Çarşamba, Mart 26, 2014

Şeker Hamurlu Pasta Tarifi Varan 2....

Pastanın tarifini vereceğimi söylemiştim ama:)) artık evdeki pazarlık, çarşıya uyamıyor:)) Yine de merak eden ve yapmak isteyen arkadaşlarıma gecikmeli de olsa, yapılış aşamalarını fotoğraflamaya çalıştım.

Pandispanyalarımız hazırlandı ve 4 kat halinde kesildi... Bana daha büyük bir mutfak gerekiyor...:))) Çocuklarım, 1000 watt lık profesyonel makinayı hediye ettiler, gün gelir mutfağa gelir sıra bilinir mi:)))


Kat aralarına yapılan özel krema ve ganaj sıvandı...


Katlar toplanıyor...


Bitmiş halimizi biliyorsunuz ama yine de bir kare... Minnie ile ilgili atmasyon bir masalım vardır Cemre'ye:)) Bu ev, Minnie'nin ormandaki o evi...:)))


Bir de dilim pozu verelim dedik:)


Bir de pastadan daha tatlı olanlarımız vardı...:)) Ailemizin şekerleri Cemre ve kuzini Derin:)))



Sıra tarifte...Haydi başlayalım... (40 kişilik)

Pandispanyalar.
* Kırmızı Pandispanya
* Antep Fıstıklı Pandispanya

Kırmızı Pandispanya için gerekli malzemeler:

- 8  Adet yumurta
- 2 Su bardağı Toz şeker
- 2 Su bardağı Un
- 1/2 Su Bardağı mısır nişastası
- 2/3 Su bardağı Kakao
- 2,5 Yemek kaşığı kırmızı gıda boyası (Fo gıda boyası  kullandım)
- 1 Paket Kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı krem tartar
- 10-12 damla Coconut  Aroması ( Wo marka kullandım)
- 1 Çay Bardağı Sıcak Su

Yapılışı:

* Un, nişasta, kabartma tozu, kakao elenerek bir kaba alınmalıdır.
* Yumurtaların sarı ve beyazları dikkatlice ayrılmalıdır.
* Yumurta beyazları, bir tutam tuz ve tartar ilavesi ile önce düşük daha sonra hızlı devirle çırpılarak kar haline getirilmelidir. ( Ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvamda olana kadar)
* Kar halindeki yumurta beyazlarına, şekerin yarısı, birkaç defada ilave edilerek, parlak bir görünüm alana kadar çırpmaya devam edilmelidir.
* Yumurta sarıları şekerin kalan yarısı ile beyazlayıncaya kadar çırpılmalıdır.
* Çırpılmış  yumurta sarılarına, sıcak su ilave edilerek çırpmaya devam edilmelidir. Bu aşamada gıda boyası da eklenmelidir.
* Yumurta sarılı karışıma, kuru malzeme birkaç defada ilave edilmelidir.
* En son olarak; karışım, yumurta beyazlarına (sönmemesine dikkat edilerek) yavaşça eklenmeli spatula ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırılarak homojen bir karışım haline getirilmelidir.
* Tepsinin tabanına yağlı kağıt serilmeli ve kek karışımı önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kürdan testinden başarıyla çıkana kadar pişirilmelidir.:)

Antep Fıstıklı Pandispanya:

- 8  Adet yumurta
- 2 Su bardağı Toz şeker
- 2 Su bardağı Un
- 1/2 Su Bardağı mısır nişastası
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma tozu
- 1/2 Çay kaşığı Krem tartar
- 1 Çay Bardağı Sıcak Su
- 1 Su bardağı Toz Antep fıstığı

Yapılışı:
* Kırmızı pandispanya ile aynı sıralama ile yapılır. (Toz Antep Fıstığı, kuru malzemelere ilave edilerek eklenir)

Bitter Çikolatalı Ganaj:

- 500 gr Bitter Çikolata (Kuvertür
- 400 gr Çiğ Krema 
- 1 Kahve Fincanı Kahve Likörü
- 1 Yemek kaşığı Tereyağ 

Çikolatalı Pasta Kreması:

- 3 Yumurta sarısı
- 3 Su bardağı süt
- 1 Su bardağı toz şeker
- 2 Yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 Paket Vanilya
Hazırlanan "Bitter Çikolatalı Ganaj" dan, bir kısmı, çikolatalı kremaya ilave edilecek. (Yaklaşık 250 gr. Ganajın 1/4 ü )

Bitter Çikolatalı Ganajın hazırlanması:

* Çiğ Krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır.
* Çikolatalar küçük parçalara bölünür ve tereyağı ile birlikte sıcak çiğ kremanın içine atılarak erimesi sağlanır.
* Kahve likörü ilave edilir.
* Oda ısısına gelene kadar soğutulur ve buzdolabına alınarak, hafifçe dondurulur.

Çikolatalı Pasta Kreması Hazırlanması:

* Tüm malzemeler tel çırpıcı ile hiç pütür kalmayana kadar çırpılır ve ağır ateşte muhallebi gibi pişirilir. Krema, kabuk tutmaması için blendırla çırpılarak soğutulur ve hazırlanan ganajın 1/4 ü içine ilave edilir. Buzdolabında  10-15 dakika dinlendirilir.

Bu pastanın pandispanyaları, granül kahve, şeker ve su karışımı ile ıslatılmıştır.


