Salı, Mart 17, 2015

Kekiniz Muzlu Olsun mu? :)) Valla benim ki olabilir...




                              Sevgili arkadaşlarım, uzun süreli karantina ve sonrasında kuzularımın seyahate çıkması nedeniyle, evde yalnız bırakılmamam gerektiği telaşından:))) Uzun süredir ne bloglara girebiliyorum ne de yayın yapabiliyorum. Anlayacağınız pılımı, pırtımı toplattılar ve küçük kızımın evine doğru küçük bir göç yaşadım.:) Tansiyonum çıkarsaymış...Evde yalnız kalınmazmış... Bir başıma ne yapacakmışım... mış mış da mış mış yani:))) Sabah olunca, canım babaannemin yaptığı gibi, "Allah ne gösterecek, bir evimi dolaşayım" diyerek, çok yakın olan kızımın evinden çıkıp, evimize geliyorum, evde yemek bekleyen kedilerimiz Coco ve BumbleBee'yi besliyorum. Onları sevip mıncıklıyorum sonra biraz da yürüyüş yapıp tekrar dönüyorum.:) Bu hafta sonuna kadar, tempomuz bu biçimde:) Ancak Ipad ime, tam anlamı alışamadığım için, yazı yazma ve blog ziyaretlerimi eve geldiğimde masa üstünde hallediyorum.:)) Ortalıkta az gözükme sebebim, tam olarak böyledir:)) Bu arada yaptığım bir muzlu keki fırsattan istifade paylaşayım bari...

                              Bugüne kadar muzu çok imalata kattım ama ne yalan söyleyeyim kekte pek kullandığım söylenemez. Ama balkonda bekleyen muzlar, bana göz kırpınca...Havuç oluyor...ceviz, fındık, badem oluyor...pancar oluyor...ıspanak oluyor...Peki "niye muz olmasın?" dedim ve oldu işte:) Muza karşı çok bir düşkünlüğüm yoktur. Yani olmadığı durumlarda aklıma bile gelmez diyebilirim. Belki de bu nedenledir, fazlaca kullanmayışım. Ancak; canım kardeşim Jalem, bisküvi ve muzla soğuk bir tatlı yapar çok ta lezzetli olur. Onu kaçırmam mutlaka tadımlık ta olsa yerim. Onu dışında varlığı ve yokluğu,  benim için aynı olan bir meyvedir.
                              Eğer; nemli, tadı fazla yormayan, un miktarı düşük kahveye çok güzel eşlik edecek bir lezzet arıyorsanız, bence güzel bir seçim.:) Haydi geçelim tarife...

Gerekli malzemeler:

- 4 Adet orta boy muz (olgunlaşmış olanları tercih etmelisiniz)
- 1 +1/4 Su bardağı toz şeker
- 2 Yumurta
-125 gr Becel (tereyağ tadında) Tereyağ ile yarı yarıya kullanabilirsiniz.
- 2 Su bardağı kek un (kendinden kabaranlardan Sinangil kullanıyorum.)
- 1 Paket vanilya (Dr oetker gerçek vanilya tanecikli)
- 1/2 su bardağı toz fındık
- bir çimdik tuz

Yapılışı:

* Muz bir tabakta çatalla ezilir.
* Ezilmiş muz, yumurtalar, toz fındık ve vanilyayı robotta çırpılır.
* Oda sıcaklığındaki yumuşak yağı, robottaki karışıma ilave ederek krema kıvamında bir karışım haline getirilir.
* Un ve bir çimdik tuz, birkaç defada karışıma ilave edilerek, SPATULA ile karıştırılmalıdır.    (Robotla çırpılmamalıdır)
* Fırın 175 derecede ısıtılmalı ve 23*12 kalıba dökülen kek hamuru, kürdan testi temiz çıkana kadar pişirilmelidir.

AFİYET OLSUN:)                              

30 yorum:

  1. kek ne muhteşem bir tattır. kim icat ettiyse , ne iyi etmiş, muz aroması geçmiş mi keke onu merak ettim. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de:) Hem günü kurtarır , üstelik çok da çeşitlendirilebilir. Çok severim. Sevgili Moon, lezzet olarak muz çok baskın. ama koku olarak, lezzeti çokça hissedildiği için, psikolojik olarak mı etkileniliyor bilemedim:) Dört orta boy muz epey bir miktar oluyor ayıklanmış ve ezilmiş haliyle 300 gr dolaylarında. Haliyle tat ve koku olarak etkiler diyorum:) Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Hoş geldin, zaten bir gezentilik hali vardı :)) instagramdan iç geçire geçire bakıyorduk Nilgün Anneciğim...
    Sana değişiklik olmuştur hem. Öpüyorum seni çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var var Ersinim:))) Beni eve kapatmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar.:) İşim yoksa, tam günü köşe yastığı gibi bir yerde oturmam mümkün değil. Allah ta oturtmasın kimseyi. Geziyorum arada da, instagramda, burada sataşıyorum sizlere:)) Kocaman sarıldım can evlat.

