Cuma, Mayıs 06, 2016

Magnolia mı? :))) Nilgün yorumuyla muhallebi mi?






                       Efendimmm:)) 29 Mart da. paylaşmışım son yazımı. Kuzumun yaş günüymüş. "Neredesin" diye soracak olursanız? "Ülkenin karanlık gündeminde kayboldum" diyebilirim. Üzgünüm, şaşkınım ve huzursuzluklarım var. "Elle gelen, düğün bayramdır" derdi annem. Ancak; bu defa elle gelenin, ne olacağı belli değil.
                      Yıllarca didinip, geleceklerini inşa ettiğim çocuklarıma mı üzüleyim? yoksa Doğu Anadolu'da yitip giden gencecik canlara mı? Babasız kalan küçücük çocuklara mı? Evladını kara toprağa teslim eden ailelere mi?
                       Keyfim kaçtı arkadaşlar hemde fazlasıyla... Bunca düşüncenin arasında, mutfağa girsem bile, fotoğraflamak içimden gelmiyor... Fotoğraflasam, yazmak... Anlayacağınız; mutfağımdan değil ama blogdan biraz uzaklaştım. Halbuki; bu pencere bana çok iyi geliyordu. Keyfimi kaçıranlara sesleniyorum... Keyfiniz benden daha fazla kaçsın inşallah!!!
                       Peki! bu gün ne oldu da buradayım? Bir kız kardeşim var. Aynı anne babanın evlatları değiliz. Üstelik yüzünü hiç mi hiç görmedim:) Ancak; uzaktan uzağa haberleştiğimiz halde, benim ruh halimi sezen ve birkaç satırla beni kendime getiren bir kız kardeş:))
                       Sevgili Öznur, vaziyeti ahvalim tam da böyledir.:)) Senin yazını okuduğumda, son yazımdan sonra, kocaman bir nisan ayını devirmiş, mayıs ayından da hatırı sayılır günleri harcamış bulunduğumu farkettim:) Bu arada o kocaman nisan ayında 4 Nisan kardeşimin ölüm yıldönümü, 16 Nisan babama "elveda" dediğim gün ve ne yazık ki, bunca kayıp tarihlerinin buluştuğu bu ayda ben de 60 yaşıma basıp, belediyeden "indirimli kart" hakkımı kapmış bulunuyorum.:)))
                        Sevgiler kucak dolusu hepinize...

Madem ki buradayım, Eh! bari bir de puding tarifi verip kaçayım...

Magnolia Bakery's Banana Puding' i benim yorumumla çilekli bir puding haline geldi...:)

Bir gün de gerçek Magnolia Banana Puding yapıp yayınlayacağım inşallah...

Gerekli Malzemeler.

- 1 litre süt
- 2 yumurta
- 11 yemek kaşığı toz şeker
- 8-10 damla acı badem aroması
- 3 Yemek kaşığı tereyağ (yaklaşık 75 gr)
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket sade toz krem şanti

Arası için,
- 10 adet bademli kurabiye (rondodan çekilecek) daha önce yaptığım ve şekillerini beğenmediğim için buzlukta bekleyen kurabiyelere başvurulmuştur:)))) Siz bisküvi kullanabilirsiniz.
Üzeri için: Çilek, toz Antep, ve çilekli soğuk jöle

Yapılışı:

* Toz Krem Şanti haricindeki tüm malzeme, derin bir tencerede, tel çırpıcı ile çırpılıp, muhallebi
kıvamına gelene kadar pişirilir.
* Muhallebinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra, blender ile çırpılarak ılıtılır.
* Ilınan muhallebiye, toz şanti ile edilerek çırpılmaya devam edilir.
* Rondodan çekilen bademli kurabiyeler, kurabiye + muhallebi sıralaması ile kuplara koyulur.
* Üzeri çilek ve toz Antep fıstığı ile süslenir.

AFİYET OLSUN...

8 yorum:

  1. Ya bu 60 yaş indirim kartı bayağı moral bozuyor. Hele görevlilerin ben geçerken hiç itiraz etmemeleri bu yaşı fazlasıyla gösterdiğimi de kanıtlıyor. Halbuk indriml kartı görünce yakaladım seni edasıyla kimlk sorsalar demek ki yaşımı göstermiyorum diye sevineceğim. :) Tarif nefis. Muhallebiden öte bir şey. Elkine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Sorma İlhan;))) otobüse bindiğimde artık gençler yer veriyor ve o nalet şöför bana da hiç sormuyor kafa kağıdımı;))) arkadaşım ko-ca-dıkkkkk :)))) gerçek bu hem de kocaman bir gerçek;) sevgiler Anadolu yakasından:))

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık magnolia harika bir puding ben de yaptım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel ve hafif bir tatlı. Size de afiyetler olsun Özgenciğim. Sevgiler.💐💐

      Sil
  4. Sevgili Nilgün,

    Her gün yeni bir başlangıçtır diyerek, en zarif, en alımlı, kocadık dese de en güzel annenin anneler gününü kutlarım. Ayrıca, seni izleyen annelerin, anne duygularını taşıyan tüm bayanların anneler gününü kutlarım. Postunda bana yer vermene çok sevindim ve biraz da gururlandım. Mevlana'nın bir deyişinde; bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar. Ama unutma ki, rengarenk gökkuşağı yağmurdan sonra çıkar, biz o günleri bekliyoruz. Sevgiyle, sevdiklerinle ve bizlerle kal. Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcuğum, o rengarenk gökkuşağına gerçekten çok ihtiyacım var. Dilerim en tezinden belirsin ve bütün olumsuzlukların üstünü örtsün. Belki renklerin kıymetini anlamak için, siyah, beyaz ve griye de ihtiyacımız var ancak bu ara sadece renk görmek istiyorum. Sevgiler yolladım güzel arkadaşım.💐💐

      Sil
  5. Nilgün Hanım, uzun süre sonra yeniden merhaba :)) Birbirimizi kaybetmiştik.. Bu samimi yazıyla sizi, sohbetinizi yeniden okumak iyi geldi... Yeni yaşınızı kutlar, ailenizle birlikte geçireceğiniz sağlıklı günler dilerim....Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim:) tekrar buluştuğumuza. Ben pek eskisi kadar buralarda olamıyorum ancak; dost yüzlerle karşılaşmak çok keyiflendiriyor beni. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgiyle ve zel paylaşımlarda buluşmak üzere:)💐💐💐

      Sil