Çarşamba, Şubat 04, 2015

Bir buket çiçek alır mısınız? :))) Ama Nilgünce...


Bu buket böylesine bir buket...:) Kime giderse hem göze hem mideye hitap edecek...


Sürprizli bir buket bu:))) Her bir çiçeğin içinde, müthiş bir lezzet gizli...


Bundan böyle, hamurdan tablolar yapmaya karar verdim? Ne dersiniz????



Fırın tepsisinin içine uzanıverdi öylesine...:)))


Sürprizzzzzz:)))) Çiçeklerimizin içi dolu dolu...



           Bugün mutfakla haşır neşirdim yine...Kafamı dinledim... doluya doldurdum, bazen boşta nasıl durduğunu değerlendirdim...:)) Yine Nilgün'le hesaplaştım işte.:) Çok şükür kötü hiçbir şey yok ama arada bir ifadesini alıyorum Nilgün'ün:))

             Sonunda bu çıktı ortaya, güzel bir gündü, hesaplaşmanın sonu da bayağı lezzetli oldu hani...:)) Haydi buyrun. Sevgililer Günü için mi kullanırsınız, yoksa ziyaretine gideceğiniz bir dostu hem mide hem de görsel olarak mı sevindirmek istersiniz bilemedim:)))) Dilediğinizce kullanın dostlar...
                   Sevgilerimle, 

47 yorum:

  1. Sevgi ile uzatılan buketi biz memnuniyetle aldık. Eminiz çok da lezzetlidir. Ellerine sağlık o kadar güzel olmuş ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun arkadaşlar:))) Sevgiler beşinize de ve herkese...

      Sil
  2. Alırım alırım almaz mıyım?:))Nilgün'üm sen kendini aştın! Harikasın! Eline sağlık beybisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Müjdem benim.:) Kırıklığım var evden çıkamıyorum ya:)) Mutfak pakladı beni:))

      Sil
  3. Sahane!!!!! Cok hosuma gitti. Ne kadar yaraticisin. Icerisinde cikolata mi var? Bu arada Nilguncumle fazla ugrasma diyecegim ama ugrasinin sonu bu kadar guzel oluyorsa soylemiyeyim :-) Sevgililer gunun kutlu olsun. Kocaman sarildim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulem, Nilgün ara sıra hakkediyor hesaplaşmayı:))) Sonuçları tartışılır ama arada bir gerekiyor. İçinde çikolata yok. Sayayım mı?:)) kek parçaçıkları,krema, süt, badem,fıstık, kuru üzüm parçaları, biraz toz şeker ve zencefil... Bu kadar:)) yoğurup hamur yapıp, hamur çiçeklerin içine doldurdum.:))) Ben de kocaman sarıldım can dost.

      Sil
  4. Ben bu buketi ilk kitabım şerefine şahsıma aldım bile :)) Ellerinize sağlık müthiş bir güzellik bu Nilgün Hanım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamiyetciğim hayırlı olsun kitabın. İlk fırsatta alıp, sindirerek okumak isterim, yürekten kaleme dökülenleri:)) Sevgiyle kal.

      Sil
  5. O çiçek senden geliyorsa almam hiç Nilgün ablacım :)) seve seve, kucaklayarak hemde.. Gercekten bir tablo, şaheser ellerin dert görmesin. Fikir ise muazzam, süprizler ise heyecan verici :)) seviyorum seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansın; İzmir'in sıcacık, milliyetçi kızı:) Sana hayranım:) Ve ben de seni çok seviyorum.

      Sil
  6. Anlaşılan hesabı geçmiş, bir demet çiçeği de haketmiş Nilgün..Hakeder, iyidir Nilgün, ben severim, kuzucuğuna sevgisi bile yaşartır gözlerimi, sadece onun için bile hakeder en güzel buketleri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be Elifciğim geçse de geçmese de bu Nilgün İşte:)))) Delidir...Doludur. Canımsın, Kuzucuğuma meyilim çok fazladır. Seviyorum kazan dibini:))) İyi ki şu blog dünyasına girmişim, ne cevherler buldum burada sizler gibi...Mutluluk kaynaklarımsınız. Seviyorum hepinizi.

