Çarşamba, Eylül 10, 2014

Yine, Yeni, Yeniden...Yeşil Domates Yemeği...




                     Yine turşu kurma zamanı... Semt pazarlarında, turşuluk malzemeden geçilmiyor. Ve benim en sevdiğim zeytinyağlı yemeğin vakti geldi çattı.:)) Anacığım yine sensiz ama seni hatırlayarak yaptım bu güzel lezzeti. Ve sensiz... seni anarak yiyeceğim. Zeyno, pek alışamadı bu lezzete ama Ceydoş bayılıyor biliyorsun. Çünkü; o, senin elinden yapılanı yeme şansına erişmişti.
Blog arkadaşlarımın, bilmeyenlerine de tanıştırdım bu güzel yemeği. Sağol anneciğim, dağarcığıma koyduğun bu tarif için...

Gerekli Malzemeler:

- 1 Kg Yeşil Domates
- 2 Adet Soğan
- 3 Tatlı kaşığı toz şeker
- 1 Tatlı kaşığı tuz (Kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 1/2 Çay bardağı pirinç
- 1 Limon suyu
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı Sızma Zeytinyağ

Yapılışı:

* Küçük küpler halinde doğranan soğan, sıvı yağ ile pembeleştirilir.
* Tuz, şeker  ve limon suyu ilave edilir.
* Kuşbaşı doğranan domatesler, kavrulan soğanların içine atılır.
* Yıkanan pirinçleri üzerine serpilir ve az miktarda sıcak su gezdirilir.
* Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
* Altı kapatılınca üzerine sızma zeytinyağ eklenir.

7 yorum:

  1. ben en kısa zamanda denemeliyim,çok leziz ağzım sulandı.
    meze de olabilir mi nilgün,şöyle haftasonu misafirlerine?
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım neden olmasın;) pirinç yemeğin suyunu bağlıyor ve çok az su konulduğu için cumbul cumbul olmuyor. Bence çok beğenilir dene. Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  2. Geçen sene de paylaşmıştın denemek istemiş tim ama yeşil domates mi bulamamıştım acaba? Bu sene farz oldu artık. Eline sağlık değişik bir olay tabii denemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pazarda buldukça yapıyorum çünkü; çok severim. Blogdan da turşuluklar satıldığı zaman hatırlatma yapıyorum.:) Şimdi en bol zamanı. Dene beğenirsiniz tahmin ediyorum.

      Sil
  3. Yesil domates yemegini hic duymamistim Nilguncum. Bizi tanistirdigin icin cok tesekkur ederim. Burada oyle yesil domates bulmak da kolay degil ancak kendi bahcemizde yetisdirdigimiz domateslerle mumkun. Ellerine saglik.
    Opuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Şuleciğim, bahçendeki domateslerle en güzeli olur. Dalından kopar, koy tencereye... :) Hayali bile güzel can dost.:) Sevgiler kocamanından Kanada'ya... Hepinize. Sana, Emelciğime, Asumancığıma.

      Sil
  4. kopyaladım ve küçük hanıma söyleyeyim da yapsın....ben kızartmasını bilirim ,sanırım bloğumda yok,yapmak lazım....difrize koyulsa ,kışın her halde olur....yarın pazar ,alayım da yapayım,ellerin dert görmesin arkadaşım.

    YanıtlaSil