Pazartesi, Ocak 12, 2015

Çilek reçelli ve Nutellalı Kurabiye...






               Yine kar, kış, kıyamet...:( Dün ipini koparmışcasına dolaştıktan sonra, yine ve yeniden pencereden bakma günü...Halbuki; aklımda gerçekleştirmek istediğim neler vardı neler... Kendimi alıp, Eminönü'ne götürecektim. Gezdirip dolaştırıp geri getirecektim:))) Ama ne mümkün. Bir daha program yapmayacağım. Sabah bakacağım hava güzel, yağmur çamur yok, Bindiğin gibi motora al soluğu gitmek istediğin noktada... Böyle hayalini kurup, programı yapıp evde kalmak pek hoş olmuyor.
               Peki ben ne yapayım şimdi:))) Hiç aklınıza gelmeyen bir şey deneyip mutfağa mı gitsem? :))) Tabii ki evdeysem, ikinci adresimde vakit geçirmeliyim.
                Yüksek sesle söylemeye utanıyorum ama, bizim evde reçellerin taneleri yenip, suları kalıyor her nedense. Ah! ben yiyebilecek olsam ne suyu kalacak ne tanesi ama talihsizlik yapacak bir şey yok:))... Özellikle de benim kuzu yapmakta bu işi. Çilekler bitiyor ve reçelin suyuna gelince. "doydum" diyor. Atacak halimiz de yok, bugün kalan kavanozlardan birine iki üç çay kaşığı, mısır nişastası ilave ederek yoğunlaştırdım ve kurabiyelerin arasına sürüverdim.
                 Anlayacağınız bu günün imalatları, biraz da, bazı malzemeleri değerlendirmek üzere yola çıkılan bir imalat. Bir kısmına da bitmekte olan Nutella kavanozu destek verdi:) Böylelikle hem ortada avare dolaşan iki kavanoz kalktı, hem de okuldan gelecek kuzuya, sürpriz yapıldı.

Gelelim tarife. Neler mi gerekli?

- 2 Yumurta (Oda sıcaklığında)
- 3/4 Su bardağı Pudra şekeri
- 1 Çay bardağı Sıvı yağ
- 125 gr. Becel (tereyağ lezzetinde)
- 1 Su bardağı Mısır Nişastası
- 2 + 1/2 Su bardağı Un (Sinangil böreklik un)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın (Olmazsa olmazımız:)))
- Tanesi yenmiş suyu kalmış reçel kavanozu:)
- Bitmeye aday Nutella kavanozu:)

Yapılışı:

* Yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve Becel'i bir kapta iyice karıştırılır.
* Kuru malzemeler, Un, kabartma tozu, nişasta, vanilya ve tarçın elenerek, sıvı malzemeye karıştırılır ve yoğurulur.
* Çok yumuşak olarak oluşan hamuru, tırtıl kurabiye ucu takılan, sıkma torbasına koyulur.
* Yağlı kağıt serilmiş fırın  tepsilerine 5'er cm boyunda sıkılır.
* 150 derece önceden ısıtılmış fırında, beyaz kalacak şekilde pişirilir.
* Kurabiyeler soğuduğunda, arasına marmelat, erimiş çikolata, nutella vs. sürülerek kapatılır ve kenarları, Hindistan cevizine, ya da Antep fıstığı tozuna batırılır.

AFİYET OLSUN:)

24 yorum:

  1. ah bu benim en en en sevdiğim kurabiye, hani kıyır kıyır yiyince dağılan cinsten değil mi:) hemen yapacağım akşama, evde yumurtam yok, girmeden alayım, diğer malzemeler ok, ah sen çok ama çok yaşa Nilgünüm, nereden buluyorsun bu tarifleri, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gün ışığım, o dağılan cinsten;) Dur bir de pastane klasiği vardır bilirsin, iki kurabiye yapışıktır reçelle üzerine de çikolata glazür gezdirilir.;)) Çocukken önce üzerindeki çikolataları koparıp yerdim, aynı kremalı bisküvinin kremalarını yediğim gibi;) ben de az değildim yani;) şimdi yiyemiyorum ama zamanında bol bol yedim;) Anılardan yola çıkıyorum tatlı arkadaşım. İnsanlar yaş aldıkça, anılar daha da kıymetleniyor. Sen de çok yaşa gün ışığım, günümü aydınlatmaya devam et ne olur;)

      Sil
  2. tam benlik bir tarif bu.nasıl yapmam,nasıl yemem...yemelere kıyamam:)
    ellerine sağlık nilgün ablacım...cemre de bayılmıştır bu tarife eminim... o biten kavanozlar eğer çöpe atılıyor ise plastik kapaklarına talibim:) gerçi sen değerlendirir atmazsın onları ya yine de söyleyeyim istedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim yemek bulunca ye derdi annem;) dayak olunca kaç;)))) kıy be güzellik ye gitsin bulunca. Cemre bayılıyor bu kurabiyelere, okuldan gelince mutfakta aranmaya başlıyor ne yapıldı diye. Epeyce mavi kapağım birikti yine bu defa sana vereceğim. Buluştuğumuzda teslim ederim sana . Hiç atar mıyım? Neye yaradığını bile bile. Her cebimden, çantalarımın gözlerinden mavi kapak çıkıyor;))

      Sil
  3. Offf görüntü şahane,ellerinize sağlık,aynı burda da pencereden bakma günü,nasıl bir yağmur var,çıkılacak gibi değil..Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel arkadaşım, hava kötü olunca ben de atıyorum mutfağa kendimi;) sen de sevgiyle kal.

