Cumartesi, Şubat 14, 2015

Tüm Sevenlerin Günü Kutlu Olsun... Bu süslü ile kutlamaya geldik:))


Nilgün'den olunca, çiçekler, buketler,yapraklar kaçınılmaz oluyor...İdare edin artık:))


Yakından pozumuz...


Üstten görünüşümüz...


Danteli böyle hayata geçti...


Giyinmeden evvelki halimiz...


Geceleri gizli gizli yapılanlar:)))



                       Aşk meşk işlerinden fazla anladığım söylenemez:) Şöyle hanım hanım, takıp takıştırıp, süslenip püslenip, sevgililer günü hiç kutlamadım. Sonradan edinilmiş, bu nur topumuza biraz üvey evlat muamelesi yaptığımı söyler:) Sağ olsun arkadaşlarım. Tabii ki bu lafın gelişi, ben kimseye kötü davranamam:)) Gerçekten bu duyguyu yaşayanlara hürmetim sonsuz. Öylesine inançlıymışım ki; yetiştirdiğim kuzular da benim gibi "eğer sevda varsa, bir güne sığmaz" diyenlerden olmuşlar.:) Aynı annelerimize, babalarımıza olan sevdalarımızın tek güne sığdırılmasına karşı olduğumuz gibi... Her neyse madem ki, böyle bir günümüz olmuş, biz de ev şartlarında yaparız yapacağımızı dedim ve aşklarına büyük saygı duyduğum iki kızım, iki oğlum ve en büyük aşkım torunum için sıvadım kollarımı:))) "Akşam bir sofra başında toplanırız, birer kadeh şarap eşliğinde, deniz ürünleri ile hayata geçmiş spagetti ile sonrasında bir süslü pastamız niye olmasın" dedim. Ben bunları düşünürken, aklımdakini midemde hissetmek için elimden geleni yaptığım iyi bilinir beni tanıyanlar tarafından...Yaptım oldu işte...:)))
                      Şimdi sıra geldi kutlanması  gerekenlere... Ceydam ve Onurum...Zeynebim ve Altanım... Sevgili Jalem ve Baki Kardeşim... Veee diğer kardeşlerim Sevgili Serpilim ve İlhan Kardeşim sevdalarınız sonsuz olsun...Ben ve Cemre'de hepinizi çok seviyoruz.:))

29 yorum:

  1. Şahane! Eline, koluna sağlık Nilgün'üm..sevgililer günün kutlu olsun :)
    bir dilim aldım bu harika pastadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Müjdem;) biz de kendi aramızda eğlenip gidiyoruz işte;) keşke yakınlarda olsan da ben de piyazdan tadabilsem;) hani şu limonu bol olandan

      Sil
  2. Bu sanat eserine kıyıp yiyebildiniz mi yoksa?

    Harika görünüyor :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her sene çocuklarıma yaparım;) bu sene de böyle bir çalışma çıktı. Bu akşam yiyeceğiz inşallah;) çok teşekkürler sıcacık yorumunuza;) sevgiyle kalın.

      Sil
  3. canim ablacigim simdi sen bunu mu yaptim dedin sastim kaldim ya ne marifetli ne güzel temiz calismisin canim benim ellerin dert görmesin ellerinden öperim sevgililer günün kutlu olsun afiyet seker olsun
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gügüm çok teşekkürler.;) sen de çok güzel şeyler yapıyorsun biliyorum. Hepimizin sevgi günü kutlu olsun cancağızım;) kocaman sevgiler yolladım sana

      Sil
  4. Uzaklardaki sevgi dolu arkadasim benim. Muhtesem bir kek yapmissin. Nasilda guzel bir gece duzenlemissiniz. Ne mutlu sizlere. Bende seni buradan kocaman kucakliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can kadın:) Uzağız ama olsun gönüller yakın:) Çok isterdim kekimi, böreğimi elime alıp, birinize çaya gelebilecek kadar yakınlarınızda olmayı:)) Olsun ne yapalım. Ben senede bir kere onlara böyle sürprizler yapıyorum, çünkü; hiçbir yere gitmezler evde otururlar, eşleri de öyle. Ben de evde bir değişik hava yaratıyorum onlara beraber bir akşam yemeği yiyoruz oluyor bitiyor:) Ben de sizleri kucaklıyorum güzel kardeşlerim.

      Sil
  5. AŞK sen nelere kadirsin....Nilgünüm kıyılıp yenilmez ya....Muhteşem olmuş...Aşk kokuyor bu pasta...Aşklarınız sonsuz olsun...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim aşk kokan pastayı kestik yedik valla:))) Hepinizin aşkı ömürlük olsun diliyorum. Sevgiyle kal Muğla'nın güzel annesi:)) Kuzularımı öp unutma

      Sil
  6. Afiyet olsun,inanın ben de kıyamadım o güzelliğe...Nasıl güzel yapmışsınız,nakış gibi,oya gibi işlemişsiniz adeta.Ayrıca çok enerjik bir görünümü var,renkler şahane...Ellerinize sağlık...Sevgililer günü hakkında katılıyorum size,ben de öyleyim. Sevgiler,sağlık ,afiyet,mutluluk diliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler benim tatlı arkadaşım.;) seviyorum pastalarla uğraşmayı belki de doyasıya yiyemediğim için, dolaylı yoldan keyif almaya çalışıyorum denilebilir. Keyifli bir çalışmaydı ve beğendiler. Ben de iyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Sevgiyle kal.;)

      Sil
  7. Yılbaşı kutlamaları gibi Sevgililer günü de insanları ikiye bölmüş durumda ama yeni bir yılı yada sevgi ile ilgili bir günü kutlamanın ne sakıncası olabilir ki deyip , sizin gibi biz de bu gün için en fazla bir pasta yapıyoruz :)
    Pastanın renkleri, görünüşü çok hoş olmuş gerçekten... Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendimize kutlama yapıyoruz işte. Nefes alınan her an, birbirini sevenlerin olsun. ;) gerçek sevgilere ve rakkamsal değerlere boğulmayan kutlamalara saygım sonsuz zaten. Ben de yavrularımın sevdalarını taçlandırdım bu pastayla, aynı sizin gibi. Takip ettiğim ve çok da beğendiğim bir bloğunuz var ben de ellerinize sağlık diyorum ve nazik yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın.

