Cuma, Mayıs 30, 2014

Çikolata mı? O da ne??? Bu nasıl bir lezzet?:))) Valrhona...Seninle tanışmak mükemmeldi...:))










               Çikolata denildiğinde, çoğumuzda akan sular durur bilirsiniz. Kendimizi bilir bilmez başlar bu sevda.:) Kendi adıma, dedemin bayramlarda verdiği altın şeklindeki çikolatalarla başladı maceram. Mis gibi lavanta kokan bayram mendillerimizin katları arasına yerleştirilmiş beşi bir yerde görüntüsünde çikolatalar ve bayram yerinde tepe tepe harcayacağımız bayram harçlıklarımız unutulur mu?:))  Sonra mı? Şemsiye çikolatalarla devam etti...Ya daha sonra? Mükafat olarak verilen ve paketinden taneler halinde çıkan ambalajlı çikolatalar...Sonra malum okul yılları...Hani şu defterlerimizin sayfa başlarına çiçek, böcek çizdiğimiz içini rengarenk boyadığımız yıllar... Çikolatanın yaldızlarını tırnağımızla parlattığımız ve itina ile kitaplarımızın arasına yerleştirdiğimiz o güzel yıllar... Hem kitaplarımız mis gibi kokardı, hem de bu güzel lezzetten ayrı kaldığımız süreleri hiç olmazsa kokusunu alarak geçirdiğimiz zamanlar oluştururdu her birimize...Okuyanlar arasında, " Ben de... Ben de yaptım" diyenleri duyuyor gibiyim. Hayatlarımız, geriye dönüşlerimizde, bu güzel yiyecek gibi anılarımızla süslesin diliyorum.:))
               Şimdi nereden nereye geldin diyeceksiniz.:))) Esasında gönlüm bu güzel yiyecekten hiç vazgeçmedi:) Ama diyabet konusundaki genetik mirasım nedeniyle, eskisi gibi doyasıya yiyememek acıtmıyor da değil hani:) Olsun varsın. Hakkımıza razı olacağız, ucundan kıyısından bile tadıyor olmak bence büyük ayrıcalık:) Hala ağzıma bir parça attığımda " Hımmmm:)))" diye iç geçirebiliyorsam, yaşıyorum ve sağlıklıyım diyebiliyorum.
                 Valhrona bu güzel yiyeceğin, olağan üstü markalarından biri.:) O, bir Fransız...Dünyada çikolata sektöründe profesyonellerin çikolatası olarak anılmakta... En önemli özelliği ise; imalatta kullandığı kakao çekirdeklerini, Venezuella'da ki kendi çiftliklerinden elde ediyor olması. Bu nedenle, kalite ve lezzet konusunda standart oluşturmuş olmaları, ayrıcalıklı olmalarını da sağlıyor. Bu müthiş marka ve lezzet ile; Türkiye'deki mümessilleri, Pastarom  aracılığı ile tanıştım. Tabi bu güzel tanışmaya vesile olan çok marifetli, iyi bir anne ve eş olan, yanısıra iş kadını vasfının ağırlığını da sonsuz güzel taşıyan şık ve özel arkadaşım Jülide Yağcıoğlu Demirbacak'a ve  Ürün tanıtım ve Eğitim sorumlusu Ali Bey'e teşekkür ve şükranlarımı iletmek isterim.:)
                    Bu güzel çikolata ve kakao çekirdekleri ile hazırlayacağım pastalarımla, blogda buluşmak üzere:))) Biraz gelinlik...Biraz pasta...:)) O benim işte... Sevgiyle kalın.

14 yorum:

  1. yine harika bir yazı ve bu yazıda benden de bahsediliyor :) Onure ettiniz , herzamanki gibi çok zarifsiniz
    o enfes çikolatalar sizin elleriniz de daha da güzelleşecek eminim ,iyiki sizin gibi bir arkadaş bir dost edindim ,daha önceden de yaptığınız gibi :) bu Cuma günü de cuma yorgunluğumu aldınız götürdünüz çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Jülide, şanslı olanın ben olduğum konusunda ısrarlıyım:) Eğer sen beni bulmasaydın, seni tanıma fırsatını asla yakalayamayacaktım.:) Ama sonuç harika oldu. Ben bazı yaşanılanların tesadüf olduğuna inanmayanlardanım. Bana iyi geleceğini Tanrı tahmin etmiş olmalı:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  2. Nilgünüm çikolata gibisi varmı..beni mutlu etmesi için yemem gerekmiyor, varlığı bile mutluluk bana:)Bak bende senin sayende tanıştım bu güzelikle..Merakla bekliyorum ne leziz pastalar çıkacak o becerikli ellerinden..Mutlu kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Gülizciğim:) Gerçekten varlığı bile mutluluk veren, mucize bir lezzet:)) Kocaman sevgiler yolladım sana.

      Sil
  3. çikolata ve güzellikleri pek yakında bizimle demek ki!
    nilgün pasta mı?
    yehhhuuuuuu
    mutluhaftasonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Pasta...pasta:)) Şimdi bir bahane bulmalıyım pasta yapmak için mesela.... Babalar Günü:))) Sqana da mutlu hafta sonları cancağızım.

      Sil
  4. Kimbilir ne kadar guzel seyler cikacak ortaya o cikolata ve kakao cekirdekleri ile. Sabirsizlikla bekliyorum :-). Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Şuleciğim pek yakında...:))) Babalar gününde bir pasta çıkmalı ortaya, bu arada müthiş bir lezzetle daha tanıştıracağım sizi. Soğuk kış günlerinde Kanada için muhteşem bir tat olacak:)) Sevgiler benim güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir şeydir şu çikolataaa, hem damağı hem ruhu okşayan.:) Ortaya çıkacak güzellikleri merakla bekliyorum Nilgüncüm sevgilerimi bıraktım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Arzucuğum:)) Ab-ı hayat mı desek:)) Güzellikler çıkacak ortaya Babalar Günü'n de :)) Sevgiler canımcım.

      Sil
  7. Çukulatammm benim :) öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma yahu:)) Çocuk gibi:))) hala çikolata deyince akan sular duruyor bende:)))

      Sil
  8. çikolataaaaa. hemen denicem bu markayı. :) ama ne güzel anlatmışsınız. çok hoş çok nostaljik. altın şemsiye ambalaj çikolatalar :)

    YanıtlaSil