Çarşamba, Mart 13, 2019

Kavak inciri reçeli...














Kavak incirleri tezgahlarda boy gösterince, çok işinize yarayabilir:) muhteşem lezzet

Kavak incirleri, hakkettikleri itina ile kışlık rafta yerini aldı😉😉😉😉
Tarif isteyen dostlarım ve küçük kuzularım için tarifini aşağıya yazıyorum.
1 kg kavak inciri ( tam olgunlaşmamış hafif sert olmalı )
900 gr toz şeker
1/2 su bardağı su. Eğer incirler olgunsa, 1/3 bardak yeterli
1 Avuç hibiskus Nam-ı diğer nar çiçeği hani şu çayını şerbetini yaptığımız, bir tutam kuru reyhan, birkaç karanfil ve 2-3 kabuk tarçın.
1 tatlı kaşığı tereyağ😉😉
Kavak incirleri, ölçülü şekeri ile bir gece bekletilir. Sulandığında, incirler usulca şekerli suyundan alınır, tülbente ya da tüle bağladığımız, hibiskus, reyhan tarçın, karanfil şekerli suya eklenir. Yarım bardak sıcak su da eklenerek kaynatılır. Su,  eklenen kuru çiçek ve otların rengini alacaktır. Kaynayan şerbete, incirler eklenir ve ince bir tahta çubuk aralarına dikkatlice sokularak karıştırılır. Göz göz kaynayınca altı kapatılır. Bundan sonra soğutup, kaynatılmak üzere iki evre daha tekrarlanır. Kaynama süreleri 5-7 dakika arasında olmalıdır. İkinci kaynatmada yarım limon suyu, üçüncü kaynatmada iki leblebi tanesi kadar limon tuzu eklenmelidir. Afiyet olsun yapacak olanlara💐💐💐💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder