Salı, Aralık 03, 2013

Fındıklı ve Üzümlü Kurabiye...





                 Burnu tıkalı, boğazı belli ki ağrıyor... Gözler çipil çipil... Teknoloji harikası dereceler, ne  yazık ki ateş ölçmekten başka her işe yarıyor.:)) Evet! Kuzum grip oldu. Vız da vız... Ne yapacağımızı bilemiyoruz, eve sığamıyoruz. Oyuncaklar yerlere yayılmış vaziyette... Ayağımın takılıp, yerle yeksan olmam, an meselesi... Gerçekten mayın tarlası gibi bir evden bahsediyorum.:))) Kuzu eğlenecek diye, sakat kalacak halim yok.:) Aralarından hoplaya, zıplaya ilerliyorum işte... Hastayız ama... "Şekerli kurabiye" diye ağlayıp, acındırmaktan da hiç geri kalmıyoruz.:))) Mutfak şu anda en garantili ve korunaklı yer.:)) Çünkü; pisiler var diye sıkı sıkıya kapalı tuttuğumuz mutfağımıza, oyuncakta yayamıyoruz.:))  Kuzu teyzesinin yanına oturup, kendine bir oyun kurup, içinde kaybolunca , bende fırsattan istifade onun şekerli kurabiyesini yaptım:)) Şimdi afiyetle yemekte... Bizim evin hallerinden :)) Sevgiler.

Gerekli malzemeler:

- 250 gr tereyağ ( yarısını Becel tereyağ tadında kullandım)
- 1 çay bardağı ince dövülmüş fındık
- 1 Çay bardağı kuru üzüm
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket sakızlı vanilya (Dr. Oetker)
- 2 + 1/4 Su bardağı un
- Üzeri için 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

* Tereyağ ve pudra şekeri krema oluncaya kadar karıştırılır.
* Fındık rondodan ince dişler halinde çekilir. (Toz olmamalıdır)
* Krema halindeki yağ ve pudra şekeri karışımına; fındık, kuru üzüm, mısır nişastası, sakızlı vanilya ilave edilir ve yoğurulmaya başlanır.
* Un azar azar ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
* Bir buzdolabı poşeti içerisinde, yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
* Dinlenmiş hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlanır ve fırın tepsisine yerleştirilir.
* Önceden ısıtılmış  160 derece sıcaklıkta, beyaz kalacak şekilde pişirilir.
* Çıkar çıkmaz, sıcakken pudra şekeri serpilmiş bir tabak içinde, şekere bulanır ve servis tabağına dizilir.

AFİYET OLSUN.:)

18 yorum:

  1. Kuzunuza geçmiş olsun. Benim kuzuma da anneciğim bakıyor. Yazınızı okurken halleri gözümde canlandı. Haklarınız ödenmez. Kurabiyeler harika görünüyor. Ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nurcancığım:) Evet biz anneanneler sanıyorum 2 nesil yetiştirme şerefine nail oluyoruz:)) Tahmin ediyorum anneciğinin ev hali de benden farklı değildir.:)) Kurabiyeler kuzuya yapıldı anlattığım gibi:)) Yatana kadar epeyce yedi. Birazdan kalkar ve bir iki daha gönderir mideye:) Taha'ya kocaman sevgiler benim için öp lütfen.

      Sil
  2. Nilgün hanımcım Gelmiş geçmiş olsun Rabbim şifa versin Torununuza ..Kurabiyelerinizde nefis olmuş sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semacığım çok teşekkür ederim iyi dileklerine. Ne yapalım havalar soğuduğunda kaçınılmaz kış hastalıkları bunlar. Ne kadar kaçarsak kaçalım, dış işlerinden sorumlu olanlar getiriyor eve.:( Geçecek inşallah. Kuzuya sıcak süt, çorba takviyesi ile atlatacağız:)) Sevgiler. Sendeki kuzulara da benim için sımsıkı sarıl ve öp lütfen. Sevgiler:))

      Sil
  3. Oyyy kıyamam kuzuya arkadaşım acil şifalar dilerim. Aman işte şu kış aylarını kuzuları hasta ediyor diye fazla sevmiyorum:(..
    Canımsın bu kurabiyeleri çok sevdim. Damat bayılıyor, sanki küçük bebe. Ona yapayım. Yakında gelecek yine..Ellerine sağlık canımsın. Bana dua et de şu derslerimi vereyim. İş yerinde rahat edeyim. Zaman yaratayım kendime, boş kaldıkça siz dostlarımı bari okuyayım..Sevgilerimle tekrar geçmiş olsun diyorum toruncuğa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne oldu bilemiyorum yazdım yazdım, adresine girilemiyor diyor. Dur bakayım buna yayınla diyeyim ne yapacak?

