Cuma, Mart 06, 2015

Karantinada bir yaş günü kutladık.:) Oğlum yeni yaşın kutlu olsun...


Kuzu ile eve kapanınca ve çok şükür ateşimiz de bize izin verince bir rulo pasta yaptık...


Pastamızın üzerin, merengle kapladık ve fırında renk verdirdik...


Çileklere gelince:)) Onları da çikolataya buladım... Çilekler o uyurken bulandı bu güzelliğe:)))



                 Can oğlum, Onurum... yeni yaşın kutlu olsun. Nice yaşlarını görürüm inşallah.
                 Karantinadaki evimizden bu pasta çıktı. Her seferinde bu son olsun diyorum ama kendim söylüyor ve kendim dinliyorum. Geçen Kurban Bayramından beri, bizi adım adım takip eden gripten bıktık...usandık...:( Ama ısrarlı müşteri hesabı yakamızı bırakmıyor bir türlü. Bu defa küçük kuzum çok yüksek ateşle yatınca, soluğu yine doktorda aldık haliyle. İyi ki sıradan bir grip gibi düşünüp, evde oyalanmamışız. Çünkü: bu defa aldığımız virüs influenza...yani halk arasında domuz gribi olarak nitelenen virüs.:( İlk duyduğumuzda, sanırım tahmin edebiliyorsunuz halimizi. Ancak doktorumuz, o kadar rahatlattı ki bizi, "Korkmayın ilacı var. Abartıldığı kadar önemli değil. istirahat ve ilaçlarına dikkat edersek ve  bizler de aynı ilacı koruyucu nitelikli olarak kullanırsak, sorunsuz atlatabileceğimizi" söyledi. Aynen dediklerini uyguladık ertesi gün çok yüksek seyreden ateş, korkutmayacak seviyelere düşmeye başladı. Şimdi gayet iyiyiz çok şükür Allahıma:) Bu arada babamıza hazırlanan, sürpriz partiler rafa kalktı, evimize kimseyi çağıramadığımız için, kendi kendimize pastasını üfleyip alkışlarımızı eksik etmedik.:))  Bu arada babaannemiz, evimizin mutfağını açık büfe haline getirdi:))) "Kuş sütü eksik" derler ya aynen öyleyiz. Kimin canı ne çekerse hepsinden var:)) Sağol Jalem, ellerine,  emeklerine sağlık mutfağın kraliçesi.:)) 
                 İşte bu yılın Onuruma ait özel günü böyle geldi ve geçti:) Doğum günü pastasız olmaz. Küçüğüm öğlenden sonra, birazda ilaçların ve yorgun vücudunun etkisiyle uykuyu mayalayınca, ben de pastayı süsleyip balkona atabildim.:)) Tanrı hepimize çaresi olan, sıkıntılar versin diyorum. Ve artık, "Grip çeşitleri...Lütfen bizden uzak durunuz"... Nefes alalım yani artık:))diye bağırıyorum:)) Sevgiyle kalın güzel dostlar.

19 yorum:

  1. Öncelikle çok geçmiş olsun... Ben de kendimi birkaç gündür kötü hissediyorum ama ayakta direnmeye çalışıyorum :( Oğlunuza da mutlu ve sağlıklı yaşlar dilerim :)) Yalnız pastanın tarifi yok :( Özellikle üstündeki dekoru nasıl yaptığınızı çok merak ettim ... Çok orjinal görünüyor ... Sevgiler...Acil şifalar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ağustos Böceğim. Çok dikkatli olmak lazım. Ne yazık ki iki gün bahar, 3. gün karakış,4. gün yine bahar...Sonra lodos fırtınası yaşayarak, ülkedeki hava durumu bile ne yapacağını şaşmış vaziyette.:( Dolayısıyla hastalıklar hızla yayılıyor. Pastanın tarifini yazamadım, çünkü ufaklığım uyuduğu kadarıyla bunları yapacak vakit yarattım. Üzeri mereng kaplı. Yani beze. Onu 140 derece fırında renklendirdim. Yazacağım en kısa zamanda:) Sevgiler bizden de:))