      Sil
  3. ne güzel birşey nilgün evlatların seni koruyup kolluyor,kıymetini biliyor,aferin onlara.
    kuzucuğuna da Allah kavuştursun.
    muzlu kek yapmadım da yemedim de,denemeli,ellerine sağlık
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şükür Havvacığım. Tanrı bana iki arkadaş nasip etti. Evlatlarım olmasından öte onlar benim için. Sanıyorum hayatın iyisini, kötüsünü birlikte paylaştığımız için, şimdilerde arkadaş hatta sıkı dostlar gibiyiz. Tanrı hepsine, hayat yolunda güzellikler nasip etsin. Yatıp kalkıp şükredip, dua ediyorum. Kek güzeldi ve değişikti. Denersen şimdiden afiyetler olsun diyorum. Sevgiyle kal güzel gönüllü dost.

      Sil
  4. Muzu ben ve kuzularım çok sever....Tam bizlik bu tarif...Ellerine sağlık...ayrıca tansiyona dikkat güzel anane..sen iyi ol..arada uğra. ama iyileşince bol bol hasret giderme sözüyle.......Sevgiler sana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim bu tansiyon beni yoruyor ara sıra. Biraz heyecanlansam, ya da haberlerde bir şey görsem acilen yükseliyor ve panik yaparsam daha da fırlıyor.:( İdare ediyoruz. Bir ara gece yarıları hastanelerdeydik. Şimdilerde yavaş yavaş kendimi kontrol altına almayı başarıyorum. Yine de düşmezse, dil altı hapı alıyorum yarım:( İyiyim çok şükür şimdilik. Hepinizi çok seviyorum. Muğla ya ve güzel sevgi dolu evinize, bir kucak dolusu sevgi yolladım.:)

      Sil
  5. Geçmiş olsun hem çocukların içi rahat eder hem de size yürüyüş olur havalarda güzel artık :) Kekiniz de değişik olmuş, ben de çoğu zaman ondan oluyor bundan niye olmasın mantığı ile neler neler yapıyorum bazısının sonucu hüsran olsa da :) ama aklım kardeşinizin muzlu bisküvili tatlısında kaldı :) Bir de fotoğraf çok hoş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak, laboratuar gibi Nergisciğim. Gerçekten deneyerek, neler çıkıyor ortaya. Ben de severim yeni lezzetler denemeyi ve oluşturmayı. Neredeyse aktar kadar, baharat barındırıyorum. Çocuklar yurt dışına çıktıklarında, siparişlerim sadece mutfağı çeşitlendirmeye yönelik:)) Benimki de böylesi bir tutku işte. Jale'den muzlu tarifi alıp yazacağım. Hafif parfe havalı bir tatlı o. Fotoğraflar konusunda da:) Küçük kızım bir program indirdi Ipad'ime . Orada renklendiriyorum. Sevgiler olsun.:)

      Sil
  6. Canım Sağlığınız tabi çok daha önemli.Nasılsa bir şeyler paylaşılır.Muzlu kek bence güzel olmuştur.Muz kekin içinde eriyince hoş bir aroma ve güzel bir lezzet bırakmıştır.Ellerinize sağlık Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gültenciğim gerçekten, muzla arası çok iyi olmayan beni bile hoşnut etti diyebilirim. Hafif nemli, az şekerli ve muzun aroması ile dolu dolu bir kek. Çok teşekkür ederim güzel yorumuna. Sevgiyle kal güzel arkadaşım.

      Sil
  7. Önce geçmiş olsun diyor, ondan sonra da muzlu kek için elinize sağlık dileklerimi gönderiyorum, muzu kekde benimde kullanmışlığım vardır , pasta gibi oluyor seviyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakikaten Mehtapcığım, pasta gibi oluyor. Bir daha yaptığımda kare bir kapta yapıp, küçük küpler kesip çikolataya ve hindistan cevizine batıracağım. Yeni kurgum bu:)) Sevgiler yolladım.

      Sil
  8. Senin keki görünce,benim içinde muzu eriyen kek tarifim aklıma geldi:)
    Bunu deneyeceğim eve gidince, bende muzu pek aramam ama Alp için yapacağım bunu.
    Kalp kalp kalp:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet:))) Alp muz seviyor ve hatırladım senin muzlu tarifi:) Haydi yap bakalım güzel arkadaşım, beğenir tahmin ediyorum.

