Salı, Ocak 20, 2015

Acil Durum Pastası...:))

Hemen...Acele  tarafından...Lezzetli...Malzemesi el altında bulunan...:))))

İşte tüm bunlara cevap veren kareler...




                            Dolaba bakacaksınız, ne var ne yok...Acele pasta gerekiyorsa sofranıza, biraz  şu hamuru (pate a choux) su, yağ,un,yumurta...:)) Biraz pastacı kreması, yine; yumurta süt, un, mısır nişastası, tereyağ...:) Biraz çikolata ...Biraz da kiraz şekerlemeniz varsa...İşte size acil durum pastası:))
                           Üzerine sos dökerseniz profiterol olur. hamur torbasıyla,ince uzun sıkarsanız ekler olur.:)) Üzerine karamel ve badem krokan dökerseniz:))))) Sormayın sakın! benim en sevdiğim olur.:)) İçine değişik kremalar koyup, Balkanik pastanın ortasına döşerseniz:) En soylusundan Balkanik Pasta olur.... olur da olur yani:) Her derde ve duruma deva bir hamur:))) Hatta tatsız olduğu için içine peynirli karışımlar doldurarak tuzlu üretime de razı bir hamur...:)
                         Bu gün misafirimizi ağırlayalım, yarın tarifi vereyim olur mu? Olur...Olur:))
                         Sevgiler hepinize.
                       

14 yorum:

  1. hiiii...yarına kadar bekleyemem:))

    YanıtlaSil
  2. acil durumda pasta yapmaya niyet eden bir seni görüyorum ben:) emek vermeyi,misafirini en güzel şekilde ağırlamayı sever benim nilgün ablam...acil durumda neymiş,pasta hemen yapılıverir işte sonuçç ne şirin olmuş bunlar... :)

    YanıtlaSil
  3. olur nilgün beklerim ben:)

    YanıtlaSil
  4. Siz misafirinizi agirlayadurun ben sessizce ikisini alip yiyeyim.Him o kirazlar cezbedici ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık , ne yapsanız güzel oluyor

    YanıtlaSil
  6. Sanki saatlerce uğraşılmış gibi görünüyor. Pratik tarif diye buna derim. Yarın bekliyorum tarifini :)

    YanıtlaSil
  7. Olur ama, unutma bak, bekletme bizi pencerelerde :)) Çok iyi fikirmiş ama, sadece acil durum değil, şöyle ani tatlı krizleri, lezzet patlamaları için de nefis..

    YanıtlaSil
  8. Mukemmel gorunuyorlar ellerinize saglik
    ..

    YanıtlaSil
  9. Bekleriz Nilgünüm sonunda böyle bir lezzete kavuşacak olduktan sonra. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. Nilgünüm ne istersen olur..yok yok diyorsun yani...hem tuzlu hem tatlı..tam benlik...bu tarif beklenirmi BEKLENİR....:) sevgiler canımcım...

    YanıtlaSil
  11. Hiiii bende bekleyemem ama buzlukta hazir olani vardi yaparim uzerine krema dokerim bir guzel yerim:))) ellerine saglik sekercim..sen yap ben yiyeyim..yoksa ben gelemem oyle guzelim ama bana gore azbirsey ugrasmalik lara:)) goruntu muhtesem herzamanki gibi..sevgiyle kucakladimmm(Kaldiysa gelimde bende yiyeyim birde kahve yap ama emi cay istemem :)))

    YanıtlaSil
  12. Pratik, becerikli, güzel ve şahane bir anneanne benim Nilgün ablacim, ;)) ellerine sağlık koskocaman sevgiler ve öpücükler...

    YanıtlaSil
  13. Yav o saydıkların evde olsa bizde yaparız herhalde bir şeyler ama yok pastacı kreması, kiraz falan neredeee. Senin acil olmayan durum pastalarını da bildiğimiz için kabul edilebilir bir durum. Eline sağlık gene süper.

    YanıtlaSil
  14. Pratik lezzetleri çok seviyorum. Elinize sağlık görüntüsü süper. Bende bloğuma beklerim. sukrancapaylasimlar.blogspot.com sevgiler

    YanıtlaSil