Pazartesi, Nisan 20, 2015

Pembe, pembe...Bulut gibi...Hafif mi hafif:) Sultan lokumu ve bezeler...




Yumurta sarıları,  tatlıya girerse...Akları da beze olur:)


                       Dün açık büfeye birkaç çeşit zeytinyağlı üretince, "Eee tatlı yok mu? nidaları başlayıverdi evimizde. Yaza hazırlıklar içerisinde bu aylarda, hepimiz çok iyi biliriz evlerde, diyet reçeteleri uygulanmaya başlar.:)) Kışın, kalın paltolar içinde gizlenen, birkaç kilocuk:)) yaz aylarında incecik kumaşlardan "kilocuk" biçiminde değil, "kilolar...lar...lar" biçiminde gözler önüne salınıverir:)) Ben kendi adıma, kışa girmeden başladım, sigarayı bırakarak aldıklarımı, geri iade etmeye. Çok şükür başarılı da oldum. bazen bir kilo alıp veriyorum ama benim için uygun ağırlığı korumaya çalışıyorum. Evdeki diğer vatandaşlarımız ise, şimdilik diyet reçetelerine uygun adım devam ediyorlar.:))) Başarı da avuçlarında, haklarını yememeliyim.:))
                      Bu tatlıyı oğlumcuğum çok seviyor. Sütlü tatlı olunca, masum ya hani, biz de ucundan kıyısında tadımlık yiyoruz. Maksat; "damaklar hoş olsun" :)) Başkaca bir amacımız yok! biline:))) Her evde bulunan, birkaç demirbaşlar yapılan bu tatlının malzemeleri şöyle;

Gerekli malzemeler:

- 4 Su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 8 yemek kaşığı irmik
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket krem şanti (sade)
- 1 çay kaşığı pembe gıda boyası (Fo)

Üzeri için bir kap Hindistan cevizi.

Yapılışı:

* Krem şanti haricindeki tüm malzemeler, bir tencerede devamlı karıştırılarak, muhallebi kıvamında pişirilir.
* Pişirilen muhallebi, el blendırı ile çırpılarak ılıtılır.
* Ilınan karışıma, krem şanti toz halinde eklenerek,  bir spatula yardımıyla karışıma yedirilir.
* Dikdörtgen bir borcama, bol miktarda hindistan cevizi serpilerek, karışım dökülür, üzeri düzeltilerek donması için birkaç saat bekletilir.
* Donan karışım, ince şeritler halinde kesilir ve kendi çevresinde sarılır.
* Sarılan rulolar tekrar Hindistan cevizine batırılarak, servis tabağına alınır.

Arta kalan 2 yumurtanın beyazları da, 150 gram şeker ve yarım çay kaşığı krem tartar yardımıyla, beze haline getirilir. Süsleme de kullanılmak üzere:)

AFİYET OLSUN:)

18 yorum:

  1. evet ya o larlarlarlarrr nasıl kurtulacağız onLARdannn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Adaşım çok haklısın. Kışın böyle azizlikleri var işte:)) Yapılacak bir şey yok. Esasında küçük küçük gelmeye başladığında araya 1'er günlük saf protein günleri sokup, dengelemek lazım galiba:)) Ben böyle yol alıyorum. Sevgiler Adaşım.:)

      Sil
  2. kışın mutlaka bir kilo alırım yemesem bile. Çünkü vucut kendini korumaya alıyor bende, kışı çıkarabileyim diye:))) yazında mutlaka 2-3 kilo gider. Yesem bile:)
    Ben şimdi bu sultan lokumunu yaparım, bir kiloda öyle alırım, sonra beze yiyerek veririm:)
    nasılda önümüz yaz.
    Ellerine sağlık blogların sultanı...pembe pembe gönlüm sende inan ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim kış bize böyle numaralar yapıyor. Evde geçen günler, yağmurdan, çamurdan kaçıp mutfağa sığınışlarımız:)))) elbet bize azizilik yapacak. Kaçarı yok bu işin. Artık bahara erdik. Yürürüz olur biter. Biraz da hamurdan çıkıp, meyveye sebzeye dalarsak. gayet güzel hallederiz. Sen zaten inceciksin, kilo almış halini, gözümün önüne getiremiyorum bile. Çıtı pıtı, incecik, zarif bir hanım:)) Üstelik beyaz...bembeyaz... gönlüm sayesinde hep yaz:)))) Sevgiler yolladım size doğru gün ışığı.:)

