Çarşamba, Nisan 03, 2013

Panna Cotta Çilekli ve Karamel Soslu




                    Güzel bir İtalyan tatlısı... Güzel olduğu kadar da, kalorili...:) Bizim şerbetlilerimizin yanında masum kalır diye düşünüyorum esasında.  Mesela ; "Kaymaklı Ekmek Kadayıfı"nın...:))) Olsa da yesek... Biraz da malzemelerle oynayınca...:) Kendimizi kandırmak gibi olmasın ama, sanırım hafifletebiliriz.:) Şu insanoğluna da yaranmak zor.:) Hem tadı güzel olacak, hem kalorisi az olacak...Tabii ki yok böyle bir şey. Olsun, varsın! arada bir ve biraz hafif yaparsak yiyebiliriz değil mi? :) Şu bahar ayları, kadınlar açısından bakıldığında, yaza hazırlanma ayları...:) Amacım; uygulayacak ve yiyecek olan, hem cinslerime kötülük etmek değil... Siz de benim gibi yapın, yedirin.:) Yok! yemeden duramıyorsanız, ucundan tadıverin.:) Buradaki tarif, orijinal tarifteki, krema oranından daha az, bir değişiklikte  jelatini açısından... Onu da azaltarak, mısır nişastası ile tamamladım.:) Yapıp, yiyecek olan arkadaşlarım, benden bu kadar:))) Porsiyon ayarı size kaldı artık...:) Sevgiyle kalın.


Gerekli malzemeler:

- 1,5 Kutu Krema (Sek ya da Tikveşli)
- 2,5 Su bardağı Süt
- 3/4 Su bardağı toz şeker
- 2 Çorba kaşığı Jelatin (Toz)
- 1 Çorba kaşığı Mısır Nişastası
- 1/2 Çay bardağı su
- 1 Paket Vanilya (Gerçek vanilya parçacıklı Dr. Oetker)

Sos için gerekli Malzemeler:

- 500 gr Çilek
- 1 Çorba kaşığı Jelatin (Toz)
- 1/2 Su bardağı Şeker

Yapılışı:

* Çilekler blendırda püre haline getirilir, şeker ilave edilerek kaynatılır ve biraz suda çözdürülen jelatin ilave edilerek altı kapatılır.
* Krema, süt ve toz şeker birlikte kaynatılır.
* Jelatin ve mısır nişastası yarım çay bardağı su içinde çözdürülür. (İçinde topak kalmamasına dikkat edilmelidir.
* Jelatinli karışım, kremalı karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.
* Vanilyası ilave edilerek, sudan geçirilmiş kaselerin 3/4 ü panna cotta ile kalan 1/4 ü de çilekli sos ile doldurulur.
* Oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir ve donması için buzdolabına kaldırılır. ( Kaselerin, donma süreci buzdolabında 3-4 saattir.  Panna Cotta'yı bütün yaparsanız donma süresi uzar.)
* Süslemek için, karamel sos kullandım. (Fo)

AFİYET OLSUN :)

8 yorum:

  1. Mis mis bana rejim yok nasılsa sen gönder ben yerim Nilgüncüm..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Feraycım, ışınlayabilsem hemen:)) Rejime ihtiyacın olmadığı çok belli :) İncecik olunca, hayat çok güzel tabii ki:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Şahanesin keşke yapsam yesem ama mümkün değil çok kararlıyım bu ara sadece sebze ve yürüyüş:(( Ellerine sağlık Nilgüncüm..

    YanıtlaSil
  4. Bu konuda çok haklısın:) Karar vermek ve başlamak işi yarı yarıya bitirmek demek.:) İradene hayran kaldım. Durma... Yola devam:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. sabah da olsa bu yenir,hem de nasıl,canım ellerine sağılık...aslında şanslısın,küçük hanımın manasına güzel şeyler yapıyorsun .

    YanıtlaSil
  6. :) Haklısın Mazesciğim, kızın hatırına diyerek başlıyoruz:))Sonra da ucundan , kıyısından biz de tadıyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Nilgün bir müddettir yoktum gelince bekliyordum zaten böyle bir şey. İnanılmaz gözüküyor her zaman ki gibi. Okumadım bile beni kat kat aşar . :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Bu seni aşacak bir şey değil:) marifeti sadece lezzeti... Yapmışsındır bile belki:)) Muhallebinin çiğ kremalısı be kardeşim. Sevgiler

    YanıtlaSil