Cumartesi, Eylül 06, 2014

Küçüğümün Odası...:) Renkli Hayal Dünyası...

Artık büyüdü ve bebek yatağına sığmaz oldu...









              Daha dün gibi sanki... Bir akşamüstü apar topar gittiğimiz hastane ve kucağıma aldığım küçük kuzum... Üzerinden tam 3,5 yıl geçti. Ben, o seneler kadar yaşlandım. O, o seneler kadar büyüdü...:) Bir baktık artık bebek yatağına sığamıyor. Bu genç kıza bir oda lazım.:) Yeni yatak, yeni nevresim takımları, salonumuzu bir oyun evi haline getirmiş oyuncak yığını, " Lütfen bizi bir odaya götürün" diye bağırmakta...
              Eh artık teyzemizde, evine yerleşti, evimizin bir yatak odası boşa çıktı.:)) "Vakit, bu vakittir." dedik ve kolları sıvadık.:)) Önce anne ve babası çocuk odaları için uygun, nefes alan, küf ve nem yapmayan bir duvar boyası seçtiler. Ve... birer rulo alarak odasını uçuk pembeye boyadılar.:) Sonra, anneciği yatağını kurdu. Eline tornavida ve çekiç yakışıyormuş fark ettim.:)) Annesinin kızı, yıllarca eve usta sokmadan elektrik hariç tüm tamiratları yaptım.:))) Babası oyuncak dolabını, kurarken, tek tek oyunlarımızı torbaladık ve ayırdık. Bazıları, daha küçük arkadaşlarına, vakit geçirmeleri için gönderildi.
              Bundan sonraki odasını da, gelin odasını da görmek istiyorum Tanrım.:)) Sesimi duy lütfen. Anneannesi kuzusuna bir yatak örtüsü yapıyor şimdilerde... "Bana çiçeklerden örtü yap" dedi . Kuzu kırılır mı? Söylediği havada bırakılır mı?:)) Başladım tabii... Ortaya bu çıktı. Çok beğendi şimdi bitmesini bekliyor. Her gün sabah, Pinti Hamidonun altınları gibi çiçekleri sayıp duruyoruz.:)))  Dün facebook ta bir fotoğrafını koymuştum yünden çiçeklerin, nasıl birleşeceğini merak edenler için, bugün de küçük bir buketin birleşmiş halini paylaşıyorum. Kuzumun, renkli hayal dünyasına, anneannesinden bir buket...
               Sevgiyle kalın, bu defa çiçekler şeker hamurundan değil.:)) Yünden...

30 yorum:

  1. Senin o binbir emekle yapacağın, insanın kullanmaya kıyamayacağı yatak örtüsü ancak böyle bir kuzuya yakışırdı... Şirin kuzunun şirin yatağı, sende annanelerin baş tacı :))
    Güzel yürekli kadın, seviyorum vallahi seni. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın güzel çocuk:) O kadar sevgi dolusun ki, senin ailenin de ne kadar sevgi dolu olduğunu tahmin edebiliyorum.:) Sevgi ile yoğrularak büyümek başka bir şey. Ben de seni çok sevdim ya:)

      Sil
  2. Nevresimi, halısı, yatağı en önemlisi odanın sahibi kuzusu hepsi birbirinden güzel..O kuzuyu güliz teyzesi yer de yer...Becerikli ananesinin yatak örtüsü de ayrı güzel..bitmiş halini merakla beklerim artık..oda çok güzel sıcacık tam bir çocuk odası olmuş, güzel kuzu huzurla uyusun odasında :)Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim bu çok çabuk bitmez. Elimden geldiğince çabuk olmaya çalışacağım.:) Odası olduğu için çok mutlu. Geceleri evin içinde turluyor ama alışacak yavaş yavaş:) Şimdilik iki saatte bir yanına gidip dalsın diye yatıyoruz:)) Sevgiler canımcım.

      Sil
  3. Ay, ay, ay 41 kere maşallah, çok tatlı odası, anne baba sanırım - gözüm iyi seçemedi - resimleri olan yastık, kitty yastık, mikili halı hepsi çok şeker, inşallah düğün odasını da hazırlarsın Nilgün'üm. Aminnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Müjde Teyzesi:))) İnşallah o günleri görmeyi de nasip eder Tanrı bana:)

      Sil
  4. gelin odası diyecekken düğün odası diye gitti yorumum...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anladım benim güzel arkadaşım:)))) Harikasın ya:))

      Sil
  5. Bu kuzu, boylesine sevgi dolu ve becerikli bir anneanneye sahip oldugu icin ne kadar sansli. Sansi bir omur boyu sursun, insallah gelin odasini da yapmaniz kismet olsun.
    Battaniyeye bayildim, bitmis halini gormek isterim.

