Perşembe, Mart 17, 2016

Kuzum 5 yaşında... O büyüyor...


Elsa Pastamız...













Elsa Kıyafetimiz...





Okulda...




Babaannemiz ve dedemizin evinde:) bizim küçük ailemiz...


                   Can kuzum, daha dün gibi hastanede seni ve anneciğini bekleyişim. Hala, o anda hissettiklerimi, gözyaşı dökmeden anlatamıyorum. Seni görüp, anneciğini merak edişim, onu da gördükten sonra da, hanginize bakacağımı şaşırıyor olmam...
                    Anlatılmaz, yaşanır ya bazı duygular, işte tam öylesi... bu yıl ne programlar yaptık kuzum. Ama ülkemiz öylesine karanlık günlerden geçiyor ki, çoğunu iptal ettik, bir çoğunu da hiç yapmama kararı aldık. Ama; sen o kadar küçücüksün ki bebeğim, daha hırslarına yenik düşen kötü yüreklerin, ailelerinden kopardığı canları anlayamayacak kadar küçük...
                   Dilerim Tanrıdan, yaşamın; kötülüklerin olmadığı, her zaman kağıtlara çizdiğin ve boyadığın gökkuşağı kadar renkli, berrak ve sonsuz olsun.:) Bu kara günlerin, en aydınlık görüntüsü sensin bebeğim. Bu blog hem sana hem de teyzen ile annene başvuru köşesi olduğu gibi aynı zamanda benim zaman zaman yazdığım günlüğüm ve anılarım.
                  İşte bir 16 Mart da böyle geçti canımcığım... Dilerim bir sonraki, 16 Mart, doyasıya kutladığımız yeni yaşının ilk günü olsun... Seni seviyorum bir tanem. Hem de canımdan çok...

                   Elsa kıyafetini ve Elsalı pastanı da benim buradan ulaştığım ve neler yaptığımı takip eden, güzel arkadaşlarıma fotoğrafladım.

18 yorum:

  1. Bir blogda üç kuşağın iletişimini, sevgisini görmek ne güzel. Sevgili Elsa dilerim önündeki yıllar güzel, aydınlık yıllar olsun. "Gelecek" sizlerle güzelleşecek.
    Mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Makbule Hanım, öncelikle zarif kutlamanız için teşekkür ederim. Kuşaklararası iletişim konusunda, kızlarıma uyguladığım yolu tekrarlıyorum. Kızlarımı, hayatımızın akışı doğrultusunda, arkadaş gibi büyüttüm. Onların arkadaş kadrosuna dahil olmak, hem gizlerine biraz daha fazla ortak olmak ve yapabilecekleri hataları en aza indirmeyi hem de kendimi güncel tutmak açısından yardımcı olmuştu. Şimdi küçük torunumla da çok vakit geçirmeye ve onunla da aynı iletişimi kurmaya özen gösteriyorum:) umarım yine başarılı olurum. Sizin de söylediğiniz Gibi gelecek, aydın gençlerimizin omuzlarında yükselecek. Bizlerin de katkısı olduysa ne mutlu bana. Tekrar teşekkür ediyor ve kucak dolusu sevgi gönderiyorum.

      Sil
  2. Nice güzel yaşlar olsun, kutluyorum küçük prensesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyoruz;)) pudra şekerimiz:) bizden de kocaman sevgiler:)

      Sil
  3. Uzunca bir yorum yazmıştım. Sanırım elinize geçmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Hanım, internet ile ilgili biraz sorun var. Sebebi konusunda bilgim yok. Umarım sebep, iletişimi kısıtlamak değildir:( kaçıncı cevap yazışım sayısını unuttum ama sonunda başardım galiba. Sevgiler tekrar.

      Sil
  4. huzur akıyor o yazdıklarından, sevgi akıyor bu taraflara. Baktıkça çoşku ve yaşama sevinci veriyorsun insana. Herkesin hayatında senin gibi biri olsa, ne kavga kalır, ne umutsuzluk, ne çirkinlik kalplerde. Seni tanıdığım güne şükürler olsun!
    Cemreciğim! çok şanslısın ve bu şansın hayatın boyunca hep seninle olsun. Yeni yaşın kutlu olsun.
    Her şey, hepsi çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Emelciğim,
      Benim gözlerimi yaşarttın. 61 yaşıma doğru yol aldığım şu günlerde, geçmişe bakıp düşündüğümde, hırslarına ve karanlık düşüncelerine yenilen insanların, neler yaşadıkları geliyor gözümün önüne. Bir fırsat vermiş Tanrı, Ol... Yaşa ve geri gel. Sana verdiğim özelliklerle bakalım neler yapacaksın... Herkes kendince seçimlerini yapıyor Günışığım. Ben seçimimi sevgiden yana kullandım. Gençlik yıllarımda hırslarımın ağır bastığı kısa dönemlerim oldu ama hemen toparlandım;) şimdi ise artık semeresini toplamaya başladım. Biliyorum ki; bu dünya ancak sevgi ile baştan yapılanabilir. Bence hepimizin şansları ve şanssızlıkları var. Önemli olan, terazide şanslı tarafın ağır basması.;)) kuzucuğuma iyi dileklerini, bir de öpücük ekleyerek ilettim;)) o da, ben de fevkaladenin fevkinde mutlu olduk:))) bir beyaz sayfa var ve onun da bir sahibi:) ben de ona rastladığım için çok keyifliyim. Hep baktığım yönde olsun diliyorum:)

