Cumartesi, Nisan 27, 2013

Balkanik Pasta


Balkanik Pastamız yenilmek üzere hazır...



Rulo keki hazırlanıp, içine şu hamurundan yapılan meyveli profiteroller koyuldu...


Dilimden bir kesit...





                             Pastanın orjinaline ailece hayranız:) Ancak bulabilmek bir mucize... Önceden sipariş vereceksiniz. Saatinde gidip teslim alacaksınız.:) Yoksa bir başka "Balkanik sever" tarafından paketlenip götürülmesi an meselesi.:)))  Neyse ki, ben bunu imal edebiliyorum kendi mutfak şartlarımda:) Meyve çeşitlemeleri yapılarak, zenginleştirilmesi de mümkün. Artık sorun kalmadı kısaca...:)
                             Tarifi Pazartesi günü İnşallah.:))

                             İlhan kardeşim alttaki iki resim de balkonumdan:)))))


                                    Japonikam bayraklara bakıp bakıp açtı...:))))




                                     Ceylangözümde; Japonika ile dalga geçiyor.:)))))

                                      Sevgiyle kalın. Güzel bir hafta sonu dileklerimle...

13 yorum:

  1. Sevgili Nilgün Hanımcığim,
    Balkanik pastana bayıldım nekadar değişik bir pasta sizlere afiyet olsun canım.Japonikalar harika görünüyor rengarenk insana mutluluk veriyor.İyi hafta sonları canım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler sevgili arkadaşım.:) Değişik bir pasta gerçekten ve hafif. bulut bulut birşey:) Japonikalarım balkondaki yerini sevdi galiba:) Size de güzel hafta sonları diliyorum.:)

    YanıtlaSil
  3. Degisik ve nefis oldugu belli bir pasta ellerine saglik Nilguncum..Bu arada senin cicekler Ilhan inkileri dover :)))(Ilhan darilmasin onun ciceklerde cok cok guzel..latife yapiyorum:) )//Insan bakmaya kiyamiyor masallah..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bütün ömrün bu güzel çiçeklerin sana ruh hanene kattığı mutlulukla dolu geçsin. Canım benim.. Tarifi 4 gözle bekliyoruz..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Dost Bahçem:) Balkanik lezzetli bir pasta gerçekten. Biraz oyalıyor ama değer.:) Çiçeklerime gelince:))) İlhan'a nazariye olsun diye koydum:))) Şaka şaka onu gücendirmem. O benim taaaa Lise sıralarından arkadaşım. Onun çiçekleri de çok güzel hele çilekleri... Beni de özendirdi.:) Şimdi balkona bir de çilek ekmem lazım:))

    YanıtlaSil
  6. Vuslatcığım Ne güzel dilekler dilemişsin arkadaşım. Sağol. Ben de senin için diliyorum. Tanrı ne diliyorsan, fazlasını sunsun sana. Tarifi Pazartesi yazacağım iki hamur olunca biraz uzun sürer diye pazartesiye bıraktım.:) Sevgiyle kal kardeşim.

    YanıtlaSil
  7. Çok yaratıcı bir pasta olmuş ellerine sağlık canım,sevgiler...Yorumlardan kelime doğrulamayı kaldırırsan ziyaretçi sayın artar:)))

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Derya:) Ben blog konusunda daha acemiyim:) 5 Ocak 2013 de girdim bu oluşumun içine:) Dolayısı ile inceliklerini de yeni öğreniyorum. Önerin üzerine,çocuklara rica ettim kaldırdılar çok şükür.:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canıııım,süper ,tarifi beklerim ,çiçeklerin de maşallah ,insanı pembiş hayallere sokuyor.

    YanıtlaSil
  10. çok şükür ,kelime doğrulamayaca son ,şimdi küçük kızımın bloğunda ,ben koymadım diyor,kendi ,kendine gelmiş,inşallah sana gelmez artık

    YanıtlaSil
  11. Mazesciğim tarifi daha giremedim:))) Çünkü; mutfağı bahar modeline sokayım dedim:) Girdim 2 gündür çıkamıyorum:))) Sonunda istediğim gibi oldu ama ben de bittim hani:)) Kelime doğrulamayı kaldırdı çocuklar. İnşallah bir daha dediğin gibi olup otomatik olarak koymaz:) Benim yakınlar 3.75 görene kadar gözüm batıyor, başkalarının bloglarında:)) Umarım hallolmuştur. Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Çiçekler müthiş. Pasta beni çok çok aşıyor. Ya benim oğlumun bana sorduğu soruyu sana sorayım? "Yapıp yapıp yiyor musun gerçekten" :)) Senin kesin bir yer açıp bunları değerlendirmen gerek.

    YanıtlaSil
  13. Valla yiyoruz:))) Bu pasta büyük oğlumun çok sevdiği bir pasta. Bir hafta İzmir'de görevliydi ve dönüşünde onun armağanıydı... Bir tabak zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte:)))Sevgiler.

    YanıtlaSil