Çarşamba, Aralık 24, 2014

Artık "griptik" demek istemiyorum:( 5. kez evimizi ziyaretinden sonra," sondu inşallah" diye bağırmak istiyorum.

               Yanlış okumadınız tam 5 kez grip geçirdik evcek.:( Bazılarımız tam düzeldi, bazılarımız iyileşme yolunda emin adımlarla yürümekte. Neler mi yaptım? Buralara kısa süreli uğrayabildim, neler yapıyorsunuz az da olsa haberim olsun diye.:( Ana başlıklar şunlar...:))

              Bir yeni yıl  elbisesi diktim kuzucuğuma...

              Bebe bir yaka koydum, yeni yıla evimizde gireceğimiz için de yarım bir kol...


              Dantelsiz olur mu? Ya güller olmadan???:)))


                Elbisemizin önden görünüşü...


               Bu da arkadan görünüşü...


                     Okuma yazması henüz olmadığı için sizlerle paylaştım. Ona şık koton dantel kilotlu çoraplar aldım:) Ve pembe pufidik ev terlikleri:)) Hepsini 31 Aralık günü sabah ağaca asacağım:)) Yeni yıla yenilerle girmeli...Dilerim hepimiz için her şey çok güzel olsun. Tüm sıkıntılarımızı; bir paket yapıp, 2014'ün en derin karanlıklarına gömelim.
                     Bu arada mutfağa girmiyorum sanmayın, çünkü Cemroşum genellikle evdeydi grip nedeniyle. Ve tabii ki ne yapılmış olabilir bizim evde?


                      Çöreğimiz de imal edilip, ağacımızın altında bereket getirsin diye yerini aldı:) Gidildi... gelindi... yenildi...:)) Bu arada diyetten bahsetmeyi unuttum sanmayın ya da vazgeçtiğimi. TAM TAMINA 4,5 KİLOYU, 2014'e şimdilik gömüyorum:)) 31 Aralığa kadar daha ne eklenecek bilmiyorum.:)) İlhan'la iddiaya girdik bakalım okursa, o hangi noktada haberdar eder bizi.
                       15 gün sessizlikten sonra benden haberler şimdilik bu kadar. Boş durmadım, hem hasta baktım hem elimi çalıştırdım:)) Haaaa  unuttum unuttum...
bir imalat daha var bekleyin geliyorum:))


Bu da hırkamız...Henüz kumaş patlarını yapıyorum.

İşte böyle güzel dostlarım, arkadaşlarım. 2014'ü böyle geride bırakmaya çalışıyorum. Onda hatırlamak dahi istemediğim tatsız günler kalsın diliyorum. Hepinize, sevdiklerinizin yanı başınızda ve hep baktığınız yerde olduğu, sağlıklı, mutlu, başarılı ve şanslı yeni bir yıl diliyorum. Bilirsiniz evrene nasıl mesaj yollarsak bize öyle yansıtır hayat:) Eğer ki; sevgili yaşam, umutsuzluğa kapılıp, yanlış mesajlar verdiğim günler varsa beni ve benim gibileri affet:)))) Söz bir daha yapmayız:))) Hepinizi çok seviyorum. :)

42 yorum:

  1. Nilgün hanim bizde sizlerin yeni yilini kutluyor hep saglik ve hep mutluluk getirsin diliyoruz!

    Güzel torununuz keyifle giysin ciclerini tek kelimeyle harika olmuslar,ellerinize saglik,bizde okul tatili basladi gezmeye gidiyoruz,insallah güzel gecer,sevgiyle kalin efendim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel terazim:) Yaptım birşeyler seviyor süslü şeyleri. Ben, annesi ve teyzesi pek süs sevmeyiz. Sade şeylerden daha çok hoşlanırız ama bu küçük hanım süsüne meraklı olacak gibi:) Size de güzel gezmeler ve keyifli tatiller diliyorum. Yeni yılda dileklerin, dilediğinden fazlasıyla gerçek olsun.:) Sevgiler.

      Sil
  2. Elbise çok cici çörek de çok lezzetli görünüyor elinize sağlık ayrıca şu düyetten bahsedemisiniz ben malesef şu kiloları hiç gömemiyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgenciğim çörek gerçekten lezzetli oluyor ama kilolar konusunda da çok acımasız:))) Diyete gelince Dukan Diyetini yaptım. 3 gün atak dönemi ile başladım. Şimdi seyirdeyim. Ağırlıklı olarak protein diyeti. Atakta sadece protein yeniliyor. Seyir döneminde ise, bir gün protein, bir gün protein+sebze olarak devam ediyor. İnternette açıklamalı olarak bulabilirsin. Kitabı da var. Ayrıca; Uygun menüler hazırlayan arkadaşların blogları da var. Biraz zor ama kesin sonuç. Ben 59 yaşındayım metabolizma yavaşladığı için Dukan haricinde kilo veremiyorum. Sizlerin yaşı gençse hemen atarsın kiloları:)) Sevgiler.

      Sil
  3. Masal prensesine masal gibi bir elbise, gözlerimi kocaman açıp, her bir detayını inceledim, herhalde şu anda küçük bir kız çocuğu olsam, bu elbiseyi giyer ve her yere onunla giderdim. Kendimi de prensesler gibi hissederdim. Cemre nin iç sesi oldum sanırım:) o da eminim böyle hissedecek.
    "teşekkürler ananecim" diyecek.
    Grip ne uzun kaldı hakikaten sizde. Çok geçmiş olsun.
    Çörek için ne diyeceğim, şu an sular akıyor ağzımdan, yazamadım:)
    Çok güzel girin yeni yıla ve hep öyle geçsin koca bir yıl...
    sevgiler canım Nilgüncüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın benim Gün ışığım. Yine geldiğin belli oldu ortalık aydınlandı:) İşte anneannesi süsledi kuzusunu. Grip bizde yatıya kaldı Emelciğim:( Gitmek bilmiyor. Cemre'yi çok yordu. Astıma dönmesin diye çok uğraşıyoruz. Karda yatmış gibi bir öksürük baş edilmiyor. Ayaklarına, topuklarına, göğsüne vicks. Akşamları ilaçları ile evde hava veriyoruz. İnşallah düzelecek. Bekliyoruz. Çörek te, Cemre nin favorisi bayatlamıyorda yiyor işte. Sevgiler yolladım güzel dost ve kocaman sarıldım.

      Sil
  4. Geçmiş olsun,hepsi 2014'te kalsın hastalıkların.Ne güzel olmuş elbise,renkler rüya gibi,masal gibi ,tam çocuksu,bayıldım inanın.Ellerinize sağlık :) Çörek de şahane görünüyor,canım çok çekti yapasım geldi hemen...Mutlu güzel yıllar olsun hepimize .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de bayılıyorum çocukları, çocuk gibi giydirmeye. Kocaman insanlara özenmiş gibi kıyafetleri sevmiyorum çocuklarda. Onları yaşı büyüdükçe çok giyecek. Çocuk çocukluğunu yaşamalı:) Çörek güzel oluyor. Kalori bakımından biraz kabahatli ama ufaklıklar ve kilo sorunu yoksa çok faydalı:) Mutlu yıllar güzel arkadaşım:)

      Sil
  5. Nilgün annem, elbisenin ne kadar cici, şirin ve tatlı olduğunu söylememe gerek yok sanırım. :) Güzel ellerine sağlık! Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinim sen nerelerdeydin? Benim güzel arkadaşım taşındınız mı? yeni ev için ne emekler verdin çok merak ediyorum. Artık buralarda olmaya gayret edeceğim. Haydi güzellikleri paylaş bizimle. Beğenin için çok teşekkürler canımcım.

      Sil
  6. Muhteşem olmuş elbise, çok beğendim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sıcacık yorumun için:) Ziyaretine geleceğim:) Sevgiler.

      Sil
  7. Nilgün'cüğüm çörek de, kuzunun elbisesi de çok tatlı çok, eline sağlık, diyet için kolay gelsin eminim başarırsın, grip için çok geçmiş olsun diyorum inşallah son olur. Haklısın evrene güzel mesajlar yollayalım mutluluklar, sağlık, güzellikler seninle olsun..hepimizle olsun..aminnnn sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Müjdeciğim son olur. Üzülüyorum geçecek ama hepimizi sıralayıp duruyor. En günahsız ben:) Bunlar mikrobu getiriyor, ben de ister istemez sıraya giriyorum. Dilerim güzellikler yeni yılda bizimle olur. Kocaman sevgiler yolladım sana.

      Sil
  8. Canimm benimmm biricik nilgun ablammm....yoklugunu vok hissettim ben senin.zmaan zaman telefonun watshapindan yazdim sana ama sanirim bakmiyorsun oraya pek.yine uretmissin.yine bos durmamissin.evrene de ne guzel mesajlar vermissin sen harika bir kadinsin...opuyorum gul yanaklarindan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel can kuşum:) WhatsApp tan bir bildirim almadım cancağızım. Üzüldüm bak şimdi. Gerçi aralarda bir 10 dakika facebook a girip çıktım. Ateşli olunca bizim küçük çok huysuz oluyor. Onu uyutmak için hep yanına uzandım. Kımıldasan kalkıyordu keratacık:)) Ne yapayım o evde ben evde, ikimiz de hasta:( ona da küt bir iğne ve biraz kumaş parçası iplik verdim uğraştı durdu yanım sıra:)) Evrene hepimiz için iyi dilekler yolladım kuzucuğum, yansıması hepimizi aydınlatsın ve ısıtsın:) Seni seviyorum küçük kız:) Ararım seni yarın bir ara.

      Sil
  9. Üretimler şahane olmuş.Zaten sizden farklı birşey beklemiyordum. :))
    Çok geçmiş olsun.Bağışıklığınız zayıf herhalde.Bağışıklığınızı güçlendirici kürler denediniz mi.Zencefil ballı ve ya çörekotu bal gibi.
    Yeni yılda bütün güzellikler sizinle olsun.Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursel gerçekten bağışıklığımız düşük sanıyorum. Cemre 2,5 yaşında, annesi ile tokalaşarak anne sütünü bıraktı ve o dönem içinde hiç grip olmadı. Ne zaman ki, diğer sütlere geçtik, gripte bizi yakın markaja aldı:)) Çok şey deniyorum, inşallah birinden fayda görürüz.:) Beğenin için teşekkürler. Çocukların gözünde pırıltı görmeyi çok seviyorum ve onları çok iyi anladığımı sanıyorum. Çünkü anneciğim de bana yaptığında kuş gibi hissedip bir havalanmadığım eksik kalırdı:)) İşte bana yapılanı, ben de kendi kuzularıma yapıyorum. Mutlu, sağlıklı, başarılı yeni bir yıl diliyorum tüm sevdiklerinle.

      Sil
    2. Evet çocuklar konusundaki uğraşınızın farkındayım ve çok hoşuma gidiyor.Annesinin kızısınız demekki :)

      Sil
    3. Sağol;) gördüklerimi uyguluyorum sadece;)

      Sil
  10. Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun grip çok sırnaşık bir hastalık gelmişken herkesin hatırını sorayım demiştir....elbisenin rengi harika marifetli olmak ne güzel ellerinize sağlık gerçekten onların gözündeki ışıltı her şeye değer ..mutlu sağlıklı huzurlu yeni bir yıl diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Bilgeciğim. Gerçekten grip ziyarete geldi, yatıya kaldı bizde;) geçecek elbette bekliyoruz. Elbisesi güzel oldu bence de. Çok marifet gerektiren bir şey değil. Çocuk gibi bir çocuk olması gerektiği için, çocuğa yakışır bir şey yapmaya çalıştım. Haklısın onların gözündeki ışıltı dünyalarımızı aydınlatıyor. Hep gülsün o güzel yüzleri;) ben de size mutlu ve sağlıklı bir yeni yıl diliyorum. Düşlerinden fazlası gerçekleşsin diyorum senin için. Mutlu kal.

      Sil
  11. nilgün ne güzel bir umut değil mi,eskisi giderken sevmediklerimizi,hoşumuza gitmeyenleri de götürecek,yenisi ümitlerimizi hayallerimizi getirecek:)
    ah tatlım;bilemedim ki bal tatlısı mı,sen mi şanslısın? ikinizde birbirinize güzellik katıyorsunuz:)
    hani canım senin kuzun mu olsam demedim değil:)))
    çoook geçmiş olsun,bir daha da gelmesin grip mirip!
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepinizi çok özlemişim. Şurada açtığımız pencerelerden nerelere seslenip hem mutlu oluyor hem de mutlu ediyoruz. Havvacığım seninde o güzel gönlün, yumuşacık ve sevecen cümlelerin bana iyi geliyor. Şans konusuna gelince, kuzu da ben de şanslıyız.;) sanıyorum benim beklediğim oymuş. O da benimle mutlu oluyor. Geçinip gidiyoruz işte.;) gribi 2014 te bırakıp, 2015 in giriş kapısını kapatacağım çünkü; kabak tadı verdi.;) sevgiler güzel arkadaşım. Mutlu bir yeni yıl diliyorum sana ve güzel ailene

      Sil
  12. Çokkkk beğendimmmm çokkk..Oturduğum yerde bacaklarımı altıma çektim, şöyle bir yutkundum, acaba nasıl anlatsam,, ne çok beğendiğimi diye düşündüm :) Çok güzel olmuş,o bebe yakası, fiyonku, gülleri, puantiyesi hele bide danteli, beni benden aldı...Ellerine sağlık Nilgünüm çok güzel olmuş,Yılbaşında peri kızı gibi olacak cemroş..Bide sırtında görmek isteriz ona göre :) çörek zaten güzel de , bereket getirsin diye çam ağacının altına konulduğunu ilk defa duydum..Bende yapayım diyecem ama bu çörek korkutuyor beni, :)) usta işi bu çörek ...ben çörek yerine börek koysam :)) olmaz mı ki :)))
    Diyet de süper gidiyormuş Nilgünüm 4,5 kilo hiç de fena değil helede bu çöreklerin içinde :)) Ayrıca iddiayı hanginiz kazanacak bakalım ,İhan beyden bi bildirim gelmemiş ama :))
    Hırkayı görünce çocukluğuma gittim , büyük ablam örerdi, örnekten saç örgüsü mü diyorlardı..Ah cahilim ben işte cahilim, ama pembiş pembiş oda ayrı güzel..Güle güle güzel günlerde giysin kuzum...
    Ayrıca 2015 Nilgün ailesine huzur, mutluluk, sağlık, şans, uğur getirsin..Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim yaaaa ilaç gibisin;) yine sıcacık, iyi gelen bir yorum. Ben de ayaklarımı topladım altıma ve rahat rahat doyasıya güldüm yazdıklarına. Cancağızım çörek koy, börek koy nr farkeder;) benim kuzu çörek çok sevdiği için yılbaşı tabağına o denk geldi;) bence gönlün bereketli oldukça koyduklarının hiç biri farketmez zaten. Elbisesine o da bayıldı. Hatta akşam biraz uykulu iken, boyuna bakmak istedim;) ( ezberden yapıyorum çünkü) biraz mızırdadı " uykum varrrr" diye. Ben de acele tarafından bakıp, " iyi öyleyse sen uyu, ben de başka bir küçük kıza vereyim elbiseyi" dedim. ;) sen misin bunları söyleyen, yarım saat içini çeke çeke ağladı. ;) tövbe ettim bu kıza böyle şaka yapmayacağım;) 2015 hepimize iyi gelsin diliyorum. Sevdiklerimizle mutlu, sağlıklı,huzurlu bir yıl geçirelim diliyorum. Muğla'nın can kızı;) hepinizi öptüm.

      Sil
  13. Allah şifa versin elbise pek şirin olmuşş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Reyhancığım;) sevgiler gönderdim.

      Sil
  14. nilgünnnnn, ben de senin kuzun olabilir miyim lütfen, ama lütfen?? ben de yenı yıla böyle güzel bir elbiseyle girmek istiyorum:)) bu yumurcak çok şanslı, daim olsun inşallah. bayıldım elbiseye. düşündüm de giyinci nasıl salınır, nasıl mutlu olur kim bilir?? işte güzel anları yaşayacak olan da sensin, ne mutlu. buna değer işte.
    bir eve 5. kez grip dadanması ne kötü. umarım şimdilerde daha iyisinizdir. çok çok geçmiş olsun.
    herşey gönlünce olsun yeni yılda. sağlıklı, mutlu, huzurlu, neşeli gelsin 2015 hepimize.
    kucak dolusu sevgilerimi bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehanım istediğin elbise olsun;) dilerim yeni yılda tüm bahar renkleri sizleri sarıp sarmalasın. Şans konusuna gelince, hep söylüyorum dünyadaki en büyük şans ne para ne pul, sadece gerçek sevgiyi yaşayabilmek. Ben bu kuzu ile karşılıklı gerçek sevgiyi yaşıyorum. Dilerim yaşamında , onu hep gerçekten sevenlerle karşılaştırsın Tanrı. Griplerimiz yavaş yavaş düzelme yolunda. Tam iyileşemiyoruz çünkü; ev ahalisi devamlı şekilde birbirine geçirip duruyor. 2015 e gribi kapı dışında bırakarak gireriz inşallah. Ben de sana,güzel ailene,tüm sevdiklerine mutlu ve huzurlu bir yeni yıl diliyorum. Sevgiyle kal benim marifetli arkadaşım.

      Sil
  15. Bir anlamda tecrübeli grip'siniz artık desene :)) Şaka bir yana çok geçmiş olsun, tüm hastalıklar bu yılda kalsın inşallah..

    Bunlar ne güzel kumaşlar böyle, nefis bir elbise olmuş. Bayıldım, ellerine sağlık..Minik de bayılacaktır eminim, çok güzel, çok ama çok güzel olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam yakışan sözcüğü bulmuşsun;) deneyimliyiz haklısın. Ama bence bu kadar deneyim yeter. Beğendiğine sevindim renkler ve desen kuzunun sevdiği gibi oldu. Anne ve teyzesini lacivertler beyazlarla giydirmiştim. Bu kız renk seviyor ve sipariş geçiyor;) gönlüne göre olsun dedim ben de. Güzel bir yıl diliyorum sana ve ailene mutlu kal.;)

      Sil
  16. Tekrardan gecmis olsun canimcim..umarim yeni yila saglikla girilir..Elbise ne tatli ne cici yahu..kimbilir ne sevinecek ne kadar guzel kuzucuk giyincede paylas resmini emi? Bu arada corekte muhtesem gozukuyor..bol bereketli sansli mutlu saglikli guzel bir yil olsun gelen..sevgiyle kucakliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dost bahçem nasılsın:)) İşin yoğunur diye sataşamıyorum sana:) Az kaldı yılbaşından sonra daha çok vaktimiz olur inşalllah. Çocuk işte yeni elbise, yeni umutlar, yeni heyecanlar. Bu dünyada hep çocuk olmak varmış meğerse. Çörekte emin ol aklım kaldı ama bir parça bile atmadım ağzıma. Yılbaşı gecesi biraz kaçırırım belki, ama abartmadan sonra yine devam. 3 kilom kaldı verilecek. Biz de sana ve güzel ailene mutlu yıllar diliyoruz. Dileklerin fazlasıyla gerçekleşsin diliyorum can dostum:) Burada da kar başladıııııııı.

      Sil
  17. Merhaba Nilgün Hanım, ellerinize sağlık elbise çok cici görünüyor güle güle giysin minik prenses:) Bu arada çörek de nefis görünüyor:) Mutlu yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevgili Hamiyet:) Bunlarla uğraşıp vakit geçiriyorum işte. Ben de mutlu yıllar diliyorum tüm sevdiklerinizle birlikte. Sağlık, huzur ve sevgi hep yanı başınızda olsun. Sevgiler.

      Sil
  18. Güzel arkadaşımım güzel marifetlerini zamanında yorumlayamadım üzgünüm. Ama Nilgünüm senin de dediğin gibi kötü olan herşey dünde kalsın. Bugün ve yarınlar güzellikler ile kaplansın.
    Miniğin elbisesi harika olmuş. Tabi sen ne diktiysen, ne ördüysen, ne pişirdiysen güzel olmadığını söylemek imkansız. çünkü mütiş harika şeyler. Ellerine sağlık. Sağlığınız sıhhatiniz daim olsun canım benim. Sevgilerimi bıraktım sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Vuslatcığım kötülükler ve kötüler geçmişte kalsın diliyorum bende. Elbisesini beğendin değil mi:) Masal prensesi gibi oluyor giyince bayıldı kıyafetine:) Sağol benim güzel arkadaşım senin bakan gözlerin ve gönlün güzel bu nedenle güzel geliyordur. Kocaman öpüyorum seni ve özlediğimi bilesin istiyorum . Ne olur gel artık köşene.

      Sil
  19. mutlu yıllar canım hoş bir yazı olmuş.İlerde bende böyle hoş şeyler dikebilirim :)
    https://www.youtube.com/channel/UCthmdOfIbyTUgagQh4Q8lxw
    http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mona:)) Niye olmasın? isteyince yapılamayacak hiç bir şey yok:) evgiler.

      Sil
  20. O tatlı hanım ne kadar şanslı farkında mı acaba? :) Vay arkadaş fena kıskandım ha. Şöyle yapalım ev halkı yerine ben grip geçireyim yalnız üç öğün böreğimi çöreğimi isterim. Bence bunu bi düşünün. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman siz de olmayın ne olur. Çörek börek için çekilecek gibi değil:) İsterseniz hastalık görevini size devretmeden de, paylaşırız sizinle çöreklerimizi:)) Sevgiler kocamanından

      Sil