    Sevgiler,
    Asuman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim şansı hep güzel olsun. Karşısına hep iyi insanlar çıksın. Onunla yaşama bağlanıyorum Asumancığım. Hep söylerlerdi, torun farklı bir duygu diye. Ben de öncelikle hep evlatlarım derdim. Ama gerçekten bu başka bir şeymiş.:)) Yaşamak gerek. Battaniyesi bitince, yatağının üzerine serip size yayınlarız güzel teyzeleri:)) Sevgiler kucak dolusu.

      Sil
  6. 10 parmağında 10 marifet olan arkadaşım!..
    Ellerine sağlık. Kuzuna layık, onun gibi şeker oluyor battaniyesi.
    Senin, anne-babasının gösterdiği sevgi ve özen, hayat boyu onunla olsun inşallah :)

    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim Destiny dediğin gibi olur. Hayat onlara, olabildiğince kolay olsun diliyorum.:) Sevgiler güzel dost.

      Sil
  7. canim ablacigim vallahi helal olsun sana bu kadar marifetli bir ablam varmis benim ablacigim torunun cok tatli masallah Allah anasina babasina ve sana bagislasin dilerim Allahtan dualarin gercek olur renklere ve örtüye bittim ben canim ablacigim örgünün ismi ne yada nasil yapiliyor bir ara yayinlarsan sevinirim benimde üc yasinda yegenim var bende böyle güzel örtü örmek isterim :) kocaman öptüm seni
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Gügüm:) Ben de senin gibi sevgi dolu bir arkadaşım var diye çok mutluyum:) Canım benim çok marifet gerektiren bir motif değil. Çiçekli olsun dediği için benim ufaklık, çiçeğe benzer bir şey yaptım işte. Bir adı yok yani. Ama bana mailini yazarsan kaç zincirle başladığımı ve nasıl yaptığımı oradan anlatayım. Burada çok uzun olur.:) Sevgiler cancağızım. Yeğenini de kocaman öp benim için.:)

      Sil
  8. Masaallah pek tatli pek seker torununuz,öpüyoruz uzaklardan onu! odasinda renk secimi cok hos olmus,insallah mürüvvetinide görmek kismet olur, bizde elislerimizi hemen ananeye iletiriz:))sevgiler ikinizede...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler terazim:)) Senin için kocaman bir öpücük koydum yanağına:) Fırsat buldukça öpüyorum zaten. Dilerim çok güzel günlerini görmek kısmet olur. Kendi çocuklarımı büyütürken, hayat gaileleri çok yoruyordu beni. Şimdi bu ufaklığa sadece sevgi bölümü kaldı.:)) Siz de anneanneye müracaat edenlerdensiniz anladığım kadarıyla:)) Eh bizler de sizin için varız zaten:)) Sevgiler güzel arkadaşım.

      Sil
  9. Banane gelince ben yatacam o yatakta battaniyeyide ben kullanacagim:)) sansli kuzu nun sansli anneannesi..ne mutlu sanaki odasini zevkle sevgiyle hazirliyorsun-hazirliyorsunuz. Hepinizin emeklerinize saglik..sansli kuzuyu op benim icin emi..sanada sevgiyle sarildim can dostum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel canım gel:)) Battaniye kaldığın kadar senin:) Evet cancağızım odasını sevgiyle hazırladık. Oyuncakları ile artık rahat rahat oynayabiliyor. Çünkü; salonumuz mayın tarlası gibiydi oyuncaklardan. Üzerlerinden; kaymadan, düşmeden atlamak büyük başarıydı. Şimdi oda dar. Bazıları çıkıp, bazıları yerine kalkmak zorunda. Böylece toplamayı da öğreniyor. Biz de sana kocaman sarıldık Emel Teyzesi:)

