Çarşamba, Nisan 24, 2013

Karnıyarık




                       Pazartesi gününden beri yine daralıyoruz.:) Niye mi? Çünkü; evimizin babası, güzel oğlum görevli olarak bir haftalığına İzmir'de... Hafta sonu evine hayırlısı ile dönecek inşallah. Tabii ki biz bunun bilincindeyiz ama gelgelelim küçük badem şekerine anlatabilmek mümkün değil.:(  Huzursuzluğundan, bütün gece anacığını ayakta dikip, "elimi tut", anneciğim burada mısın?", "sarıl bana" diye söylenip duruyor yumurcak. Artık; duruma biz alıştık, babamız görevli gidince,  kuzumuz bu şablona giriyor... Allahtan süre kısa da, fazla gerilmeden durumu toparlayabiliyoruz.
                        Akşam saatlerini hacı bekler gibi bekliyoruz... Annemiz işten dönecek, kapıdan içeri adımı atacak ve Cemre Kız şu talimatı verecek.:) " Sıkapiyi aç... babayla konuşacam.:))) Sağ olsun teknoloji... 2 yaşındaki çocuklarımızın bile kanına girdin ya...:))) Sikapi açılıyor... Babaya talimatlar veriliyor... Sipariş listesi geçiliyor... Sipariş derken:))) "Mama getir" diyor fıkaracık...:))) Çünkü babasının mama almaya gittiğini söylüyoruz küçük kuzuya.
                        Neyse oğlumcum; bugün itibariyle haftayı yarıladık.:) Darısı diğer yarının başına. Zor görevinde başarılar ve hayırlı dönüşler diliyorum senin için.:) Geldiğinde kutlama sofrası hazır olacak:)) Söz verdiğim pasta ve  göz bebeğin sarmalar:) baş köşede bekleyecek:))))

Gerekli malzemeler:

- 300 gr Kıyma
- 2 büyük soğan
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 5 Adet domates
- Maydanoz (birkaç dal ve isteğe bağlı)
- 5 Adet Bostan patlıcanı
- Domates ve sivri biber (Üzeri için)
- Tuz Karabiber

Yapılışı:

* Patlıcanlar alacalı soyularak, ortadan ikiye bölünür ve kızgın fırın içinde yumuşayıncaya kadar közlenir.
* Soğanlar küçük küpler halinde doğranır ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.
* Kıyma ilave edilerek, kavurmaya devam edilir.
* Domateslerin kabukları soyularak küçük küpler halinde kesilip, kavrulan kıymaya ilave edilir. Suyunu salıp çektikten sonra tuzu, biberi ve ince kıyılmış maydanozları ilave edilir.
* İç malzeme, közlenmiş patlıcanların içine doldurulur, üzerine halka şeklinde doğranmış domatesler ve sivri biberler koyularak , biraz su ve yağ ilavesiyle  pişirilir.


AFİYET OLSUN:)

16 yorum:

  1. Tam bir şölen!
    Ellerinize,emeklerinize sağlık.
    Şifa olsun.
    Karnıyarık en sevdiğim yemektir ama, uzun zamandır yapmadığımı fark ettim:)
    Tez zamanda yapmalı,hasret gidermeliyim:)

    YanıtlaSil
  2. Karnıyarık harika görünüyor bayıloırım ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Umut Sepetim.:) Önce bloğunuzun adıyla ilgili övgüyle başlamalıyım. İçinde umut olan her şey benim için çok güzel ve özel. Umutlar yarınlarımızı belirliyor. Karnıyarık gerçekten güzel bir yemek. Hatta yemeklerin içinde "hayır" denilemeyeceklerin başında benim için:) Hasret giderme konusunda haklısın. Artık patlıcanlar sera değil.:) Bahçe sebzeleri pazarları doldurdu.

    YanıtlaSil
  4. Bu güzel delikanlı ve sevgili anneciği:)) Karnıyarık ile ilgili nazik yorumunuz için çok teşekkürler.:) Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  5. Ahhh Londradaki kızım geldi aklıma. Tüm patlıcan yemeklerine hayrandır. Hele karnıyarığa bayılır.. Ellerine sağlık canım. Hasret biter karnıyarık sevgisi bitmez hayatından inşallah.. Boncuğu öptüm..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Vuslat, gerçekten Karnıyarık başka bir yemek, yurtdışında yaşayan çok sayıda akrabam var. Hangisine sorsam en çok ne yemeği özlüyorsun diye. İki üç cevap veriyorlar.:) Karnıyarık, beyaz peynir ve zeytin.:) Ne garip değil mi? Orada da mutlaka vardır ama Türkiye deki farklı mı oluyor ne?:)) Sevgiler. Sana da Allah kavuştursun.