      Sil
  2. Nice mutlu ve sağlıklı yaşlara..Çok geçmiş olsun..En kısa zamanda iyileşsin, en kötü günü böyle geçmiş olsun..Çok öpüyorum o ateşten pembeleşmiş yanakları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür Elifciğim. Gerçekten yanakları alı al, moru mordu yavrucağın. Şimdi iyiyiz çpk şükür ama haftaya çarşamba gününe kadar karantina şartları devam edecek:( Sevgiyle kal Elif teyzesi:)

      Sil
  3. Geçmiş olsun,bir daha da gelmesin inşallah.Bağışıklık sisteminize acilen el atmanız lazım zannımca. :))
    Nice sağlıklı yaşlara ..Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurselciğim teşekkür ederim iyi dileklerine. Ağızdan aşıya başlanılmıştı ve bağışıklığını kuvvetlendirecek ilaçlara ama arada yine yakalandık. İyileşiyor şükür olsun Tanrıma. Biz de sevgiler yolladık:)

      Sil
  4. Mutlu yaşlar, geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Reyhancığım çok teşekkür ederim.Sevgiler yolladım.

      Sil
  5. Ayy çok duygulandım okurken
    Hem mutlu yıllar hem de geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum tüm kalbimle

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz güzel arkadaşım:) Çocukları yetiştirirken hastalandıkları günler çok gerilerde kaldı. Unuttum zahir.:)) şimdi torun hastalanınca iki ayağım bir pabuca giriyor:) Sevgiyle kal.

      Sil
  6. A!! Domuz gribi mi Bismillah!! Çok çok geçmiş olsun canım, evlerden uzak olsun bu son olsun (kocakarılar gibi yorum yazdım ha:))
    bu nasıl güzel pasta maşallah, eline koluna sağlık Nilgün'üm...mereng ne?
    Nice yıllara, mutluluk, sağlıkla:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Müjdeciğim şaştık kaldık. Nereden, ne zaman almış olabilir bilemiyoruz. Onun gittiği her yerde biz de varız. Ayrıldığımız tek yer okul. Orada da (saklamıyorlarsa) ilk hastalanan biziz.:) Bilemedik anlayacağın. İyi dileklerine çok teşekkür ederim güzel arkadaşım.:) Mereng bildiğimiz pastane bezesi:) üstünü beze ile sıvayıp fırınladım düşük ısıda:) Sevgiler yolladık güzel dostum.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun.. nice yılları sağlıkla mutlulukla geçirsin sizlerle inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hamiyet Hanım:) Sevgiler yolladık kuzumla ikimiz.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Hamiyet Hanım. Kuzumla ikimiz sevgilerimizi yolladık.:)

      Sil
  8. nice yıllara olsun nilgün onur'un ve senin için,
    hep güzellikler seninle olsun,yüzünü güldüren günler hemen gelsin ve kalsın
    çok da geçmiş olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Havvacığım. Gerçekten çok canımız sıkıldı ama çok şükür ki hafif atlatıyoruz. Ağızdan aşıya başlanmıştı ilk on günü içmiştik. Sanıyorum onun koruyuculuğu işe yaradı ama arada vurulduk. Şimdi hızla iyileşiyor inşallah bu son olur. İyi dileklerine ve o güzel gönlüne sağlık dostum:)Sevgiler yolladık hepimiz size.

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun Nilgünüm....İyiki sıradan ateş deyip de evde oyalanmamışsınız..Verilmiş sadakanız varmış...Gelmiş geçmiş olsun...Tekrardan da lütfen uğramasın..Bu yıl fazlasıyla uğradı zaten size:( Oğulcuğunun da doğum gününü kutlarım birlikte nice mutlu yıllara...pasta da süper olmuş..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Gülizim:( Gerçekten Tanrı bizi uyardı sanki. Koşa koşa gittik. Ancak; evde kalmak mümkün değildi çünkü, ateş uzun süreli 40 üstü yaşanıyordu ve her zaman düşüren ilaçlarla düşmedi. Biz böylece farkettik farklı bir durum olduğunu:( Çok şükür iyiyiz artık ama haftaya çarşambaya kadar karantina şartları geçerli evimizde.:( İyi dileklerin için çok teşekkür Muğla'nın can kızı.:)

      Sil