      Sil
  10. Okurken gururlandım bu minik genç hanımefendi adına. Tam ona göre bir oda olmuş. İnşallah gelinliğini dikeceğin günleride göreceğiz Benim canım Nilgünüm. Mutlu ve sağlıkla büyüsün bu güzel odada. Eli değen herkese de selam olsun.
    Ben işe başlıyorum Nilgünüm. Bu hafta kısmetse. Çok büyük bir süpriz oldu ve çok çabuk gelişti durumlar. Hani sanki planlanmış gibi, yine sağlık-sigorta işleri ve keyifli başlıyorum inşallah böyle sürsün. Bil istedim, eskisi gibi yazamam ama mutlaka okurum.
    Yanaklarından öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim, küçük kuzu da sana el sallıyor.:)) İşe başlamana çok sevindim. Ama keyifli karelerinden ve o sıcacık dost kaleminden bizleri yoksun bırakma ne olur. "Seni özledim" cümlesini çokça yazdırma bana.:)) Hayırlı, uğurlu ve gönlünce olsun yeni işin:) Seviyorum seni Gün Işığı.

      Sil
  11. Nilgüncüğüm o çiçeklerin rengi gibi güzel bir hayatı olsun minik kuzunun :)Çok şanslı böyle marifetli bir anneannesi var..Bu ara da ben sana çok benzettim kuzuyu :)Çiçeklere de renklerine de bayıldım..Senin gibi marifetli bir arkadaşımın olması ayrıca mutlu ediyor beni:)İlerileyen yıllarda fikir alabileceğim danışabileceğim bir dostumun olması çok güzel, malum kız annesiyim ben de:-)Allah gelin odalarını da hazırlamayı nasip etsin inşallah tatlı anneannecik <3 <3Seviyorum seni <3 <3kocaman da öpüyorum..Kuzuya da kocaman öpücükler Zeyno'dan <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim güzel Zeynom:)) Aslan İzmirlim. Senin de ne çok marifetin var izliyorum ve gurur duyuyorum seninle. Eğer bir gün bana ihtiyacın olursa, senin kuzun için de elimden geleni yaparım. Dilerim, güzel günlerini görmeyi nasip eder Tanrı bana. Her gün bunun için ellerimi açıp dua ediyorum. Ben de seni çok seviyorum can arkadaşım. Kuzu ile birlikte sana sarıldık ve kocaman öptük.:)

      Sil
  12. sık kendini Nilüncüm,bu ilk torun ,ötekileri de ister böyle ciciler ,allah uzun ,sağlıklı ömürler versin ki hepsine yetersin canım.....cici kıza cici oda yakışır .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Mazesim,:) Birine yap birine yapma olmaz. Gelinlikte de aynı böyle oldu, büyüğe yapınca küçüğe de yol açıldı.:) Allah ömür ve sağlık verirse, gelen bütün kuzular başımın tacı olacak. Tek ki sağlıklı olayım ve kimseye yük olmayayım. Cici kıza yakıştı odası gerçekten.Çok mutlu orada. Sevgiler canım dostum.

      Sil
  13. Şansı bol ve güzel olsun Prensesin Nilgün ablacım, doğuştan şanslı aslında böyle sımsıcak ve doyasıya sarılsam doymam bir anneanne ye sahip, allah sana ve tüm sevdiklerine uzun ömürler versin dilerim.
    Özlemişim yazılarını canım Nilgün ablacım, öpüyorum sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni çok özledim güzel kız:)) Sanıyorum yazlıktaydınız epey ara verdin ve özlettin kendini. Yine aynı senin gibi sıcacık ve gönülden bir yorum... Tanrı hepimizin sevdiklerine uzun uzun ömürler bahşetsin ve bizleri onlardan ayırmasın. Bir geldin. pir geldin güzel Öznur:) Gönlüme, sayfama, hoşgeldin:)) Kocaman sarıldım.

      Sil
  14. Örülüşü ve son hali lütfen :))))) canım ceee ee mucuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavaş yavaş çıkıyor ortaya:)) Güzel olacak galiba. Bakalım beğenecek misiniz.?:))

      Sil
  15. küçücük bir karyolam olsa da kendim için örsem diye geçirdim içimdem. o kadar heveslendim, o kadar beğendim ki. bir prensese de böyle bir örtü, oda ve yatak yakışırdı. şanslı minik. her daim şansı bol olsun.
    öpüyorum minik kuzu ve seni nülgün'cüm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nagehan Ablası. Küçük prenseste, her gün ördüğüm çiçekler sayıyor :)) Kendince tabii:)) Bütün gün, " Anneanne bitti mi? dibimde bitiyor:))) Trikotaj makinesi olsa yetişmez.:)) Ama gel de anlat bu cimcimeye. İnşallah şans hep yanında olsun hepimizin yavrularının. Biz de seni öptük kuzu ile birlikte.:)

      Sil