      Sil
  5. Cerencim demek 5 oldu..
    Güzel anaannenin güzel torunu..Nice mutlu yıllara, hayatın boyunca tüm mutluluklar seni bulsun...Şansın bol bahtın güzel olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim, küçükler büyüyor. Bizler de yaş alıyoruz:) bak yaşlanıyoruz demiyorum. Sağlıkla olsun da, ne yapalım. Doğanın kanunu böyle. Dilerim daha çok seneler ona hazırlık yapacak gücüm kuvvetim olur. Hepimizi kuzularının gelecekleri güzel, şansları, bahtları açık olsun. Kocaman sarıldım, Güzel Muğlamın güzel annesi:)

      Sil
  6. Dolaşırken gördüm bloğunuza uğradım bende bir tanecik torunumun anneannesi olarak hislerinizi anlıyorum çok güzel duygu bunlar Rabbim hepimize ailelerimizle sağlıklı ve mutlu yaşam nasip etsin torununuza mutlu nice yıllar diliyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için. 😌 Aile büyükleri olarak, bizleri en mutlu eden şey torunlarımız. Dilerim onlarla geçirecek ve paylaşacak uzun yıllarımız olsun. Ve, onların en mutlu günlerine şahit olabilelim. En kısa zamanda ziyaretinize geleceğim. Sevgiyle kalın.

      Sil
  7. Sevgili Nilgün,

    Yeni yaşında da hep olduğun gibi sevgi dolu, mutlu ve neşeli kal. Sana koskocaman güzel bir yıl dilerim. Kalbinden ne geçiyorsa hepsinin gerçekleşmesi dileğiyle , mutlu yıllar. Sevgiyle sarmaladığım bir demet kır çiçeklerinden gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur,
      Çok teşekkür ediyorum güzel dileklerine ve sevgiyle sarmaladığın bir demet kır çiçeğine;) güzel dost, varlığın manevi olarak bana öylesine güç veriyor ki, sözcüklerle anlatmak zor. Ne mutlu bana, blog dünyasının kazanımlarının en güzeli olan bir güzel insanı, gönlümdeki banka hesabına yatırdım;)) benim de zenginliğim bu.., sevgiyle kal kardeşim.

      Sil
  8. sevgili Nilgün,
    sen ve ailen ışık gibisiniz,maşallah.
    tatlı kuzunun yeni yaşı da kutlu olsun,şansı bahtı açık olsun.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Havvacığım😍😍😍

      Sil
  9. Sevgili Nilgün,

    Gri ve yağmurlu bir Ankara gününden kayıp ülkenin kayıp kraliçesine selam olsun. İnstagramda birkaç özel gün görseli ve blog da yakın zamanda yoruma verdiğin yanıtı görmesem, tüm medya imkanları ile kayıp ilanı verecektim. Bir yerde okuduğum dizeleri aktarıyorum ;
    Sacha Guitry'e sormuşlar:
    "Dünyada en güzel şey nedir?"
    "Sevmek.."
    "Peki ondan sonra?..."
    "Sevilmek..,"
    "Neden sevmek, sevilmekten daha güzel?...."
    "İnsan sevdiğine, sevildiğinden daha çok emindir de ondan." İşte bu senin için soru işareti, bizi sevsen bu kadar yalnız bırakmazdın. Dünyayla alıp veremediğin nedir ki bu kadar içine kapandın. Maksat tümüyle yemek tarifleri değil, muhabbet olsun yeter. Tarifte olursa bonus olur ama nerede, ayrıca kuzucuk bu yaşta acaba diyette mi ki bir şeyler istemiyor ve de sen yapmıyorsun. Ben diyeceğimi dedim, bu gece hıdrellez, acaba diyorum ki bu gece dileklerimin arasına Nilgün geri dönsün diye dilekte mi koysam. Neyse daha fazla yazmayım, sonucu hikaye gibi olacak. Son olarak bir Portekiz atasözü ekleyim de içimde kalmasın. İnsanlar yaşlandıkça yaşlanmazlar, yaşamadıkça yaşlanırlar. Yeni bir yaşa gireli neredeyse 1 ay oldu, daha fazla yaş almadan yaşayalım bari. Sevgiyle, sevdiklerinle ve bizlerle kal. Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Öznurcuğum,
    Sen ararsın da ben buralara gelmez miyim? 😊 bugünün imalatı sana atfedilmiştir. Eskiden biraz daha dayanıklıydım. Sanıyorum yaş aldıkça, daha fazla yufka, biraz daha takıntılı bir kadın oldum. Elimde değil Öznurcuğum, şu yaşananlar beni çok yoruyor. Tabii ki bu durumdan etkilenen sadece ben değilim ama insanların olayları göğüsleyişi farklı farklı:( bugün kü imalatın sebebi sensin.:) okuduğumda hem gözlerim doldu, hem de bir yerlerde hayata bıraktığım izlerden dolayı keyiflendim diyebilirim. Belki baktığım yerde seni göreceğim ama tanımadığım için farketmeyeceğim. Sen yine de hep benim görüş alanımda ol güzel arkadaşım:))) sevgiler yolladım kucak dolusu...💐💐💐💐

    YanıtlaSil