      Sil
  7. Çok güzel görünüyor.bende çiçek pohaça yaptım. Ama sizinki de ayrı bi güzel olmuş çok güzel fikir verdiniz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de ellerine sağlık Mutfak sevdalısı dostum. Çok teşekkürler güzel yorumun için. Sevgiyle kal.:)

      Sil
  8. Anne, biz eve gelirken neden bundan yanımıza almadık? Yolda bunu düşündük hep :)

    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum, hakkınız baki:) Ne zaman isterseniz uğrayıp alın iki gözüm:))

      Sil
    2. Niye sakladın kızından ayıp ya. Bayatladıktan sonra alınır mı? :)

      Sil
    3. O hakkını asla bırakmaz;))) sööke söke alır ya da baştan yaptırır;))

      Sil
  9. Senin varoluşun bir çiçek zaten, çiçeklerin içindeki dolulukta gönlündeki sevgi, huzur, mutluluk olsa gerek. Sen bize bugün, Nilgün'ü yapmışsın. Ama ben yiyemem, kıyamam ki... Canım benim, güzel ellerine sağlık! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim can oğlum. O naif yüreğin, yine sözcükleri kaleme ve kağıda yüklemiş. Bana umut veren gençliğin başlarında geliyorsun. Seni çok seviyorum. Ve seni yetiştirenleri ayakta alkışlıyorum.:)

      Sil
  10. Boyle sahane bir bukete kim hayir diyebilir ki... :) Tam bir saheser, emeginize saglik. Cok cok begendim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Renklii Mutfağım:)) Şu mayalı hamura bayılıyorum. Tam bir stres topu:)) Ve insanı şiddetle tedavi ediyor. Sağol güzel ve sıcacık yorumun için. Nice paylaşımlarda bulunmak üzere sevgilerimi yolladım:)

      Sil
  11. Merhaba :) Ellerine sağlık enfes görünüyor sunuma bayıldımmm. Siteni inceledim de harika tarifler var. Benim bloğuma da beklerim.

    Sevgilerimle...

    http://blogkizsalseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim ziyaretin için ilk fırsatta ben de uğrayacağım:)) Sevgiler yolladım.

    YanıtlaSil
  13. akşam takibe alacağım işyerinde GFC yasaklı senin bloğun da gayet güzel :)

    YanıtlaSil
  14. tablo gibi olmuş, yapması çok zor mu? ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamuru seven her insanın yapabileceği zorlukta:) Poğaçadan, paskalya çöreğinden çok farklı değil. Çok teşekkür ederim . Sevgiler gönderdim.

      Sil
  15. Yanıtlar
    1. Asumancığım sağol:) Ne diyeyim sana. Teşekkür ediyorum.

      Sil
  16. Nilgünüm hem çok sevdiğimiz yer şu mutfak hemde kendi kendimize hesaplaştığımız yer...Mutfakda insan kendini kaybediyor..ama sen huysuzluk edip çok hesap sorma nilgün 'e..o dünyalar tatlısı...Çok sorgu sual olmaz ona...buketin de ayrı güzel her birinin içindeki süprizlerde heycanlandırıcı..acaba ne çıkacak içinden diye...:))..seviyorum seni tatlı kadın..kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğla'nın tatlı kızı:)) ne güzel cümleler. Vallahi şu Nilgün'ü koruma altına almak lazım galiba:)) Herkes onu çok fazla sıkıştırma diyor. Ama laf aramızda, sakın söyleme...Arada bir hakkediyor hani:)) Girsin işte mutfağına uslu uslu meşgul olsun:)) Ben de seni sevdim güzel arkadaşım. Buradan yolladık gül kokulu sevdaları haydi tut:))

      Sil
  17. Kesin kes sanat eseri!
    senden daha iyi yapanını, senden daha iyi o duyguyu vereneni henüz görmedim. Yemeğe kıyılmayacak güzellikte. Pinterestte sayfan var mı Nilgün cüm? Bunu tüm dünya görmeli. Senin yaptığın gibi süslemeler ve şekiller veren var ama dedim ya, sende ki hemen kalk yap hissi yaratan cinsten.
    Ellerine sağlık. Kalp kalp kalp:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelim bir yerlere sığamıyorum:)) Ne güzel dostlar seçmişim kendime. Koca bir deryada,sizleri bulabilmek nasıl tesadüf olabilir? Biri bana bunu anlatsın:)) Gün ışığım seviyorum mutfağı biliyorsun. Bizler; evine, canlarına,mutfağına gönül verenlerdeniz. Orada dinleniyor, orada yoruluyoruz...Tabii ki şimdilerde sizler gibi henüz baharı yaşıyarak, iş hayatını da bu güzelliklerle birlikte aksatmadan götürenler de var. Ben sıramı savdım cancağızım iş hayatı bitti, ev hayatı başladı benim için. Ve son günlerin trendi mayalı hamurlar:))) Bıkmadan usanmadan benim ruhumu okşamaya çalışıyorlar:)) Bu arada da bu gizli hazine çörekler çıkıyor ortalığa:) Karşılıklı sevdalandık anlayacağın:) Sağol benim pırlanta arkadaşım...Kalp kalp..Kalp.