      Sil
  3. Nilgün ,ellerine sağlık,çok güzel görünüyor , sunum da harika ,özellikle sunumu da çok beğendim..kesinlikle oğullarıma yapacağım,onlar da çok seviyorlar....Ah o kilolar var ya bahar geldi bizim iştahlar da açıldı,dikkat etmem gerek :)) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meğer hepimiz aynı dertlerden yakınıp, dururmuşuz:))) Hafif tam da kuzularımıza uygun bir tat. Severler diye düşünüyorum. Kilolara gelince; bahar, hepimize yardımcı olacak bu konuda:) Yürürüz bol bol...Sebze , meyve yeriz.:)) Size tavsiye...Acizane:)) Ben ekşi elma ve peynir yiyerek 5 kilo verdim:) Sevgiler kocamanından.

      Sil
  4. ellerine saglik Nilgun, nasil bir guzelliktir o oyle bezeleri sundugun tabak ve kapagi, çook hos

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sağol Sultancığım. O tabak özel el işçiliği ile yapılmış bir tabak. Yeni dönem ve imzalı olmasına rağmen, annemlerden kalmış çok eski bir çay takımına öylesine uyum sağlıyor ki, onu da onların arasına koydum. Ben de çok seviyorum ve gözüm gibi bakıyorum.:) Sevgiler yolladım.

      Sil
  5. Pembe pembe rüya gibi, nasıl güzel gözüküyorlar bayıldık resimlere oğluşumla bakarken eline sağlık Nilgün ablacım :) Birde o servis tabağı nasıl bir güzelliktir gülleri bir harika.. Kocaman kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canselim harikasınız:) Haydi oğluşunu al gel, beraber yiyelim o pembişleri:) Tabak özel imzalı bir işçilik. Ben de çok seviyorum. Yıldız Porselenin, Milli Saraylar serisinden bir çalışma. Hala böyle zarif işlere imza atanlar var çok şükür:) Minimalist olacağız diye, tüm güzellikleri yitirmemek lazım. Sevgiyle kalın canlar:)

      Sil
  6. harika olmuş ellerinize sağlık. görüntü ise muhteşem...

    YanıtlaSil
  7. Sunum süper...Tat yemede yanımda yat dır eminim...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Gülizim yaaaa:)) Ne şeker gibi bir kızsın:) Sevgiler yolladım Muğla'nın tatlı mı tatlı annesine:))

      Sil
  8. Bak ya diyet diyo neler yapıyor. Ben valla yemiyorum içmiyorum gene de veremedim haysiyetli bir şeyler. Ama senin yaptıklarına dayanlır gibi değil. Sunumların ayrı bir olay.Benzer objelerden bizde de var ama kullanmayı beceremiyoruz. Ellerine sağlık her zaman ki gibi süper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhancığım senini o objelerle neler yapabileceğini tahmin edebiliyorum;) senin alanın balık ve deniz ürünleri kardeşim:) bir paela yapta yiyelim;)) sevgiler ikinize de

      Sil
  9. Harika bezee çok severim evde yapmaya kalkışsam da hiç becerememişimdir. ellerinize sağlık bloğunuzu takibe aldım bende beklerim
    beautybeybi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz;) en kısa zamanda ziyaretinize geleceğim. Sevgiler yolladım kucak dolusu.

      Sil