    YanıtlaSil
  7. hele cep telefonu icat edene hep iyi dua okurum ,benimkisi gündüz bir köşete uyuyor,ama akşam olduğunda .......kızımla yakınlaştıran ,meraktan kurtaran çok güzel makina .....bir yere gitsem eve 1 tanecik bile bir şey getirmem lazım eve,poşetler karıştırılır ,kedi de az değil ,ona da poşet kalıyor .....ne kadar da büyüse küçük hanım hep mama isteyecek ,başka oluyor dışardan gelen mamalar .....az kalmış ,özlem gidereceksiniz canım .......karnı yarık kıyma ile....hep tavuklu yaptım,şimdi evde 1 tanecik cadım kaldı ...ona sevdiği patates yapıkta kendimizi şimartsak mı acaba?Canım ,ellerine sağılık ,allah kavuştursun .

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerinize sağlık,çok severim karnıyarığı çok da güzel yapmışsınız nefis görünüyor.Sayenizde bugünkü yemek menümüz belli oldu.Sayfama dönerseniz size mesajım var,sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ben de aynı senin gibiyim Mazesciğim:) Okul yıllarından beri kızların takibini hep telefonlarla yaptım:) Teknoloji başka birşey:) İcat edenlere sonsuz teşekkür:) Hasretleri bir nebze olsun azaltıyor hiç olmazsa:)) Sevgiler Kardeşim.

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık karnıyarığı çok severim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Oglun hayirlisi ile, gelsin evine, sizlere esine kizina kavussun..canim minik kiz nasilda istermis sikapi yi:))babasinla konusmak icin.. ne sekerler ya bu yastan herseyi biliyorlar..Bu arada karniyarik nefis goukuyor..en cok sevdigim ama en az yaptigim yemektir cunku cok usenirim ..zor gelir bana..ellerine saglik diyorum sevgilerimi biraktim:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Dostbahçem:) Karnıyarık bizim milli yemeklerden.:) Tıpkı kurufasulye pilav gibi:) Sevmeyeni yok. Bana çok zor gelmiyor. Patlıcanı kızartmıyorum. Ben içi hazırlarken,o fırında kendi kendine oluyor.:) Esası kızartarak tabii ki çoğunluğun yaptığı gibi ama bana kızartma ağır geliyor ve köz kokusunu da daha çok seviyorum galiba:) İyi dileklerine teşekkürler. Skapi (Onun ağzıyla:)) ufaklığın bayıldığı teknoloji:) Babasına ne pozlar veriyor bir görmelisin:))

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle Allah kavuştursun, ufaklığın şimdiden skype bilmesi beni çok şaşırttı ama günümüzde ki çocukların hepsinin Maşallah'ı var, teknolojiye çok ilgileri var ve çok çabuk öğreniyorlar.
    Bu arada;
    Karnıyarık nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
    Pek severim, artık kendi mevsimi geldiği için patlıcan almaya da başladım, bir ara bende yapayım.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler Muhterem Hanım:) Bence yeni nesil teknolojik doğuyor zaten.:) Babasının seyahatleri nedeniyle bunu sıklıkla kullandıklarından, son derece hakim olaya.:) Bir şey itiraf etmeliyim:)) İphone kullanmayı bana bu ufaklık gösterdi:)) Çünkü onun için indirilmiş, yaşına uygun oyunları oynuyor:) Karnıyarık hepimizin sevdiği bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun diyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Közleme olunca tabi ki daha hafif oluyor. Kıyması da miktar olarak bayağı haysiyetli gözüküyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Evet közleyerek bir nebze olsun kalorisini azaltıyorum aklım sıra:)) Bir de iki mide kanaması geçirmiş biri olarak, kızartmadan uzak duruyorum ve herkesi de uzak tutuyorum. Mideler ailede çok zayıf:(

    YanıtlaSil