Pastanın katlandırılması:

* Ara katlar için kullanılacak malzemeler ek malzemeler:
1. Kat için :  Çikolatalı Krema ve çeşitli meyve kuruları
2. Kat için :  Çikolatalı ganaj ve çeşitli meyve kuruları
3. Kat için :  Çikolatalı Ganaj ve susamlı fıstık krokan ( Müthiştir tavsiye ederim:))))

Hazırlanan krema, ganaj ve ek malzemeler, pasta katlarının arasına kalın tabakalar halinde sürülür ve pandispanya katları ıslatılarak üzerlerine kapatılır.  Pastanın tamamı şeker hamuru kaplanmak üzere beyaz ganaj ya da beyaz krema ile kaplanarak  buzdolabında donması için bir gece bekletilir.Hazırlanan pasta birkaç yerinden kaymaması için tahta şişlerle tutturulmalıdır.

 Şeker hamuru kaplaması ertesi gün yapılmalıdır.

Ben süsleme konusunda yine hayallerimi kullandım:)) Şifreleri torunumla benim aramda:)) Sevgiler ve Afiyet Olsun.:)


18 yorum:

  1. Ellerine saglik. Detaylar ne kadar ugrastirmistir ama degmis yani. Cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik. Cerene de iyi seneler. Cok tatli masallah. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlayınca yapılıyor işte:)) Günler boyu değil ama 1 gece minnie ile bir gece de diğer detaylarla boğuştum:)) Teşekkürler güzel dileklerin için.

      Sil
  2. Oooo 5 sayfalık tarif! Ben yapamam bunu hayatta!!! :)))) Nilgün'cüğüm valla tebriklerimi kabul et, çok içtenlikle tebrik ediyorum harikasın! Cemre ve Derin 'e maşallah çok tatlılar ve senin gibi anneanneleri olduğu için çok şanslılar (yanlış söylemedim di mi torunların...)tekrar nice yıllara:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem sağol:)) Cemre benimki, Derin, dünürümün ablasının torunu. Birlikte büyüyorlar. Kardeş gibi desem yeri var:) İkisi de torun sayılır anlayacağın:)) Teşekkürler cancağızım:)

      Sil

  3. Ah yine 'yeme de yanında yat ! ' cinsinden nefis bir pasta daha!..
    Şanslı torun Cemre'ye nice mutlu yıllar Nilgüncüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dostum:)) Güzel dileklerin için tekrar teşekkür. Sevgiler en kocamanından.

      Sil
  4. Çoktandır bloglara girmiyordum bu akşam yorum yazarken aklıma da geldi bu saatte Nilgün'ün bloğuna girme bu saatte yalanmanın alemi yok diye ama dayanamadım. Tarife gene bakmıyorum tabi bana yabancı bir lisan gibi. :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sadece tarif arkadaşım:))Bizde de bitti zaten. Ama olsaydı ben de yerdim bir parça. Sağol yorumun için.

      Sil
  5. Gunlerdir pasta diye kivrandigimi biliyorsun dimi:))) pasta mukemmel yapimi daha bir mukemmel vede bana gore hicccc degil..yahu kumes kurmak lazim onca yumurta icin:)) ellerine saglik arkadasim onca ugrasin ve sonucta ortaya cikan nefis pastan icin (yemedim ama olsun su dilime bakip yalandim) Cemre ve kuzuni de pek sekerler..hadi artik uyuyum belki ruyamda pasta gorurum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Emelciğim ya:(( Bu tarifi vermese miydim acaba?:)) Sen iyileştikten sonra verseydim keşke...Ama bak Asuman sana tatlı yapmış göndermiş:) Şimdi onu yersin, ben de pasta yaparım sana daha sonra:)) İki kuzin çok şekerler değil mi?:)) Biri sarı biri kumral yakıyorlar ortalığı:)) Sana iyi rüyalar:) Ve kocaman geçmiş olsun dilekleriyle sevgiler.

      Sil
  6. Yine harikalar diyarına götürdün beni. Cemre nin ruh halini düşünemiyorum bile:)
    Küçük dilimi yuttum şu an!
    Sen neler yapıyorsun, nasıl güzel bir pasta bu.
    O renkler!
    Ellerin dert görmesin, harikasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın:) Cemre çok sevinçliydi. Çocuk işte...Onları mutlu etmek, yüzlerinde güller açtırmak kolay:) Senin de ellerin dert görmesin Gün Işığı:)) Teşekkürler sıcacık cümlelerin için.

      Sil
  7. Canım ne kadar güzel olmuş :) Maharetli arkadasım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büşracığım teşekkürler:)) Şımarttın azıcık:)) Sağol ya!

      Sil
  8. ben geldiimmmm...ellerine sağlık canım benimm.yine döktürmüşsüünn.beklediğim doğum günü pastasını biraz geç gördüm ama sebeplerimi biliyorsun...seni okumayı,tariflerini görmeyi özlemiştim...artık özlemimi bol bol gidereceğimm...öpüldünüz efenimm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin cimcimem. İyi oldu bu tatil sana kısa da olsa hava değişikliği. Mayısta tekrarla çok sıcaklar basmadan. Üstelik gürültüde olmaz. Seni sıktılar biliyorum avaz avaz bağırarak. Sevgiler tatlı kız.

      Sil
  9. Yok yok sen kesin sanatçısın. Pastaların michelangelo'su:)))
    Çok öptüm seni Fıstıkları da tabii ki..

    YanıtlaSil