      Sil
  18. Emel'in de dediği gibi bu tam bir sanat eseri:) Ellerine sağlık, bayıldımmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin:))) Bloglarda yorumları genellikle okumaya çalışıyorum. Bir sıcacık dost daha dikkatimi çekti, o da sendin:) Dedim ki; kendi kendime,"Git bir ziyaretine" İyi ki gelmişim, Emelciğim kadar sıcacık bir kalp daha ekledim dost hesabıma:) Bu arada sanat eseri kadar değerli olmasa da, sevginin katıldığı her şey baş yapıt oluyor. Sevgiyle kal.

      Sil
  19. Yaratici arkadasim benim ne guzel bir sey bu boyle hem seyri hem yemesi ayri bir keyif eline emeklerine saglik olsun. Gonul dolusu sevgiler nilguncum opuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim zarif arkadaşım sen nerelerdesin:) gözlerim arıyor bilesin. Valla arada sırada yapıyorum böyle şeyler terapi oluyor bana. Hem de seyredenler beğenince bana da motivasyon oluyor. Çok teşekkür ederim cancağızım. Ne olur arada sırada çıkıver ortalığa, özletme lütfen. Sevgilerimi yolladım güzel dost.

      Sil
  20. Hiç şaşırmadım :) Böyle bir iş ancak bu güzel insanın elinden çıkabilirdi.Öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nurselim;) utandırmayın beni. Hepiniz o kadar güzel şeyler yapıyorsunuz ki, bende sizlere bayılıyorum. Sevgiler en kocamanından.

      Sil
  21. Alırım alırım elbette hele senin gibi can dosttan geliyorsa alır sevgiyle kucaklarım ben o buketi :)Ama sen de lütfen çok hırpalama Nilgüncüğümü:)O bizim kıymetlimiz çünkü <3 Ellerine emeğine sağlık canımcım sanat eseri olmuş bu lezzetli buket..Kocaman sevgilerimi ve öpücüklerimi bırakıyorum sana :)Sevgiyle ve sağlıkla kal<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynebim teşekkürler;) ara sıra hesaplaşıyoruz ama sonradan gönlünü alıyorum.;) buketi güle güle kullan, ben de sevgilerini memnuniyetle kucakladım. Mutlu kal tatlı kadın.

      Sil
  22. Nilgün korkulur valla senden. İşin pişirme kısmı bitti sanata döktün olayı. İnsan cidden kıyamaz yiyemez. Ellerine sağlık ama bir daha kızından saklama çok ayıp. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yahu cancağızım. Şu mayalı hamurları o kadar çok seviyorum ki, stres topu gibi;) valla kıydık ve yenildi. Yok be kuzucuğum ondan bir şey saklamak mümkün değil;))) asla hiçbir alacağını kimsede bırakmaz;)) ne hınzır o bir bilsen;))

      Sil
  23. A-aa ama benim yorum yoook..hmm hmmm
    Neysem buketi kaptim kactimm :)) tamda valentines day oncesi hihi..eline saglik sekercim..nefis nefis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( Dost bahçem, bana başka bir yorumun gelmedi. Canımcığım hadi artık yaz gelsin, kadehleri tokuşturalım. Sevgililer günü öncesi bu buket iyi olmuş değil mi? Ama esas sürpriz hazırlanmakta;)) evimin sevgili olan iki çiftine , bir yemek ve ardından başka bir sürpriz hazırlıyorum. Ne yapayım bunlar sevgili ama bir yere gitmiyorlar bari evde ayrıcalıklı olsunlar dedim;))) kocaman sarıldım cancağızım.

      Sil
  24. Şahane!!! Tam bir sanat eseri... Emeğinize sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Çok teşekkürler bu güzel yorumun için;)) senin de kalemine ve yüreğine sağlık. Güçlü bir kalemsin. Sevgiyle kal.;)

    YanıtlaSil