Salı, Temmuz 28, 2015

Nerelerde miyim? :))) "Dokuz çocukla mağaraya kapandım" desem, yeri var...:))


Önden resimleri yüklemeliyim, sonra da hikayesine geçeceğim.:))

Çok mutlu olun çocuklar... Bu hikaye nasıl başladı... Nasıl bitti...












                        Benim büyük kızımda dahil olmak üzere İstanbul Üniversitesinden mezun oldular, hepsi hayat yolunda, olgunlaşacakları birer işe girdiler... Ama hayat, lise, üniversite yıllarındaki kadar, sorunsuz ve pembe beyaz değildi:)) Kafayı dinlendirmek, günlük sorunlardan biraz olsun kurtulmak için, sevdikleri bir şeye de vakit ayırmanın iyi olacağını düşündüler...:) Hem çalışıp, hem de bir hobiye vakit ayırmak zordu ama keyif vereceği de kaçınılmaz bir fikirdi... Kendi adıma, kızım ve arkadaşları için sevinmedim desem yalan olur. Gerçekten, zorlu bir iş yaşamı var kızçemin. Sanıyorum bu dünyada uğraşılması ve anlaşılması en zor olan konu, "İnsanoğlu" ve benim kızımın konusu da tam olarak bu... Ne yapalım, insan faktörü dünya var oldukça, hep olacak ve asla uğraşılması kolaylaşmayacak aksine zorluk derecesi artacak.:)) Gerçeklerden kaçamıyoruz. 
                      Gelelim, hikayenin gerisine, küçük küçük yaka iğneleri,kolyeler, telefon kapları ile başladı Crossthing'in  hikayesi... Derken, bir iş arkadaşının evlilik hikayesine çözüm ortağı olmaya kadar geldi dayandı :))) Evet!! Başlayış, o başlayış... Her biri, kafayı kaldırmadan... ezberlenmiş örnekle yapımı, üç saat süren ve 300 tane yapılması gereken bir siparişin içinde buluverdiler kendilerini.:))) İki kızçe hem iş, hem bu iş...Nasıl olacak bu iş? :))) 
                      Baktım olmuyor, "Tak Nilgün hanım gözlüğünü hadi bakalım" dedim, kendime. İmkansızı, imkanlı hale sokuverdik... İmece usulu desteklerini bizden esirgemeyenler de oldu tabii:)) Yardımın küçüğü, büyüğü olmaz emeği geçenlere teşekkürler. 
                      Son dört günüm, dikiş makinası ile ütü masası arasında mekik dokuyarak geçti ama çok şık şeyler ortaya çıktı. 
                       Çok mutlu olun çocuklar, yaşamınız o minicik güller kadar pembe, içindeki lavantaların kokusu kadar ferah, keselerin saflığı kadar beyaz olsun.:)) Aferim Crossthing! zorlu bir işten, başarıyla çıktın. 

18 yorum:

  1. emeğinize sağlık çok güzeller, canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Feraycığım zordu gerçekten ama bitti ve güzel oldu:) sevgiler yolladım

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Cansın Terazim;) girip okuyamadığım yazılarınızı en kısa zamanda okuyacağım:) son yazında gözüme takıldı, Türkiye ye doğru yolculuk başlıyor galiba:) siz hoşgelin inşallah ancak ülkemizi mahvediyorlar:( sevgiler yolladım can kız,

      Sil
  3. 300 tane el emegi goz nuru. Vallahi buyuk basari. Ellerinize saglik. Cifte de omur boyu mutluluklar. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim gerçekten 300... Tam 900 saat mesai demek:) çok şükür alnımızın akıyla bitti.:) çok zarif çocuklar davetiyelerinde de iğne oyaları vardı:) sevgiler canımcığım.

      Sil
  4. Çok güzel olmuş, devamı gelsin inşallah, genç çifte de hep mutluluk getirsin sevenlere dağıldıkça bu zarif hatıralar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Elifciğim, devamı olursa Crossthing düşünsün;) benim gözlerim bir 300 daha kaldırmaz;) ama gerçekten çok zarif oldu. Kocaman sevgiler yolladım.

      Sil
  5. Sevgili Nilgün,

    Şükür kavuşturana, tam ümidi kesmişken postu gördüm karşımda. Ellerinize sağlık çok zarif olmuş, doğaldır ki zarif insanlardan zarif ürünler ortaya çıkar ve bu kapsamda genç çifte ömür boyu mutluluklar dilerim. 900 saat ne demek 37,5 gün ve bir o kadar Eyüp Sultan sabrı. Şu andaki halimle bu iş ancak 300 günde biter, biterse. Olsun sonuçta güzel bir iş çıkarmışsınız. Bu arada, bavullar hazırlanmaya başlamıştır, Abbas yolcu, bari bizde hancı olup da bavulun bir köşesine kıvrılsak. Ankara yanıyor, Bünyamin (CNN 'deki meteoroloji mühendisi) bizleri (tansiyon hastalarını) 3 gün dışarı çıkmayın diye uyardı, Allah sonumuzu hak getire. Her şeyin gönlünce olmasını diler, kocaman bir sevgi demeti gönderirim. Giderken herhalde bir Allahaısmarladık dersin, biz de arkandan bir maşrapa su dökeriz, çabuk gel diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur,
      Çok haklısın umudu kesmekte:) neredeyse kendim bile umudumu yitirmiştim. Çok hummalı bir çalışmaydı. Esasında benimle de hiç alakası yoktu. Çocuklsrın hobisi olan bir iş idi:) ancak işten artan zamanları için çok yüklü bir projeydi. İster istemez girdim işin içine;) esasında çok ta iyi oldu. Ben de çok severim etamin işlemeyi ama gözler 3.75.:) bir daha yaparsam gözleri bırakır çıkarım işin içinden. Neyseki oldu bitti işte ve çok ta beğenildi. Herkesin içine sindi diyelim. Gerçekten 900 saatlik bir mesai idi.:))) sıcaklara gelince :( çok fena ne gecem ne gündüzüm var. Sabahın ilk saatlerinde açıyorum klimayı, gece yatana kadar klimayla yatınca da vantilatörle idare ediyorum. Körfez depremi sonrasından beri kullandığım uyku ilacının tesiri geçince, sıcaktan faltaşı gibi açıyorum gözlerimi:) halim bu yani. Tansiyon dersen, dün akşam bir ara 19 u gördüm ama bir ürkme nedeniyle oldu, dil altı kullanmadan düştü çok şükür. Evden dışarı çıkmadan, atlatacağız bu günleri inşallah. Cuma gece kısmetse Yunan adalarına yolcuyuz. Bir hafta kadar yokum, sonrasında yine kürkçü dükkanına dönerim:)) gelene kadar bir yazı yazamayabilirim , bu nedenle şimdiden "Allahaısmarladık" demiş olayım. Sen de bir kap su döküver arkamızdan vefalı dost;) sevgiyle kal güzel kardeşim;)

      Sil
  6. Nilgünüm hoşgelmişsin...3 saat süren 300 tane yapılması gereken....Süpersiniz diyorum ...Ve çok güzel olmuşlar emeğinize sağlık...Ben her zaman gençlere bakıp yarınlar güzel olacak diyorum...Crossthing! tam yol ileri....Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Gülizim:) hepinizi çok özledim. Şu seyahatte bitsin yine güzel paylaşımlarda birbirimizin penceresinde olalım:) emek çoktu ama gerçekten güzel oldular. Benim de içime sindi. Gençler mükemmel ama şu yollarını tıkayan cibiliyetsizlerde olmasa:( sevgiler yolladım canımcığım.

      Sil
  7. bir elin nesi var iki elin sesi var boşa dememiş atalarımız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adaşım birlik her zaman güç demektir değil mi?;)) çok şükür ki başardık.

      Sil
  8. sen ve ekibin harika is cikarmissiniz. payin vok buyuk gozardi edilemeyecek kadar, eline, emegine, yuregine saglik nilgun'cum. kendine iyi bak. iyi tatiller:) iyi gez, iyice dinlen:))
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canımcığım. Güzel oldular gerçekten.:) birazdan yola çıkıyoruz. Kazasız belasız gidip geliriz inşallah:) sevgiler yolladım kucak dolusu. Adanın resimlerini instagram dan yollarım;)

      Sil
  9. elinize sağlık nilgün,kızlar ve sen uçurmuşsunuz durumu:)) mutlu olsun şanslı çift.
    benim de yakın arkadaşım böyle bi hazırlık yaptı,ahh günlerce sürdü,ama sonuç şahaneydi:))
    hatta ben de bu düğün hikayesini yayın yapmıştım http://kedilievintarzi.blogspot.com.tr/2015/06/konseptin-ad-sevdigini-yeni-hayatna.html
    :)))
    sevgiler tatlım

    YanıtlaSil
  10. maşallah maşallah herşeyin hayırlısııı :)

    YanıtlaSil