Çarşamba, Ekim 15, 2014

Güllerle Uğraşıyorsam İyileştim Demektir...:)) Tarçınlı ve Beyaz Çikolatalı Cup Cake




                 Son yayınımın üzerinden epey bir vakit geçmiş. Araya bayram seyran girdi... Dünürlerimi ziyaret girdi... El öpmeler, badem ezmeleri, çikolatalar girdi... Daha öncede bahsetmiştim, "ben bayramları sevmem" diye. Hep mi sevmedim? Tabii ki " hayır". Büyük bayram sofralarını, başındaki kahkahaları, aldığım ütülü mendiller içindeki bayram harçlıklarını, üzerime her bayram giydiğim anneciğimin el emeği elbiselerimi, yeni ayakkabılarımı hep çok sevdim. Ne zaman mı vazgeçtim? Tüm bunları paylaştığım güzel insanları kaybettiğim zaman...
                 Hatıralar ve o güzel günlere dair kareleri hep hafızamda tutuyorum. Ancak; bazen özlem öylesine tavan yapıyor ki... Anıların bile ikna edemediği zamanlar oluyor ne yazık ki:(  Artık bayramlar benim için, bayram sabahları aile kabristanımıza yaptığımız ziyaretlerle başlıyor ve sonrasında hatırlı birkaç büyüğümü ziyaretle sınırlanıyor.
                Bu satırlarımı okuyan muhtemelen bir çok arkadaşım da benimle aynı kaderi paylaşıyordur. Zordur bilirsiniz. Çocuk olmak istersiniz, baştan geriye dönmek, o güzel günleri bir defa daha yaşamak...Ama bilirsiniz ki, geriye dönüş mümkün değildir.
                İşte bu gönül kırıklığını bu defa da yaşadım.:( Beraberinde aldığım bir virüs de, gönül kırıklığım üzerine tuz, biber oldu. Günlerce süren mide bulantım ve bağırsak enfeksiyonum nedeniyle, ilk defa kabristana gidemedim...Mutfağa giremedim... Yemek yapamadım ve yiyemedim...
Ve siz güzel gönül dostlarıma ulaşamadım.
                 Bugün ilk defa kendimi tam olarak iyi hissediyorum. Küçük kuzum yeni başladığı okulundan ateşlenip geri dönmeseydi daha da iyi olacaktım ama... Ne yapalım, çocuk işte, düşe kalka...ateşlenip iyileşerek büyüyecek.:) Şimdi arkamda anne ve babacığına şakıyor. İlacı içti ateş düştü...Zıplıyor kuzu...

Bugün kuzumun uykusundan istifade ederek, Tarçınlı ve Beyaz çikolatalı cup cakeler hazırladım. Size de tarifini vereyim mi? :))

Gerekli Malzemeler: (20 Cup cake)

- 3 Yumurta
- 1 +1/2 Su bardağı toz şeker
- 1 Su Bardağı süt
- 1/2 Su bardağı sıvı yağ
- 3 Yemek kaşığı yumuşak margarin
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 Çay bardağı Kuru meyve parçacıkları
- 1 Portakal kabuğu rendesi
- 3 Su bardağı Un

Krema için gerekli malzemeler:

- 1 Çay bardağı süt
- 2 adet kabuk tarçın
- 1/2 paket krem şanti (creme chantilly)
- 80 gr beyaz çikolata
- 1/2 paket krem peynir
               
Yapılışı:

* Yumurta ve toz şeker, yumurtalar beyazlayıncaya kadar çırpılır.
* Karışıma, süt, sıvı yağ,portakal kabuğu rendesi ve yumuşak margarin ilave edilerek çırpmaya devam edilir.
* Bir kap içerisine; un, tarçın, kabartma tozu elenerek havalandırılır.
* Sıvı karışıma ilave edilerek homojen bir karışım olması sağlanır.
* Kuru meyve parçaları, biraz un ile karıştırılarak, karışıma ilave edilir ve bir spatula ile karıştırılır.
* Cup cake kaplarının içleri 2/3 oranında doldurularak, 175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kremanın yapılışı:

