Salı, Aralık 08, 2015

Un kurabiyesi... Sen misin Marmaris'e giden...? :)))




 Bu mutfakta bir ekip çalışması var...



                         Ah! baba... Vah! baba... Sen misin Marmaris'e iş seyahatine giden? :)) Babamız görevli gitti yine:( Kuzu evlere sığamıyor. Oğlum daha uçağa binmeden evde sinir harbi başladı, "babamı isterim" diye. Anlatıyoruz kuzuya ama anlamak istemiyor.:( " ben anlamam! isterim de isterim" nidaları yükselip duruyor.
- "Gel kitap okuyalım, istediğini seç" diyoruz, olmuyor:(
- "Bebeklerini al, banyo yaptıralım" diyoruz. nafile :(
"Babamı çağırın hemen gelsin, bacağım ağrıyor", o, ovarsa geçer, boynuna alıp dolaştırır... Anlayacağınız ikna edemiyoruz.:( Son çareyi mutfağa davet etmekte buldum, uyku saatine kadar hamur yoğurduk:) İlk gülümsediği yer mutfak oldu:) Armut dibine düşermiş, buncağız da burada moral bulanlardan oldu.:)
                     Arkadaşlar, hafta sonuna kadar bu telaşımız sürüp gidecek,dünü kurabiye ile atlattık... Bugüne, "Allah kerim" diyorum. Yoksa; tüm dostlarımdan evdeki pirinçleri bana göndermelerini isteyeceğim, ayıklarım pirinçlerinizin tüm taşlarını:))))
                      Sevgiyle kalın. Biraz kara batak misali ara sıra yok oluyorum ama gönlüm hep sizlerle bilin istedim.:))
                      Hadi gelmişken, bir de un kurabiyesi tarifi vereyim bari...
                      Öznurcuğum ve İlhan Kardeşim, bak hemen geldim:)))

Gerekli Malzemeler:

- 125 gr tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı (küçük) sıvı yağ
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı limon şekerlemesi ( isteğe bağlı ben Sakız Adası'ndan getirmiştim kullandım) fındık, badem, ceviz kırığı da koyabilirsiniz.)
- 3 Su bardağı un

Yapılışı:

* Un, mısır nişastası, kabartma tozu, haricindeki tüm malzemeler karıştırma kabına koyulur ve karıştırılır.
* Un ilave edilir ve mümkün olacak en çabuk şekilde yoğurulur. ( kıtır kıtır olması için, el sıcaklığı mümkün olduğunca az aktarılmalıdır. )
* Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, top haline getirilip, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilmelidir.
* Fırından alınıp, ilk sıcaklığı atıldıktan sonra, üzerine pudra şekeri serpilmelidir.

AFİYET OLSUN:)))

22 yorum:

  1. ah ben güzelliği öperim de öperim,Allah kavuştursun.
    kurabiyenden en yakın zamanda yaparım,
    çok sevgiler seni de öperim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Havvacığım.:) Ben de o güzelliği öpücük yağmuruna tutuyorum ama o, "babamı isterim" diyor.:) Valla! dün o harala gürelenin içinden güzel bir kurabiye çıktı:)))biz de sana kocaman sarıldık ve öptük.

      Sil
  2. çok güzel görünüyor canım elinize sağlık çok da severim deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah! evin tek kızı:)) sen ne kıymetlisindir kim bilir:)) Denersen ben şimdiden afiyet olsun diliyorum:))

      Sil
  3. Kuzuma kıyamam:)ama hakikaten armut dibine düşmüş, sende nasılsa tarif bol, yarın da başka bir şey yaparsınız:))elinize sağlık hepinizin afiyet bal olsun:)sevgilerimle...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamıyoruz biz de:(( Ama ne yapalım görev bu gidilecek. Perşembe günü daha da fena annesi de seminer için 2 gün olmayacak.:( Tedbiri aldık. Babaanneye gidecek orada kalacak evde olursa yer beni:)))Teşekkür ederiz Müjde Teyzesi. Bizden de kucak dolusu sevgiler:)

      Sil
  4. unuttum Allah kavuştursun tez zamanda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Cumartesi dönecek inşallah. Sağolasın:)

      Sil
  5. Nilgün ablacığım sizin kuzudan bir tanede bende var. Babamız seyahatteydi hafta sonu 1 saat kiminle uyuyacağına karar veremedi.(Dede-anneanne-anne üçgeni:)) Rabbim ömürlerini uzun etsin anne babasız bırakmasın inşallah...
    Ben un kurabiyesini çok severim. Bunlarda harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( çok zor değil mi? Tanrı sizleri birbirinizden ayırmasın. Çocuk işte... Ne yaparsan yap anlamak istemediği için anlamamazlıktan gelip, direniyor. Daha küçükken biraz daha kolay atlatıyorduk iş seyahatlerini. Ama büyüdükçe, kendince anlamlar yükleyip, hırçınlık yapıyor. Yakın olsaydın, kurabiyeden sana ve Taha'ya da ikram ederdim:)) Sevgiler.

      Sil
  6. Hep tatlısınız, her zaman, her yerde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de öyle can çocuk:))) Ba-yı-lı-yo-rum sana ve yaptığın güzelliklere. Tanrı seni ailene ve sevdiklerine bağışlasın.:))

      Sil
  7. Sevgili Nilgün,

    Hoş geldiniz, görüyoruz ki eliniz boş gelmemişsiniz. Ah Baba vah Baba derken geçmişten bir şarkı hemen aklıma takıldı. Ah Dede Ah Dede vah Dede sen neymişsin sen. Nasılda hatıralardan çıkıverdi, anlamak mümkün değil. Ah Baba vah Baba sen neymişsin sen Marmaris'e gittin Kuzuyu almadan ve kurabiyelerden yemeden. Un kurabiyesi çok nadir yaptığım bir şey. Nedeni herhalde bir kere armut şeklinde denemem. Ama söz senin tarifini deneyeceğim ve de izlenimlerimi aktaracağım. Galiba ben belli etmeden seni harekete geçiriyorum. İyi mi kötü mü sen takdir et. Fotoğraf da 3'ü bir arada olmuşsunuz. Her sabah aksatmadan içtiğim kahve gibi. Sizlerde ihmal edilecek gibi değilsiniz. İyi dostlar, yıldızlar gibidir, her zaman göremezsin ama orada olduklarını bilirsin diyerekten sözü bağlayalım, yoksa yine uzayacak. Mutfak ekibini sevgiyle kucaklıyorum. Ellerinize sağlık. En kocamanından sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurcuğum,
      Yazıdaki küçücük notumu gördün değil mi? :)) Mahcubiyetim çok tahmin edersin ama bazen yazacak zamanım çok zor oluşuyor. Geçen senelerde, Cemroşu uyutup, Pc'nin başına geçip, o, uyurken ben yazıyordum. Şimdi de okul var ama bizim kuzu gripten başını kaldıramıyor. Emin ol, bir ayın 3 haftasında antibiyotik içti minnak.:( Önce idrar yolları ile sorun yaşadık. Onu düzelttik bu defa griple burun buruna geldik derken bronşite ramak kalırcasına öksürüğe yakalandık.:(( Anla halimi. Kuzum biraz iyi olursa ve okula giderse, bende acele bir şeyler kotarıp, yürüyüşe çıkıyorum, çünkü; oturmaktan bunalıyorum. Neyse ki; bu hafta başı okula başladı ve zamanı birlikte yakalayıp okuldan gelince gece imalatı yaptık.:))) Yazdığın gibi beni motive ettiğin konusunda çok haklısın:)) Size mahcup olmamak için, resimleri çekip bugün yazı koyabildim.:)) Mutfak ekibi de size saygı ve sevgilerini gönderiyor. İyi ki varsın güzel dost:)

      Sil
  8. Elinize sağlık harika kıyır kıyır kurabiyeler bunlar sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özgenciğim:) gerçekten tam da dediğin gibi olmuştu. Sevgiyle kal.