      Sil
  4. Nİlgünüm çok güzel görünüyor. sakın sende hepsini yeme bende çayımı alıp geliyorum :))) Çünkü hepsini kuzularla ben yiyeceğim :)) Nede olsa diyet falan hak getire )) diyete son 1 ay kala...Sevgiler canımcım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok şekerciğim bekliyoruz seni. Çayı taşıma ben sana çay da yaparım;) sen diyet konusunda acele etme. Başka görevlerin var senin;) sevgiler MuğlaNın can kızına

      Sil
  5. Nİlgünüm çok güzel görünüyor. sakın sende hepsini yeme bende çayımı alıp geliyorum :))) Çünkü hepsini kuzularla ben yiyeceğim :)) Nede olsa diyet falan hak getire )) diyete son 1 ay kala...Sevgiler canımcım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki kere gelmiş bak;) ne çok seviyorsun beniiiiiii;)))))

      Sil
  6. Ben bu tarifi yapsam kesin Nutella' yı abartırım, 2 kurabiye arası dolgu mesafesi 5 cm'den az olmaz :)) Off çok canım çekti şimdi :P.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun sen de Nutella'nın arasına kurabiye koyarsın;))) inan eski yıllarım olsa, senden farklı davranmazdım;) canını çektirdim şimdi üzüldüm valla;) sevgiler cancağızım.

      Sil
  7. Elinize sağlık pastane kurabiyesi gibi olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Özgenciğim sıcacık yorumun için. Sevgiyle kal.

      Sil
  8. Nilgün hanim günlerdir yapmak istedigim kurabiye iste bu! NAsil canim cekiyor ama gidip alamiyorum,Türk firini uzak biraz,ama zaten kendim yapmak istiyorum ben,onlarinki beni sadece avutuyor,evdekilerse tadindan yenmiyor,ellerinize kollariniza saglik,mutfak yalnizligida alip gidiyor öyle degilmi? Tarifi yazdim,insallah yarina biter bu iskence:)) Yalniz sizinkiler biraz esmer,sadece tarcindanmi yoksa bu sinangil unda esmer bugday unumu vardi? cok tesekkürler tekrar,sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı terazim benim;) yap ta bu işkence bitsin;))) benimkilerin biraz daha koyu renkli gözükmesinin nedeni hamurdaki tarçın ve akşam saatinde resimleri çekmiş olmam. Yoksa senin bildiğin gibi beyaz kurabiyeler. Altı biraz renk alınca alıyorum fırından. Sevgiler yolluyorum sana ve kuzulara mutlu kal;)

      Sil
  9. Ahhh bende cok severdim(ordayken) banada yap ama sekerini az koy benimkinin emi ?:)) ahha olmazz oyle dersen napim biraz yerim yinede soyle 5-10 tane:)) ellerine saglik sekercim..hala diettemiyiz..bosver ya bak ne guzel kurabiyeler yap yanina kahve oh miss..sen evde oturma ama yagmurda yagsa cik olmuyor boyle guzel kurabiyeleri paylasman:))) sarildimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah be canım istediğin kurabiye olsun.. Senin çok şekerli sevmediğini öğrendim artık, sana az şekerli yaparım. Canın kaç tane isterse o kadar yersin;) ben sana özel koca bir tabak yaparım. Valla haklısın yağmurda yağsa çıkmam lazım ama şu Cemre var ya ;) teftiş müdürü gibi doğru mutfağa gidip ne imalat var bakıyor yapmazsam da " niye yapmadın" diye soruşturma açıyor. ;) anla halimi artık;)) ben de sarıldım can kadın;)

      Sil
  10. Off şahane görünüyor.Her gördüğüm tarifi denemek istiyorum ama sonu malum.Mutfakla ilgili işlere ilgin çok olunca iştahın az olacak ama ben yapmak kadar yemeye de bayılıyorum sonu pek iyi olmuyor.Bunu not alayım kendimi şımartmam gerektiği anlarda yapayım en iyisi.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın;) yapınca yememek için sıkı bir irade gerekiyor. Ben diyabetli olmasam emin ol bunca irade gösteremem. Ama dediğin gibi kendini şımartmak istediğinde yap ve ye;)) nostaljik kurabiyeler bunlar;) şimdiden ellerine sağlık diyorum .Sevgiyle kal.

      Sil
  11. Tamda pastane kurabiyesi olmuş cancazım. zaten elimizdekileri değerlendirmek daha fazla mutluluk veriyor.
    Harika görünüyor ellerine sağlık Nilgüncüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feraycığım, bizim nostaljik kurabiyeler bunlar.;) ne yapayım bizim ufaklık reçellerin tanelerini yiyince, gerisi de kurabiyelere çare oluyor.;) sağol benim güzel arkadaşım.

      Sil
  12. Merhab kurabiyeler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gültenciğim çok teşekkür ederim. Senin imalatlar da muhteşem . Bloğuna girince hangisine bakacağımı şaşırıyorum. Sevgiyle kal güzel arkadaşım.

      Sil