* Kabuk tarçın, sütün içine atılarak,kaynatılır ve süt oda ısısına gelene kadar tarçın içinde kalmak suretiyle soğutulur.
* Soğutulmuş süt, bir süre de buzdolabında bekletilir.
* Krem Şanti, tarçın aromalı soğuk süt ile çırpılır.
* Çikolata benmaride eritir.
* Daha sonra krem peynir ve eritilmiş çikolata ilave edilerek, çırpmaya devam edilir.
* Buzdolabında bir süre dinlendirilip, sıkma torbasına konularak, cup cakelerinizin üzerinde istediğiniz uçla süsleme yapılır.

AFİYET OLSUN:)

25 yorum:

  1. nilgün,
    fotoğrafı görünce küçük bi çığlık attım,bu ne yarabbi diyerek,
    bu ne güzellik!
    bayram bizim içinde sıkıntılı geçti,sanırım çocuklarda salgın olan rota virüs şimdi büyüklere de musallat olmuş,mide barsak sendromundan yıkıyormuş ortalığı
    çokk geçmiş olsun
    geçmiş bayramın kutlu olsun,
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım berbattı tek kelimeyle:( Bu kadar kötü mide bulantısı yaşamadım diyebilirim. Aşağı yukarı 10 gün kadar sürdü ve o süre içinde mutlak yapılması gereken işlerim vardı. Enerjim sıfırladı neredeyse. Yanı sıra kokulara olan hassasiyet bitirdi beni. Neyseki gözümü açtım ama zorladı beni:) Sağol benim güzel arkadaşım iyi dileklerin için. Sevgilerimi gönderdim sana.

      Sil
  2. yine muhteşem bir tarif eline sağlık Nilgün'üm...bayramları ben de sevmiyorum ayrıca anne, baba olmayınca bayram, yeniyıl vs. hiç tadı olmuyor, kuzumuza geçmiş olsun...
    sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Müjdeciğim aynen dediğin gibi.:( Özel günlerin, bende pek bir anlamı kalmadı. Allahtan çocuklarım ve hatırı çok olan birkaç büyüğüm var.:( Sevgiler güzel dost.

      Sil
  3. Gecmis olsun Nilguncum. Bayramlar icin yazdiklarina katiliyorum. Benim icin de ayni. Gerci bizim bayramlarin tadi Kanadaya geldigimiz zaman kacmaya baslamisti. Neyse huzun yapmayalim simdi. Cupcakeler harika. Ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim haklısın, zaten yazarken bahsettim, benimle aynı duyguları yaşayan çok arkadaşım var diye.:( Üstelik sen bana göre çok yakın tarihlerde kayıp yaşadın.:( Ne diyelim bu dünya böyle...Geliyoruz ve geçiyoruz...Ne mutlu onlara, öyle çizgiler çizmişler ki belleklerimizde unutulmaları mümkün değil. Cupcakelerden keşke gönderebilsem:) Sevgiler uzaklardaki kardeşim:)

      Sil
  4. Canim arkadasim, bu guzel cup cake lerinden uzanip almak istedim ama henuz o teknoloji gelismemis elim ekrana carpti:)) herzamanki gibi dokturmussun yine nefis olduklarindan eminim..demekki iyilesmissin:)) gecmis olsun tekrardan kuzucukta umarim atlatmis olsun artik...sevgiyle kucakliyorum..
    (Bayram konusundaki dusuncelerin cok dogru heleki buralarda inan hatirlatan olmasa hic bilmiyoruz bile malesef artik)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah! o teknoloji... Her şeye kadir ama bir bendeki korkuyu kafamdan silecek sihirli değneği henüz geliştiremediler:))) Yazıklar olsun diyorum. Şubat 15'te küçük takım Amsterdam yolcusu, büyük takım da ufaklığın yaş gününde yani Mart 16 da Paris yolcusu:)) Nilgün hanım sırf korkuları yüzünden evde bekçi:)) Kış ayları olduğu için uçaktan daha da ürküyorum. Oğlum da bana çözüm bulmuş:)) Yaz aylarında Roma yolcusu olacakmışım:)) Çok istiyorum İtalya ya gitmek sanıyorum onu yapacağım.:) Kaçış yok. Cupcake lere gelince güzeldi. Tarçın bizim evde favori tahmin ettiğin gibi her yere bulaşıyor:) Seviyoruz yapacak birşey yok. Sevgiler benim dost bahçem. Oralarda olamasam bile bir fincan kahveyi, o güzel bahçende benim için yudumlayıver lütfen:)

