Salı, Nisan 09, 2013

Enginar Salatası




                       Enginarın bir başka versiyonu... Bu enginar neredeyse çiğ.:)) Ancak, bir salata bu kadar güzel olabilir. Bu sebzenin faydalarını, hepimiz artık ezbere biliyoruz. Karaciğer hastalıklarında verilen ilaçların içeriği tamamen enginar özü... bunca faydası varken, ve... bilinirken, yememek hata olur.:) Enginarın; dolmasından, pilavına...zeytinyağlısından,  püresine kadar her çeşidini denedim ama, neredeyse çiğ olan bu çeşidini ilk defa yapıyorum. Bu salata ile Eskişehir'de Mezze'de tanıştım. Çok başarılılar mezeler konusunda. Balık falan yiyemedim, sırf mezeler yüzünden:) Çünkü; yer kalmadı ne yazık ki...:)) Yapılışı çok basit, zaman konusunda da çok bonkör:)) Malzemelere gelince, evimizde çoğu zaman bulunabilecek şeyler. Biz çok sevdik, sizlerin  de sevebileceğinizi düşünüyorum. İşte malzemeler;

- 3 Enginar
- 1 Limon
- 4-5 dal taze soğan
- Kornişon turşu (5-6 adet koydum. Enginarın lezzetinin önüne geçmemeli)
- 3 diş sarımsak
- 1 Avuç ince kıyılmış dereotu
- 1 Çay bardağı Sızma Zeytin yağ

Yapılışı:

* Enginarların üzerine çıkacak kadar su koyulur, içine bir tatlı kaşığı tuz ve yarım limon suyu  sıkılarak, 7-8 dakika haşlanır. (Enginarlar sert kalacak)
* Enginarlar bir kepçe yardımıyla sudan çıkarılarak,ince ince doğranır.
* Sızma yağın içine; tuz, ince doğranmış kornişon turşu ve taze soğan, sarımsak rendesi , limon suyu ilave edilerek karıştırılır.
* İnce uzun doğranmış enginarlar, sızma yağlı karışıma atılır ve karıştırılır üzerine bol dereotu ilave edilir.

Not: Enginarın haşlama suyunu, soğutun ve için.:)))

Artık servise hazır. :))


AFİYET OLSUN :)

4 yorum:

  1. Sevgili Nilgun nihayet dondum:) Kacirdigim tariflerine tek tek bakacagim..Turkiyede iken bolca Enginar yedim..bende denemek istiyorum hic yapmadigim icin becerirmiyim bilmiyorum ama senin tarifide alacagim..ellerine saglik diyorum.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Hoş geldin evine:))) Güzel dostluğunu ve dolu dolu yazılarını özledim. Ben de heyecanla Türkiye'deki anılarını bekliyorum. Ve tabii ki şarap kültürüne dair notlarını:) Sevgiyle kal sevgili dost.

    YanıtlaSil
  3. yiyenlere afiyet olsun canım,küçük hanımı alıştırıyorsun ya ,çok da iyi yapıyorsun,biz tadına alışamadık.

    YanıtlaSil
  4. Mazes biliyor musun neyin hatırına yiyor? :)) İçindeki kornişonlar, soğan ve zeytin yağ... Çünkü ekmeğini batırıyor ve çok sevi,yoruz o halini:))) Bir de süzme yoğurtlu yapıyorum fesleğenle :)) İkisi favorisi:))

    YanıtlaSil