      Sil
    2. :)) Gitti güzelim cevap:) Kuzum hava şartlarından dolayı hapşu, hupşu dolaşıyor... Hava bir gün güneşli, bir gün kara kış şartlarında olunca kaçınılmaz... Kurabiye sever damatlara gelince, ondan ben de var... İşe giderken yolu uzak, yaptıklarımdan yanına koyuyorum giderken yiyorlar... Ve...İşlerinin çok sıkışık olduğunu biliyorum, bizi çok yalnız bırakma, hayırlısı ile hallet de dön aramıza DEMİŞTİM:)) Güzel arkadaşım. Umarım sildiğini tekrar tekrar basmaz:)) Özletmeee kolaylıklar diliyorum ve kocaman sarılıyorum:))

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Oooy canımiçi, yavrucuk hiç kıyamam kocaman geçmiş olsun dileklerimi iletin lütfen Nilgün ablacım, pekte nazlı olurlar şimdi, farkında ya hasta olduğunun ve ilginin hat safhalarda olduğunun, yarasın ona güzel güzel kurabiyeler
    şifa olsun :)) sevgilerimle, sağlıklı günlere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcuğum tam da söylediğin gibi oluyor:)) Hasta olduğunun farkında ve hepimizi ayrı ayrı kullanıyor:)) Ne yapalım daha 3 yaşında bile değil Mart ta olacak inşallah:) Bir avuç daha...Ne isterse asker vaziyette yapıyoruz işte:)) Senin için de kocaman öptüm yanaklarından:) Sen de kuzuyu benim için öp lütfen:)) Sevgiler.

      Sil
  6. Oyy geçmişler olsun nazlı kuzuya, afiyey şifa olsun. Anneanneninde güzel ellerine sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Elifciğim,:) Nazlı kuzu, nazlanmaya devam ediyor.:) Çok şükür bugün daha iyiyiz:)) Sevgiler kocaman.

      Sil
  7. Kuzuya gecmis olsun..galiba onun viziltisi uyandirdi beni sekerli kurabiye isterim diyen:))canim ya insan kiyamaz ona..minik kus umarim cabuk toparlar
    Kurabiyelerde nefis hani nerdeyse benimde banadaaa bende hastayimm kurabiye istiyorumm diyesim geldi:))kuzuyu optum senide..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canımmm:)) Benim vızlayan arımın vızıltısı oralara kadar ulaştı ha:)) Valla hiç şaşırmadım ulaşmış olma ihtimali yüksek. Başımın etini yiyor evde:)) Hem hasta , hem sıkıntılı aaaaa:)) Ne yapacağım ben bunla bilmiyorum. Sen hasta olma ben sana kurabiye yollarım:)) Bizde seni öptük

      Sil
  8. Canım çok geçmiş olsun. Kıyamam ben o kuzuya. Gerçi benim bu yorumu yazdığım bugün itibarıyla geçmiştir diye diliyorum. Şekerli kurabiye iyi gelmiştir eminim.
    Enfes görünüyor canım ellerine sağlık.
    Kuzuyu da, seni de öpüyorum Nilgün'cüğüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık iyi küçük kuzu:) Kaldığı yerden yaramazlıklara devam... Çok enteresan öğlen uykusuna yatarken, aklına birşey geliyor. Kurabiye, sütlü tatlı veya bir yemek. Ben de oyalamak için "sen uyu ben yaparım " diyorum yatıyor ve uyuyor. Kalkar kalkmaz ne istediyse onu soruyor.:)) Unutmazzzzzz :))) Ne yapalım yapıveriyoruz işte. KOcaman sevgiler.

      Sil
  9. canım geçmiş olsun kuzuya.. kurabiyeler çok güzel görünüyor . tam da 5 çayı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzu iyileşti çok şükür, cadılığa tam gaz devam:)) Bir tabak yolladım tut:))

      Sil