      Sil
  5. özledim, merak ettim, okuyunca ah dedim:( sen iyi ol, sen mutlu ol. Bende hiç ama hiç sevmem bayramları, anneler günü, babalar günü kutlamayı.Geride kalsada, geri gelmeyeceğini bilsekte, anılar bizi ayakta tutan. Umutlar, yeni canlar, çocuklar...
    çok geçmiş olsun Nilgüncüm, cemre ye, sana da.
    cupcakelerin çiçek bahçesi gibi, ne kadar güzel olmuşlar, ellerine sağlık.
    kalp, kalp, kalp:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve aydınlık insan, ilaç gibisin:)) Ne yazık ki; özel günleri sevemiyoruz. Onlara anlam katanlar yoklar. Onların yerine biz geçtik, bizim yerimize evlatlarımız. Böyle bir devr-i daim işte... Artık iyiyim Emelciğim ama küçük kuzu, tam okula başladı, ikinci haftada hastalandı ateşlendi. Geçecek tabi ancak hemen süzüldü, yüzü çay kaşığı kadar kaldı.:( Cupcakeler :))) Ruhum iyileşince güllere sarılıyorum biliyorsun.:) Gülleri görünce anlamışsınızdır. İyileştim şükür:)) Sevgiler canımcım.

      Sil
  6. Geçmiş bayramını kutlar, ellerinden öperim. Eminim ki özlem hat safhadadır, ki sen yaşayarak özlüyorsun. Ben yaşamadım özledim.
    Çağ değiştikçe, bir çok şey değişiyor bundan bir 30 yıl sonra belkide bugünü özleyeceğiz.
    Cupcakeler yine harika! Senin gibi, öperim çok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersinim benim:) Canımsın sen. Özlem tuhaf bir duygu... Yaşayıp, yaşamamaktan değil önemli olan, hayatlarımızda oluşturdukları kara delikler...Çağ değişse de, bedene refakat eden beyinler değişmedikçe bizler hep özleyeceğiz can coçuk.:) Sen de harikasın güzel oğlum, biz de sana sarıldık sevgiyle.

      Sil
  7. Bayramları bende sevmiyorum,her şey sevdiklerin yanında olunca güzel.Geriye dönüş keşke mümkün olsa.
    Öncelikle çok geçmiş olsun,son baharla birlikte hastalıklarda ortaya çıkmaya başladı,umarım daha iyisindir.
    Cup cake muhteşem gözüküyor süslemesine bayıldım,ellerine sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke Mehtapcığım:( Ama geriye dönüş sadece anılarla sınırlı... Sonbahar gerçekten, hastalıkları koluna takıp getirdi. Hepimiz nasipleniyoruz. Allah beterinden saklasın, devası olan hastalıklar gelsin geçsin diyorum. Beğenin için teşekkürler arkadaşım. Sana kocaman sevgiler bıraktım.:)

      Sil
  8. Geçmiş olsun Nilgün Hanımcım,iyi olmanıza sevindim.Her ne şekilde olursa olsun hastalanıp yatmak çok zor.
    Cup cake ler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,afiyet olsun diyorum,sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle Nursel. Para ile satın alınamayan tek şey sağlığımız ve kaybedince kıymeti anlaşılıyor. Sana da acil şifalar diliyorum. Sevgiler gönderdim.

