Pazar, Ekim 19, 2014

USLA'da, "VALHRONA ÇİKOLATALI TATLILAR"...Teşekkürler VALHRONA ve PASTAROM...


Öyle bir eğitim aldım ki, anlatması zor.:))) Ben susmalıyım, resimler konuşsun...

 Profesyonel bir mutfak...Çevrem Master Cheflerle dolu...:)

Muhteşem lezzet Valhrona 'nın, değişik damak tatları...


O değişik damak tatları, bu kalıplarda hayat buldu...


Dünyaca ünlü bir Chef... Üstat Michel Willaume.. "Şanslıyım" dedim. Hem de çookk...:)


Çikolata ile dans ediyor bu üstat:))))


Sevgili arkadaşım Ali Bey... Çok genç, mütevazi ve işinin üstadı genç bir chef...Ona çok teşekkür borçluyum. Beni bu muhteşem lezzetle tanıştırdığı için. Beş gruptuk çalışırken, Ben Ali bey ile çalışma mutluluğunu yaşadım. Bu arada davet alan tek ev hanımı ve bloger idim:))Hayatımda böylesine mütevazi bir Chef'e hiç rastlamadım.:)


Büyük Üstat bizim hazırladığımız, " cheese cake gibi" isimli tatlının, sunum aşaması için değişik kalıplarda servis bilgisi veriyor.


Piştikten sonraki halleri...


Başka bir grubun marifetleri...


Çikolatadan yaprak mı?  Artık biliyorum.:))))


Çikolataya transfer mi?  Sular seller gibi ezberledim:)) Çikolatayı doğru temperledikten sonra işin önemli bir bölümü halledilmiş oluyor zaten:))


Gün sonunda ortaya çıkanlar muhteşemdi...


Altın tozu serpilmiş bu tabaktaki süslü kürenin içinde, çikolata çorbası var...Evet evet yanlış okumadınız:))) Altında da kayısı jel...Aman Allahım:))))


Ali Bey ile benim çalışmamın sunum 1'de ki görüntüsü...Güzel değil mi???


Bu da daha büyük kalıplardan çıkan ikinci sunumumuz...


Çikolata sufleye buyrun...:))


Sevgili Ali Ve sertifikası...:)) O zaten chef...


Emekli ev hanımı, çikolata ve mutfak gönüllüsü, anneanne.... Yani Ben...:)))


Sertifikam...:)

Ben mutfağı seviyorum. Orada dinleniyorum. Kafamda canlandırdıklarımı hayata geçiriyorum.:)) Sevgili Ali;  insanlığına, işine olan saygına, mutfak bilgine ve maharetine, mütevaziliğine hayran kaldım. Sana muhteşem bir gelecek diliyorum. Çünkü gerçekten hakkediyorsun. Esasında hakkettiğin yerdesin ama gönlünde ne varsa kendine dair, orada olman içindi benim dileğim. Teşekkürler, teşekkürler...teşekkürler.

"Cheese cake gibi" mutfağımda, tekrarlanacak ve ölçüleri ile sizinle paylaşacağım arkadaşlarım.

Sevgiler yolluyorum hepinize...

36 yorum:

  1. ÇOK İMRENDİM,ÇOK KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRMİŞSİNİZ..TARİFLERİ BEKLİYORUM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurselciğim reçeteleri çok şık bir şekilde kitapçık haline getirip verdiler. Yakın bir zamanda yapacağım ve açık tarifini de vereceğim.:)) Gerçekten çok hoş bir gündü:)) Sevgiler.

      Sil
  2. Kızım sen müthişsin !!!! Az hünerliydin, bir de bu sertifikayla tescillendi marifetlerin :)
    Herşey iyi güzel de bizim cafeyi ne zaman açıyoruz ? Hadi artık vakti geldi !!!!!!!!!!!

    Kucak dolusu sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi tescillediler:))) Sen o gün görmeliydin. Fransız Chef soruyor, neredensiniz? neler yaptınız? diye... On kişiyiz ve hepsi büyük otel ve retaurantların tatlı ve pasta şefleri.:))) Bir ben ev hanımı, anneanne, mutfak gönüllüsü, çikolata sever ve blogger.:))) Valla şu cafe fikri benim kafamı şiddetle kurcalıyor.:) Ülkede, bir istikrar sağlanamadı ki, yolumuza bakalım. Olacak ama mutlaka olacak.:)) Ben koçum bahsetmiştim:) İlk defa sabrım bu kadar sınanıyor.:)))

      Sil
  3. Yazını okudum Nilgün'cüğüm..Ne kadar güzel bir deneyim yaşamışsın, seni mutlu eden bir uğraş bulmuşsun, zaten önemli olan yaptıklarımızdan ve öğrendiklerimizden mutlu olmak..Senin adına çook sevindim, Benim de çok hevesim var, umarım ben de bir gün bu deneyimi yaşarım..Sevgiyle çikolata tadında kal cici anneanne..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Dilekciğim:) Hayallerimin ötesinde bir gündü. Sıradan bir eğitim gibi değildi. Çok keyif aldım. Sabah 9.30'dan, akşam 18'e kadar vaktin nasıl geçtiğini anlamadık. İnşallah gönlünce bir eğitimde bulunursun. Başka bir deneyim bu. Keyifli hafta sonları diliyorum sana da benim marifetli arkadaşım.

      Sil
  4. Sen var ya şahanesin..Bi tanesin..Çok çok güzel bir eğitim olmuş..Destiny çok haklı..Az hünerliydin tescillendi ..Kesinlikle cafeyi açmalısın<3 <3 Biz de zevkle ve merakla takibe ve öğrenmeye devam edeceğiz:)Ama ben bir çikolata aşığı olarak çok merak ettim çikolata çorbasını :)Tadı nasıl..Mmmm sos gibi??Ya da ne bileyim çorba gibi mi??Seni yürekten kutluyorum canımcım..Öpüyorum kocaman ve sevgilerimi bırakıyorum cancağızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen:) İzmir gibi sıcacıksın:) Evet! Destiny beni çok yüreklendiriyor, bakalım sonu nereye varacak bu işin artık çok genç değilim ve ülke çok istikrarsız. Emin ol! bir on yıl öncede olaydım, gözüm kapalı dalmıştım bu işe:)) "Jivara citrus soup" diye geçiyor bu çorbanın adı.:) Çok ama çok lezzetli bir şey. tarifleri vereceğim birer birer:) Benden de kucak dolusu sevgiler canımcım:)

      Sil
  5. Nilguncum. Cook Guzelmis hersey. Hakikaten sanslisin. Ama arkadsim sen boyle guzel dokturursen bizim amator bloglar kacacak haberin olsun :-). Saka yapiyorum tabii ki. Cafe acma fikrini cok begendim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Ben de amatör bloğum:)) Gerçekten şanslıydım ve bu güzel eğitime davet edildim. Ah! şu cafe işi çok güzel ama görüyorsun memleketin halini...Bizim gibilere çok hayat yok buralarda.:( Keşke yapabilsem en mutlu cafe sahibi ben olurum herhalde, sevdiğim işi yaptığım için. Sevgiler benim güzel kardeşim.

      Sil
  6. Oy oy oy aklım durdu valla!:) Nilgün'üm tekrar tebrikler, burası Türkiye'de mi başka bir ülkede mi? Harikasın! Bu azim, bu sebat! Örnek olunacak bir nitelik. Ne güzel çikolatalı tatlılar yaparsın şimdi (zaten yapıyordun daha bir güzel ve çeşitli olacak) sevgilerimle....öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjdem. :) Vallahi sayenizde koltuklarım kabardı. Gerçekten Türkiye mi? değil mi? ben de şaştım kaldım o gün:) Gönlümüzü hoş eden o kadar az şey okluyor ki, son zamanlarda:( İnancımızı kaybettik.:( Sevgiler yolladım kardeşim.

      Sil
  7. Mis gibi kakao kokusunu duyumsar gibi oldum Nilgün görüntülerde beni benden aldı inan. Çok güzel bir deneyim olmuş tebrikler canım arkadaşım sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucuğum gerçekten bunu yazmayı unutmuştum.:) O gün bu kocaman mutfağa hakim olan tek koku, çikolata kokusuydu.:))) Hayallerimin ötesinde bir deneyimdi haklısın:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  8. tebrıkler ıkolatadan yaprağı bızede oğretırsın artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnuniyetle:) Yaparken çocuklar videoya alırlar ve paylaşırım:) Sevgiler kocaman.

      Sil
  9. canim ablacigim kiskandimmmmm vallahi ne kadar güzel bir gün ne kadar güzel sunumlar eee artik bunu da haketmisin vallahi,hep üzülüyoruz türkiyenin haline arada böyle seyler olmasi insana mutluluk veriyor mutfakta olmak bambaska birsey :) canim ablacigim artik sertifikani almisin bundan böyle senden sef olarak zengin ve lüks görünümlü tatlilar mevcut olacaktir veeee dört gözle tariflerini bekliyor olacagim kocaman öptüm seni
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim tatlı dilli Gügüm:)) Öyle içten yazıyorsun ki bayılıyorum sana.:) Gerçekten o gün farklı bir Türkiye'de, farklı bir ortamdaydım. Rüya gibi bir gündü:)) Elimdeki reçeteleri hayata geçireceğim. Verdikleri reçetelerin yanına mini mini püf noktaları notları aldım.:)) Yaparak öğrenmek başka birşey:) Sağol benim güzel kardeşim.:))

      Sil
  10. Hangi güzelliğe bakamadım bilemedim. Ama beni en çok keyiflendiren, sondan ikinci fotoğraftaki "içten gülüşlü kadın" oldu. :)
    Nilgün Anne, yapacaklarını şimdi hisseder gibiyim! :)
    Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın benim:) Ersinciğim, insanı 10 saat baştan yapılandırır mı? Yapılandırabiliyor. Güne farklı başladım ve farklı bitirdim.:) Sabah saat 9.30'da başladık, akşam saat 18.00'de bitirdik. En ufak bir yorgunluk alameti olmadı. Adeta dopingli gibiydik.:) Mutfağın gerçek sahipleri cheflerin enerjileri inanılmazdı ve onlar bilgilerini aktarırken,enerji de aktarıyorlar sanki:) Müthişti kısacası:)) Onlar kadar olmak mümkün değil ama kendi adıma güzel şeyler çıkacak biliyorum:)) Sevgiler yolluyorum ve güzel bir hafta diliyorum.

      Sil
  11. Bazı insanlar şanslı işte örneği çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Sezginciğim gerçekten şanslıyım:) Mükemmel bir deneyimdi benim için. Sevgiler yolladım.

      Sil
  12. çok çok heyecanlandım okurken...bende istiyorum, benide götür bir daha gidersen,hayallerimden birini sen gerçekleştirmişsin ya, ha sen, ha ben, aynı heyecanı hissettim, yürekten, gönülden tebrik ederim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel gün ışığım. Aydınlık arkadaşım. Benimle birlikte hissettiğin heyecan konusunda çok gerçeksin:)) Çünkü; ben de senin hayata geçirdiklerinle, aynı sen gibi heyecanlanıyorum.:)) Güzel bir hafta diliyorum. Ve kocaman bir kucak dolusu sevgi gönderiyorum.:)

      Sil
  13. yazıyı dün okudum dün yorum bıraktım ama sanırım cepten bir yerlerde yanlışlık yaptım size ulaşmadı .
    ŞAHANEEEE dedim , süper sizin adınıza keyiflendim yazınızı okurken :) umarım devamı gelir ,
    sevgi ve saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Jülide esas teşekkürüm sana olmalı. Kabul et lütfen. Gerçekten hayalleri süsleyen bir eğitimdi ve çok faydalandım. Yorumunu bugün aldım, dün yazdığın ulaşmadı bana ne yazık ki:( seminerlerin bittiğinde görüşmek üzere sevgiyle kal.

      Sil
  14. Harikasınız, ne güzel bir etkinlik olmuş, tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mehtapcığım. Güzeldi gerçekten.Sevgilerimi gönderdim.:)

      Sil
  15. Nilgünüm ne mutlu sana , ustaların eşliğinde çikolata,,üstüne birde sertifika, çok sevindim senin adına..Lezzet atölyede bu yakışırdı , güzel anane..Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) teşekkürler Gülizim . Çok keyifli bir gündü. Haklısın valla her tarafta bir usta vardı.;) yaş ortalamasını tek başıma yükseltiyordum;))) eh sertifikamı da verdiler . Daha ne olsun;))) sağol canımcım. Sevgiler yolladım hadi tutun;)

      Sil
  16. Arda'nın Mutfağı tv 8 yarışmasında görmek istiyorum seni. Ve bu marifetle kesinnnnn birincisin Arkadaşım.. Ellerine sağlık.. Harikasın..
    Kocaman sarıldım, desteğin için de yine yeniden bin kez teşekkür ederim..Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel kardeşim:) Yarışmalar bana göre değil.:) Artık çok genç değilim ve tansiyonum ara sıra oyun ediyor bana:) Heyecanlanırsam 18 tansiyonla, Arda ne yapacağını şaşırır. Ben M.utfağımda iyiyim:) Bu arada destek vermek ne demek, gözümün nurusun ve baktığım yerde olmalısın:)) Sevdim arkadaşım seni, hikayeni, kalemini:))) Bir yere ayrılma lütfen.

      Sil
  17. Sevdiğin,gönül verdiğin bir işin peşinden gitmene çok sevindim Nilgün'cüğüm,yazını büyük bir keyifle okudum.Cafe açma düşün en kısa zamanda gerçekleşir inşallah.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Mehtapcığım, bu güzel deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Ben çok keyif aldım ve sizlerde beğenirsiniz tahmin ettim. Cafe işine gelince, kafamda hep böyle bir proje var ama içinde bulunduğumuz zaman kötü.:( Belki bir gün gerçekleşir ve sizleri ağırlarım:)) Sevgiler arkadaşım.

      Sil
  18. Usla muhteşem bir yer. Her yerini gezdin mi? Kütüphanesi, alt katta kursiyerler için dinlenme odaları, spor salonu Senelerdir öyle de yeni yeni düzgün tanıtım yapmaya başladılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gezdim:) Şık bir ortam ve çok iyi donatılmış. Güzel ve faydalı bir gündü:)

      Sil