      Sil
  9. gözlerim seni arıyor nilgün abla daha çok uğra buralara lütfen..
    o babaya düşkün kuzu sarmasını da benim için öpermisin.. kız çocuk işte her daim babaya aşık.. benim kızım da ben büyüyünce babamla evlencem der dururdu 2 sene öncesine kadar:) ama artık fikrini değiştirmiş olsa gerek ki telaffuz etmiyor bunu:)
    kurabiyeler harika siz onlardan da güzel görünüyorsunuz..
    sevgiyle kucakladım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuşum cansın:)) ben de hep buralarda olmak istiyorum ama geçen yıl da yaşamıştık, okulla birlikte başlayan grip sezonunu:( bu yıl da biraz sıkıntılı başladık. Birbirini takip eden gripler atlattık. Neyseki şimdi biraz iyiyiz. Bu hafta başı başlayabildi tekrar okula. Bu nedenle; fırsat bulduğumda sokağa atıyorum kendimi o kadar kapalı kalıyoruz ki:( ama buralardayım arada bir instagramda sataşıyorum sizlere. Gerçekten kızlar babalarına çok düşkün oluyorlar. Tanrı hepinizin ailelerini korusun. Hiçbirinizi dört gözden ayırmasın. Sevgiler yolladım canımcığım. Kızımı da seni de öptüm;)

      Sil
  10. :) Bak ben hiç sitem ediyor muyum ? Bir var bir yok blogger olarak, dilim siteme el vermiyor ;) Diğer yandan sayfanı her açtığımda yeni post görmezsem moralim bozuluyor.

    Ahdim olsun resimdeki zarflı GÜZEL fincanlarınla bir gün kahveni içmeye geleceğim, bilesin ! Ama ne zaman işte bunu Allah bilir :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senle ben karabatak gibiyiz, esasında uçsuz bucaksız bir denizdeyiz ama bir var bir yokuz:)))) gerçekten hep oturup yazmak istiyorum ancak;) bazen ülkemin içinde olduğu durum, bazen ailevi sebepler hep yazacaklarımı ertelettiriyor bana... Üstelik yazacak ta çok malzeme var. Ama bilirsin, ruh bazen alabildiğine pesimist olur, negatif yükü karşıma aktarmak istemiyorum o zamanlarda. Ahdin
      N gerçekleşeceği zamanı heyecanla bekliyorum;) zarflı fincanda kahve, sen "geliyorum" dediğinde cezveye koyulmuş olacak:) sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  11. Böyle bir fıstık yanımda olsun ben 24 saat mutfaktan çıkmasam da olur. Bir tek mutfakta sakinleşmesi normal bence. Mutfak 7 den 70 e terapi. Tayyip'e bile sinirlensem kendimi mutfağa atıyorum. :)) Yani anlayacağın hep mutfaktayım bu durumda. Tarifi boşver okumadım bile okuyup da yapmaya kalkacağım senle yarışmak hiç işime gelmez. Un kurabiyesi ayrı bir olay da ben asıl aksesuarlara bayıldım. Bu mutfak ekibinin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan, inanmazsın o yumak ellerle bir hamur yoğuruyor;))) bir gün yiyivereceğim kurabiyenin içindeyken. Bir de çok ciddi şaka falan yapamıyoruz mutfak macerası sırasında. Küçük bir iskemlesi var, onu koyup üstüne çıkıyor ve bütün gücüyle görevine sarılıyor.:) gerçekten haklısın mutfak, harika bir terapi merkezi. Köfte yoğurunca, ben çarparım tepsiye artık kimin kafasını çarpıyorsam;))) al bir demet maydanoz kopar yaprak yaprak;))) kimin saçını yoluyorsan, ona ada gitsin;)) eğleniyoruz ne yapalım bunca, olumsuzluk içinde. Aksesuarlara gelince, onla yıllarca yaşamış ve yaşanmışlar, anacığım ve babacığımdan arta kalanlar:( sevgiler yolladım kucak dolusu

      Sil