      Sil
  9. Nilgünüm ben bayramları çok severim, bayram demek mutluluk demek heyecan demektir bana,çocuklarımda aynı duyguları hissetsinler diye, çok özenirim..ama yazını okuduktan sonra düşündüm bir an acaba bir gün bende sevmezmiyim diye, ama hemen aklımdan çok uzaklara attım, bayramların hep güzellikler içinde kutlanması dileğiyle, özlediklerimizi güzel anılarla hatırlamak dileğiyle, kuzuların, ceren sana uzun bayramlar el öpmeye gelmeleri dileğiyle...ayrıca çok geçmiş olsun , cerenede sana da..ama dediğin gibi güllerle uğraşmaya geçtiğine göre iyileşmişsin, romantik romantik nedir o cupcakenin güzelliği, gözlerimi alamadım..ellerine sağlık...Sen hep mutlu ol...öpüyorum seni kocaman...Muğladan sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Gülizim. Aklından kötü düşünceleri sil at! aferim sana:)) Ömür boyu güzel bayramlarınız olsun. Hatta, hayatınızın her günü bayram tadında geçsin diliyorum. Romantik olmuş değil mi cupcakeler:)) Benim romantikliğim sadece bu pastalar üzerinde:))) Sevgiler yolladım Muğla'nın güzel annesine:)

      Sil
  10. çok geçmiş olsun Nilgün hn ..
    çok ciddi bir salgın var , çok yakın bir arkadaşım ve aileside aynı sorunla uğraşmakta .
    ayrıca yine çok keyifli bir yazı olmuş ellerinize sağlık ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgili Jülide. Gerçekten sıkıntılı bir salgın. Bugün küçüğümü yine doktoruna götürdüm, bu mikrop fena, kuzuda orta kulak iltihabı ve bronşit başlangıcı yaptı. Antibiyotik vermek istemiyorlar ancak durum böyle olunca başladık ne yazık ki:( Geçecek inşallah. Ben daha iyiyim şükürler olsun. Beğenin için çok teşekkürler.:) Sevgiler yolladım.

      Sil
  11. ne çok zaman geçti sayfana gelmeyeli.unutmadım kesinlikle seni.ama biliyorsun az çok yaşamımdaki gel gitleri.okuyamadığım tüm yazılarının üstünden geçtim şimdi.ne güzel tariflerdi her biri.
    ben de sevmem bayramları.kayıplar hatırlanır,yalnızlık daha bir çöker insanın kalbine.geçmişler olsun tekrar ve tekrar.sana bir şey olmasına nolur izin verme.dikkat et kendine ve o güzel kalbine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel kızım:) Ne sen beni, ne de ben seni unutabilir miyiz:)) Zaman zaman buralardan uzak kalsak da kalplerimizin baş köşesinde varız biliyorum. Canım benim dikkat ediyorum ama sen de kendine iyi bal olur mu? Sevgiler cimcimem:)

      Sil
  12. Ahhh ah canım sen hasta oldun da ben yeni mi geliyorum öğreniyorum tuuuu bana.. Az kafamı kaldırsam baksam dostlarıma neler neler oluyor.. Anılar canlanıyor, bayramlar yaşanıyor, serin havalar esir alıyor bedenleri, daha neler neler.. Tuuu bana yazıklar olsun diyeceğim kendime de benimde sıkıntılarım olduydu arkadaşın anlar seni deyiverdim..
    GGeçmiş olsun Nigüncüğüm. Bayramlarında yaşanacak ve hatırlanacak anıların da hep çok güzel olsun... Sevgilerimi bıraktım kabul mü?..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti çok şükür dostum. Kötü bir on gündü.:( Artık iyiyim. Artık sıkıntıları arkamıza atmayı öğrenmeliyiz Vuslatım. Yeter yaşadıklarımız. Sağlık sorunumuz olmasın gerisi boş işler. Hepimize Tanrı hatırlanması ve yaşanması güzel anılar nasip etsin inşallah. Sevgini alıp, kalbime koydum Sağolasın:))

      Sil
  13. Canım yine güzel şeyler döktürmüşün :)) Bayıldım.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil