bir lezzet, beğenirsiniz tahmin ediyorum. Bugün yazacağım, henüz girdik evimize:) Sevgiler kocamanından

      Sil
  2. Nilgün'üm müthiş tarifler yapıyorsun eline sağlık, anason kokusunu sevmem ama likör kokusunu çok severim hele vişneli, muzlu, naneli...harikasın:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bu bir tarif değil esasında, benim çörek uygulamamda içi harç ve hamur karışımına bazı yeni tatlar ekleyince bu çörek çıktı ortaya:) Liköre bende bayılırım. Bir çok likörü de ev şartlarında yapıyorum. Hatta yeni bir deneyimim var:) Alkol koymadan meyvenin fermantasyonu ile yaptım, alkollüden fazla vuruyor valla:)) Sevgiler canımcım.

      Sil
  3. Valla gercekten harika,ne denirki,elinize kolu uza saglik,tarifi merakla bekliyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol terazim çok can bir kızsın. Tarifi bugün yazacağım inşallah. Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  4. sabırsızım ben:) bu gece sabahlar çabuk olsun o halde:)
    muhteşem bir tarif geliyor anlaşıldı. Bir kağıt kalem hazır edeyim yarın ofise gider gitmez notlarımı almaya başlayacağım:)
    Cansuyu ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) ben sevdiğim lezzetleri birleştirmeye çalışınca çıktı ortaya doğaçlama yani:)) Yazacağım bugün:)

      Sil
  5. Amaa ben de tadını ve kokusunu çok merak ettim kii :)Canımcım nefis görünüyor nefiss..Senin sıcacık anlatımınla da birleşince hemen yapası geliyor insanın ama yarını bekleyeceğiz artık tarif için..Öpüyorum seni kocaman ve diyetle sınavında başarılar diliyorumm..Eminim başaracaksın..Öptüm kocaman <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynom, pişerkenki kokusu anlatılır gibi değil, rakı şişesi dökülmüş gibi evi sardı anason kokusu:)) Yazacağım İzmir'imin sıcacık sultanı:)) Diyetle sınav zorlu :(( Bende kocaman sarıldım.

      Sil
  6. Mutfağın kraliçesi sahnede,
    döktürmüşsün yine,
    güliz harikalar diyarında :))
    ben daha ne diyeyim,
    en iyisi yarını bekleyeyim,:)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Gülizim yahu ne marifetliler var. Mutfağın kraliçesiysem, tacım nerede?:))))Ben kendi evimin, kendi halindeki aşçısıyım:)) Aynı sizler gibi. Sevgiler Muğla'nın güzel annesine.

      Sil
  7. Nilgün Hanımcım diyettesiniz ama azcık ucundan tadına bakmışsınızdır bence :) Harika gözüküyor pek "hayır" demek mümkün değil gibi sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif yalan yok lezzeti tattım çünkü nereden hareketle bu çöreği yaptığımı anlatınca anlayacaksın mutlaka tatmam gerektiğini. Sadece damağıma küçük bir ödül verdim. O kadarcık:))) "Hayır" demenin zor olduğu bir lezzet olduğu konusunda çok haklısın:) Sevgiler yolladım haydi tut:)

      Sil
  8. Haydaaaa olmadı nilgünüm olmadı...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çok haklısın ne diyeyim iki gözüm:)))

      Sil
  9. Allahım bu ne güzellik, kokuları hayal etmeye çalıştım ama ........

    YanıtlaSil