Salı, Mart 04, 2014

Antep Fıstıklı Kurabiyeler...Cemre'den sipariş aldım:))



               Hiç aklıma gelmezdi, bir kurabiye yapabilmek için vakit bulamayacağım...Bu da oldu çok şükür:)) Neyse ki; ufaklık sipariş verdi ve dün akşam yemeğinden sonra bunlar çıktı ortaya... Hem evde olan malzemeden olacak, hem kuzunun ağız taamına uyacak, hem de Bendeniz için çabucak yapılabilen ve ortaya çıkabilen cinsten olacak.:)) Dört başı mamur sipariş yani.. Derhal, pasta malzemelerimi kaldırdığım küçük buzdolabımın rafları; önce göz, sonra da poşet ve kutu taramalarından geçmeye başladı. Orada bilirim ki; benim yüzümü kara çıkarmayacak hatta zaman zaman aktarlara taş çıkaracak...Daha da ileri götürüyorum:)) Kıskandıracak malzeme yatar.:)) Ara sıra süresi geçmiş olanları ayıklar, yeni gelen ve gelecek olanlara yer açarım. Yapacak olayım ya da olmayayım.:) Benimki de böyle bir tuhaflık...Ayakkabı, çanta, üst başla... işim olmaz. Zamanında alıp koymuşum bir kenara, idare edip gidiyorum işte. Zaten bir jean...bir t-shirt neye yetmiyor ki.:)) Giydin mi spor bir de ayakkabı, tüm sokakları arşınla dur kuzuyla:)) Bu nedenle benim yatırımım, hobim olan pasta ve tatlı malzemelerinden yana:)) Küçük buzdolabı boş kalmamalı ve her daim icraata hazır olmalı...Yatırım derken; önemli bir şey zannetmeyin haa:)) Buzdolabı mini, ben de emekli:)))) Sevgiyle kalın.

Malzemeler:

- 150 gr tereyağ ( oda sıcaklığında)(Yarısı tereyağ yarısı Becel tereyağlı olarak kullanıldı)
- 1 Yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 Çay bardağı Pudra şekeri ( Bardak küçük boy)
- 1 Paket Antep fıstıklı puding
- 1/2 çay bardağı Antep fıstığı tozu
- 1 Vanilya
- 1/2 paket Kabartma tozu
- 4 + 1/2 çay bardağı un (Un kullanılan markaya göre değişiyor. Elinize yapışmayacak ve kulak memesi kıvamında olacak kadar un katılmalı)

Yapılışı:

* Tereyağ ve şeker krema oluncaya kadar mikserle çırpılır.
* Yumurta ilave edilir ve homojen bir şekilde karışması sağlanır.
* Karışıma, toz Antep fıstığı, vanilya, kabartma tozu, ve toz puding eklenir ve elle karıştırılmaya başlanır.
* Son olarak un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturulur.
* Hamur buzdolabında en az yarım saat dinlendirilir.
* İstenilen şekil verilerek, önceden 160 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişirilir. (Üstleri beyaz kalmalı) (Pişme süresi de, kurabiyelerin büyük ya da küçük olmasına göre değişebilir. Benim kurabiyelerim iri fındık büyüklüğünde idi)
* Fırından alınan kurabiyeler, ılınınca benmaride eritilmiş çıkolata ve toz Antep ile süslenebilir.


AFİYET OLSUN:)

23 yorum:

  1. Gozumu actim kurabiyelere:))kolaycacik bir tarif vede kolay mlz.ler. Sagolsun Cemre ve anneannesi;) o istesin bizde nasiplenelim..diet falan anlamam benim icinde yiyeceksin :)) afiyetler olsun kuzucuga..bende peynir ekmek recelime doneyim..guzel gezmeler bolca pasta mlz.leri almalar sonrada tarif paylasmacalar:)) sevgiyle kucakladim sekercim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Emelciğim diyorum ya:) Akşam yemeğinden sonra yaptım. Çünkü; kuzu kazan kaldırdı:)) Diyet, ev, ustalar, derken bir sabah bir akşam olmakta...Peynir, ekmek, reçel; anlaşılan sabah kahvaltısında denk gelmişim sana. Afiyetler olsun cancağızım. Yarın büyük oğlumun yaşgünü pasta yapmam gerek onun pandispanyasını pişiriyorum şimdi de:)) Bir dilimde pasta yollıyayım istersen:) Kahve ile iyi gider:) Tutttt:)))

      Sil
  2. Buzdolabı mini sende emekli? bayıldım bu tekerlemene kıyamam sana canım benim, yine yapmışsın yapacağını, koymuşsun masaya lezzet baş tacını..
    Çok çok güzel olmuş, tatlı yorgunluklar içindesin biliyorum ve sana çoook kolaylıklar diliyorum..
    Çok öptüm arkadaşım..Ellerine sağlık, tüm aileye afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Evet Vuslatım yahu:) Malzeme dolabım mini... tam benim gibi emeklilere göre.:) Ne yapalım ayakkabı kutularımız yok ki, maaşımız kadar uzanıyoruz istediklerimize:) Gerçekten güzel yorgunluklar, herkes evini barkını bilsin, ben de rahat edeyim artık. Ben de sana kocaman sarıldım arkadaşım. Hep güzel yorgunluklarda buluşmak üzere:) Sevgiler cancağızım.

      Sil
  3. Kuzucuga afiyet olsun.Ellerine saglık nefis olmus kurabiyeler..sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursenciğim teşekkür ederim yorumun için. Kuzu bayılıyor küçük kurabiyelere:) Ben de onu kıramıyorum ama bir anneanneye bir kuzuya olunca:)) durum tehlike arzediyor:)) Sevgiler bıraktım sana.

      Sil
  4. Pratiklik, yaratıcılık, leziz kurabiyeler ve Nilgün..eline sağlık canım..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğim benim güzel arkadaşım:)) Sen beni bırak... bu aralar İzmir'de olup sana misafir olmayı çok isterdim:)) Çünkü tam bana göre güzelliklerle donatıyorsun sofralarını:)) Senin de ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler kocamanından.

      Sil
  5. Sağol Pınarcığım teşekkürler. Ziyaretine geleceğim. Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  6. Canımmsın Nilgün abla :))) sen de öyle zengin ve temiz bir yürek var ki, gerisi boş gerisi hikaye...
    Benimde evde mini bir dolabım var aynından elimin altında olmazsa olmazlarım, hayat kurtaran türden :)) tarihi geçer atarım ama yine de orada olduğunu bilmek rahatlatıyor işte. Afiyet şifa olsun güzel kuzuya, sevgiler çokçaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Güzel kız, Seviyorum seni ya.:) Sizin uğrunuza İzmir'e geleceğim sonunda. O kadar sevecensiniz ki, gelip hepinizi kucaklamak istiyorum.:) O mini dolaplarımız olmazsa olmaz Öznucuğum. Elimiz ayağımız bir de önemli özelliği (bizim ev için):)) onu kimse karıştırmaz sadece benim malzemelerim durur:)) Dolayısı ile neyi nereye koyduğumu bilirim:)) Gözüm kapalı bilirim hem de:)) Aynı sen gibi biteni yapsam da yapmasam da yenilerim. Dursun...Bir gün aklıma gelir yaparım diye alır istiflerim:))) Böyle tuhaf biriyim diyordum kiiiii:)) Sen de ben gibiymişsin. Yalnız değilim yani:)) Sevgiler güzel çocuk kocamanından.

      Sil
  7. Kurabiyelere bakarken kendimi pastane vitrinine bakar gibi hissettim.O kadar iştah açıcı duruyorlar ki :)) Benim oğluşumda çok sever kurabiyeyi bunları denemeliyim.Ellerine sağlık ablacığım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurcancığım sen de ne güzelşeyler yapıyorsun ellerine sağlık:) Tahacığım sever. Küçük küçük de yapıyorum tam onlara göre oluyor:) Bir lokmalık:) Sevgiler güzel anne:)

      Sil
  8. Valla ben bunlari gercek siparis sandim,yani satisa cikmislar ne kadar güzel görünüyorlar dedim,canimda cekti gece gece bir kurabiye delisi olarak,ellerinize kollariniza saglik efendim,aldik birer tanecikte bizler...
    Su dolap meselesi bendede aynidir,her daim pasta ,kurabiye ve kek malzemelerim tam olmalidir,eksik olursa hemen aldiririm,tarihi gecmez cünkü esim günlük alisverise ciktigi icin sorun olmuyor,hersey yakinda,ne var ne yok bilirim mutfagimda,seviyorum düzenli olmayi,bu hafta tatiliz biz, sizlerede iyi haftalar dilerim ailenizle birlikte...Bu arada oglunuzun yeni yasinida kutluyoruz efendim,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili terazim:)) Mutfağını ve evini seven kadınların ortak özelliği sanıyorum buzdolabını her daim hazır tutmak:) Ben çocukluğumdan beri bayılırım mutfak işlerine ve pasta börek imalatına. Ancak; çalıştığım yıllar ve çalışma saatlerim mutfakta dilediğimce kalmamı engelliyordu.:( Şimdi emekliyim ve mutfak benim:) Kuzuyla girip karıştırıyoruz bir şeyler. Çiğ hamuru elinden zor kurtarıyorum.:) Aynı benim gibi...Hamuru çiğken...Dolma içini doldurulmadan çalanlardan:)) Tatilin çok güzel geçsin, size de güzel haftalar olsun. Oğlum için iyi dileklerine teşekkür ederim. O, tüm güzellikleri çok hakkeden bir evlat. Tanrı uzun uzun ömürler versin ve bana da onların güzel günlerini görmeyi nasip etsin diliyorum:) Sevgiler kocaman.

      Sil
  9. Hakikaten, muhteşem. Çayın yanına nasıl güzel olur bunlar. Ya da koy kavanoza, gelip gidip aşırsın minik eller:)
    Hemen deneyeceğim ben çok severim kurabiyeyi de, kurabiye yapanlarıda:)
    Sana benziyorum bende. Ayakkabı, kıyafet, çanta ile işim olmaz. Ama pasta börek malzemesi, kap kacak deme bana.
    Ellerine sağlık canım Nilgüncüm.
    Sevgiyle kucaklıyorum, sarılıyorum sana.

    YanıtlaSil
  10. Emelciğim ben sabah senin küçük Alman pastalarına, sen de benim kurabiyelere güneşi doğdurduk galiba:)) Kavanoz sever olarak, senin gibi ben de yapıp şeffaf kavanozlarda salınışlarını görmeyi çok isterim:)) Ama kalırsa...:)) Biz de gençler ve bir de kuzu var. Bir de ucundan kıyısından derken hedefi şaşan ben:)) Ben sana bir yazında söylemiştim hatırlarsın belki. Senle ben biraz benziyoruz. Kafamızdaki sanal fotoğrafları, gerçeğe uyarlamayı seviyoruz çünkü:) Bu nedenle ayakkabı...çanta...bize boş iş.:) Gerektiği kadarı yeter. Senin de ellerine sağlık akşama bir pasta yetiştirmek üzere kalkıyorum ve Alman pastaları için uğrayacağım diyorum:)) Ve seni seviyorum can dost.

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık Nilgün hanımcım bu kurabiyeler çook güzeller afiyet olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Semacığım:)) Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  12. Elinize sağlık kurabiyeler harika ayrıa ben de sizle aynı fikirdeyim elimde olsa sadece mutfak malzemelerine yatırım yaparım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haksız mıyım Özgenciğim:)) Neyim varsa gidip bu malzemelere yatırıyorum:) Sen sağ, biz selamet derler ya:)) Tam o hesap. Benim tercihim de böyle şeylerden yana. Dinleniyorum, vakit geçiriyorum, eğleniyorum, hem de istediğim şeyler çıkıyor ortaya:)) Sevgiler.

      Sil
  13. Hmm "buzdolabı mini, ben emekli" çok sevdim çoook. İşte ayakkabı kutuları boş olunca böyle oluyor.
    Amaaan neyse iyi ki boşlar. Ellerinize sağlık, yesek yesek kilo almasak ne güzel olurdu ama...
    Yok vazgeçtim öyle olsa insanoğlunun gözü iyice dönerdi.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de arkadaşım. Ağrısız başım, azıcık aşım::)) Millet arkamdan bela okuyup, en kötü cümleleri kuracağına...İçinde sevdiğim ayakkabı kutularım beni fazlasıyla mutlu ediyor:)) Evet ya bir de şu kilo işine bulaştım:( Sigaradan evvel böyle bir sorunum yoktu...Bıraktım başladı:))) Neyse idare ediyoruz işte:)) Sevgiler Elifciğim

      Sil