      Sil
  8. Valla pek inandırıcı gelmedi. Bu özel günde bu muhteşem pastayı asıl yaptığın kişi kim merak konusu. :)) Neyse afiyet olsun yiyenlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bana da gelmedi ama ne yapalım:)) İdare et be cancağızım. Öyle bir vatandaş olaydı, ben niye pasta yapıyor olacaktım? benim bildiğim pastayı yaptırıp getirirler. Bir de sürpriz falan iliştirirler değil mi ya:)))

      Sil
  9. Yaa bu nasıl bir güzellik böyle.İnce ruhlu ,hoş bir kadının elinden çıkmış olmalı ;)
    Haftasonu kızımın doğumgünü var bunu yapamam ama daha önce denediğim ve çok beğendiğimiz damalı pastadan yapacağım.Şimdi diğer tariflerinize bakıp fikir alacağım ,izninizle .Sevgiyle öpüyorum... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurselciğim nasıl güzel bu yorum bu böyle:) Çok teşekkür ederim yazdıkların için. Biraz el oyalayan süslemesi var ama emin ol, kreması ve pandispanyası son derece kolay.:)) Prensesin yeni yaşını şimdiden kutluyorum. Tüm dileklerinin gerçek olduğu nice yaş günlerini kutlayın inşallah. Sevgilerimi gönderdim.

      Sil
  10. Bizde seni nasıl seviyoruz bir bilsen? Ben hayatımda, böyle güzel bir pasta daha önce hiç görmedim. Zaten bu kadar güzelini başka kim yapabilirdi ki? Tabii ki benim canımmcımm... Ellerine sağlık! Çok güzelsin, her anlamda biliyorsun değil mi? Neyse ben yine coştum. :)) Öpüyorum çok, afiyet olsun. Gerçi olmuştur da çoktan mideye inmiştir hepsi :) Mutlu bir hafta olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can çocuk, sen eşyalara yeni kimlikler katıyorsun. Güzelleştiriyorsun, yaşamlarını uzatıyorsun, yeni kimlikleri ile, başka başka köşeleri süslemelerini sağlıyorsun.:)) Yani yaşamları boyu, onların hep kendilerini anlatacak bir hikayeleri oluyor.:) Benim yaptıklarımın yaşamları mutfaktan, sofraya kadar:)) Ama onların da anlatacak bir şeyleri oluyor elbette. Esas önemli olan nedir biliyor musun? Hayata ne
      kadar sevgi ile geçtikleri ve onların sevdiğimiz insanlara sunulmuş olması...:)) Ben de seni çok
      sevdim cancağızım. Mutlulukların ömürlük olsun diliyorum:))

      Sil
  11. sevgili nilguncum,,
    pastandan kiyamadim yemege:) sadece seyrettim
    ben pastacilikta pek basarili degilimdir,,,ama yapsam aynen bu renk ve gorunuste yapardim
    torununla olan bu kareye bayiliyorum...ikinizide kocaman opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel arkadaşım senin becerilerin kendini fazlasıyla kanıtlamış zaten. Eminim daha iyisini de yaparsın. Başarı konusunda asla şüphem dahi olamaz seninle ilgili. Evin masal evi gibi, mutlaka pasta da, o masalın bir yerinden hayat bulur.:)) Ben de senin torunun yanındayken olan yurtdışı resimlerini takip ediyordum. Tanrı hepsine sağlıklı ve uzun ömürler versin diyorum ve bizlere de o güzel günlere şahit olabilecek güç,kuvvet diliyorum. Kuzu ile birlikte iki kucak dolusu sevgi yolladık Cihan Teyzesi.:))

      Sil
    2. o minik kuzuyu yanaklarindan opuyorum:)

      Sil
  12. pasta şahane,sen harikasın... sahip olduğun aile ve değerler hep seninle kalsın.eminim seninle çok daha mutlu ve özel bir hayatları vardır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen benim:) Hayatıma en son kattığım değerlerden biri de sensin can kız. Seni tanımak da benim için çok özeldi. Seviyorum seni cimcime.:))

      Sil
  13. Blog kesif etkinliginden geliyorum aman allahim ne guzel isler yapmissiniz banada beklerim www. Ayseninyaptiklari.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Ayşeciğim. İlk fırsatta ziyaretinize geleceğim:) Sevgiler gönderdim.

      Sil
  14. O ne zarif dantel, o ne şeker güller, çiçekler..Ellerine sağlık, yemelik değil seyirlik olmuş ama..Kıyamaz insan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol güzel arkadaşım:) Pastalarla uğraşmaya bayılıyorum. Beni dinlendiriyorlar. Ne yalan söyliyeyim kıydık:)) kestik ve yedik:)) Kocaman sevgiler yolladım.

      Sil