      Sil
  9. Nilgün'üm sayfanı açınca yazını okumama engel olan facebook sayfası çıkıyor...
    altta da insanı sinir etmek, deli etmek için bekle bekle biraz daha bekle..diyor
    bak ya o reklam buradan gidecek, ya ben bir daha sayfana uğramayacağım
    sen bilirsin:))))))
    beybisi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cancağızım, bu çocukların tasarımı benim yaptığım birşey değil.:) Söyledim kendilerine sürenin 5 sn olduğunu ve istenilirse beklemeden kapatılabileceğini söylediler. Bence sen arkadaşını bırakmazsın:)) Hadi amaaaaaa:)))))

      Sil
  10. geçmişler olsun Nilgün abla.. bende pazar gününden bu yana hastalıkla cebelleşiyorum:( 10 tane iğne verdi dr. bugün ancak gözümü açabildim.. diyeceğim, herşeyin başı sağlık.. sağlık olsun da gerisi nasılsa oluyor bir şekilde.. tarifi not ettim iyice iyileşeyim deneyeceğim..
    kucak dolusu sağlık ve sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuşum çok geç cevap yazdım biliyorum. Ipad den yazamıyorum ve bu ara sıkça dışarıda işim oluyor laptop un başına oturacak zaman bulamıyorum. Kusura bakmayın cancağızım. Sana da çok geçmiş olsun berbat bu hastalık evresi.:( Denersen şimdiden afiyet olsun diyorum:)

      Sil
  11. Şimdi ben merak ediyorum küçük kızımızın da çocuğu olunca seni nasıl paylaşacaklar? Bence şu anki olay bunun provası. :)) Bir de zor olmayan benim anlayacağım bir şey paylaşsan. Muzlu kek ilk defa duydum ama sonucun mükemmel olduğu belli. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma kardeşim:))) Bende çok merak ediyorum ama küçüklerin pek niyeti yok şimdilik. Karar verir de bir küçücük te onlardan gelirse, yüreğimde ona da kocaman biryer olacak.Aynı anne babalarına olduğu gibi:)) Bu kolayyyyyy çok seversin dene.

      Sil
  12. Sevgili Nilgün Hanım,

    Geçmiş olsun. Kendinize dikkat edin lütfen. Akşam haberlerini izlemek bizim gibi tansiyon hastası olan kişilere uygun değil. Haber programları sanki korku veya gerilim filmleri gibi. Üstüne üstlük sanki dizi filmi gibi üzüntülü olaylara daha bir ajitasyon katarak anlatıyorlar. Hem de defalarca. Bazen aynı haberi 2 gün tekrarlıyorlar. Seyreden insanların insan olduğunu unutup rating uğruna bizleri daha bir mutsuz hale getiriyorlar. Onun için üzüntülü haberleri izlememeye çalışıyorum. Trileçe tarifinizi uyguladım. Ancak, ben tarife biraz irmik ekledim. Değişik tatları fazlaca sevmeyen eşim bile severek yedi. Bu demektir ki sonuç başarılı ve başka bir zaman diliminde tekrarlanmalı. Sizi sevenlerin olduğunu düşünerek kendinize dikkat edin lütfen. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Öznur, gerçekler aynen anlattığın gibi.:( TV kanalları bizleri mutsuz etmek için elbirliği yapmış sanki:) Ben artık seyretmiyorum daha doğrusu seyredemiyorum. Çünkü görüntülerle doğru orantılı olarak tansiyonum oynuyor ve hakim olamıyorum.:( Bu arada Trileçeyi denediğin ve beğendiğiniz için çok mutlu oldum gerçekten hafif ve masum bir tatlı.:)) Kendime elimden geldiğince bakıyorum ve dikkat ediyorum. Çok teşekkür ederim nazik yorumuna. geç cevap verebildiğim için de lütfen affedin. Sevgilerimi yolladım.

      Sil
  13. içinde muz olan tarifler bana hitap etmiyor.ne tadını ne de kokusunu sevmiyorum.ama senin elinden çıktığına gör eminim çok güzel olmuştur. sevgiyle yapılan her şeyin çok güzel ve özel tatlara sahip olması gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen benim:))) Sevgilerden bir demet de sana yolladım, haydi tut:)))

      Sil
  14. Geçmişler olsun Tatlı Anneannecik:)Ne güzel insanın seven ve kollayan bir ailesinin olması..Gene yapmışsın yapacağını ama..Ne güzel bir kek olmuş..Muzlu hiç denemedim ama aklımda duruyor..Yapılacağı günü bekliyor beynimin bir köşesinde:-)Ellerine sağlık canımcım şahane bir kek olmuş..Muz ve fındık birleşince tadı nefis olmuştur mutlaka..Sevgiyle ve sağlıkla kal canımcım..Koskocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi bıraktım sana <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Zeynom:) Gerçekten bir aileye sahip olmak...Korunup, kollanmak çok gönül okşayıcı. Ben de sana ve gönlümde çok güzel bir yeri olan İzmir'ime kucak dolusu sevgi yolladım.

      Sil
  15. Fırınım yüzünden kek yapamıyorum..Bu benim için çok üzücü...Tariflerinizi denemeyi çok isterdim ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım.:)

      Sil