Cuma, Eylül 19, 2014

Bulut gibi bir kurabiye mi istiyorsunuz? Bu tam size göre...:))






                   Adını siz koyun.:) İster nişastalı, ister çatlak, ister unlu,...Antep fıstıklı...Gelincik şuruplu... isterseniz benim gibi buluta benzeterek isimlendirin.:)) Bu bir kurabiye... Hafif mi hafif, ağızda dağılan, renkleri gün batımı...gün doğumu...O gün hangi ruh halindeyseniz size onu hatırlatan güzellikte...bayatlamayan, kahvenin yanında ağız tadı, çayla birlikte "hayır" demeyen, dost sohbetlerine hemen uyum sağlayan:) yapımı kolay bir kurabiye.:)))
                  Gördüğünüz gibi marifeti çok:)) Yaptığınızda beni hatırlayın... Sevgilerimle...

Gerekli Malzemeler:

- 250 gr tereyağ
- 1/2 Su bardağı un
- 2+1/2 su bardağı mısır nişastası
- 3/4 Su bardağı pudra şekeri
- 1 Paket sakızlı vanilya (Dr oetker)
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Kahve fincanı Antep fıstığı tozu (Açık yeşil olanlar için)
- 2 yemek kaşığı Gelincik şurubu (pembe olanlar için)(Bozcaada ürünü)
- Üzeri için yeterince pudra şekeri

Yapılışı:

* Oda sıcaklığındaki tereyağ üzerine, pudra şekeri, un, mısır nişastası, kabartma tozu , vanilya ilave edilerek yoğurulur.
* Hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamında olmalıdır.
* Hamur ikiye ayrılır.
* Yarısına ince çekilmiş toz Antep fıstığı ilave edilir ve homojen bir karışım olması sağlanır.
* Diğer yarısına, su karıştırılmamış gelincik şerbeti ilave edilir. (Gelincik şurubu sıvı olduğu için, bir yemek kaşığı daha mısır nişatası eklenmelidir.)
* Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak pudra şekerine bulanmalı ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında, renkleri değişmeden pişirilmelidir. (Üzerinde çatlaklar oluşunca fırından alınmalıdır.)
* Kurabiyeler soğuyana kadar tepside bekletilmelidir. ( Çok kırılgandır bu nedenle, sıcakken alındığı takdirde kırılabilir.)

AFİYET OLSUN:)

28 yorum:

  1. offff şeker gibi bunlar yahu Nilgün'üm! Pembeli, yeşilli çok güzel, eline sağlık. Bu tür kurabiye hiç yapmadım neden dersen tereyağ ile yapılıyor sanırım sıvı yağ olmuyor (ya da ben öyle sanıyorum) tereyağ da çok ağır geliyor bana :( olsa olsa bir tane ancak yiyebiliyorum...:)
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun bir hafta sonundan sonra, cevap vermekte geciktiğim için özür diliyorum cancağızım:) Benim güzel arkadaşım sıvı yağ ile olan tariflerde var. Senin için onlardan yapıp yayınlayacağım. Ne yazık ki bazı kurabiyeler, tereyağ tadındaki margarinleri bile kaldırmıyor. Mutlaka tereyağ ile yapılması gerek. Hamur kusar yağı aksi takdirde:)) Seni biliyorum, et ve yağ konusunda çekincelerin var benim gibi.:) Ben miktar olarak çok az tükettiğim için sorun yaşamıyorum. Sevgiler benim güzel arkadaşım.

      Sil
  2. Ben pastel kurabiyeler diye koydum adını nilgünüm..Öyle senin gibi 1 tanecik değil, tam tamına bir tabak alıp kaçıyorum:) Pastel renklere bayılırım çünkü, ancak bir tabak açar beni :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim yakışmış valla bu isim:)) Sana bir tepsi yaparım yolun düşerse, bir telefon et, ben kurabiye ve yanına çayını hazır ederim:))) Sevgiler cancağızım:)

      Sil
  3. Oof of bir de damlasakızı kokulu, hiç dayanamam o kurabiyelere :)) renkler fevkalade ablacım ellerine sağlık, nasıl da hoş bir fikir gelincik şurubu ile renklendirmek ellerine sağlık, sevgilerimle çokça...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurum iyi ki geldin ya:)) Senin o sıcacık yorumlarını çok özlemişim. Evet! bu kurabiyeler, gelincik şurubu ile renklendi. Aynı gelincik kadar kırılgan ve güzeller. Ben de bir kucak sevgi yolladım. Sarp kuzumu öp benim için:) Sevgiler İzmir'in sıcacık kızına.

      Sil
  4. Sevgi kurabiyesi olsun adı :)Sevgiyle yapılmış..Sevgiyle anlatılmış..Sıcacık renkleri var:)Tadının güzelliğinden zerre şüphem yok:)Ellerine sağlık canımcım nefis görünüyorlar..Hani elimi uzatıp alıp kaçasım geliyor..Ama alıp kaçmadan da bir kaç tane arka arkaya hüpleterek :)Kocaman öpüyorum seni..Sevgiyle kal <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynom:)) Biri buradaki kızım, diğeri İzmir'deki güzel arkadaşım.:)) Şu İzmir'e, siz İzmirliler sayesinde bir defa daha hayran oluyorum. Birşey var sizlerde, adını koyamadığım. İzmir kadar gerçek ve sıcaksınız diyeyim anlayın:) Zeynom biliyorsun, sevgi girdiği her yere yakışır. Buna da yakışmış değil mi? :)) Seviyorum sizi güzel insanlar.

      Sil
  5. Elinize sağlık. Çok güzel ve lezzetli görünüyor.İlk fırsatta denemek isterim. Çünkü eşim kurabiyeyi çok sever..:)
    Gönlünüzce bir hafta sonu diliyorum.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür dereim Hanifeciğim. Eşin kurabiye seviyorsa, bir dene. Beğenir diye düşünüyorum. Zaten senin mutfağında mükemmel. Bu da bir çeşit olsun:)) Sevgiler güzel dost.

      Sil
  6. ah bozcaada dan gelincik şurubu almadığıma nasıl pişman oldum şu an:(
    Elledim de bıraktım, ne yapıcam bununla diye karar veremedimdi:(
    Seneye gidersem mutlaka alıcam da, bu kurabiyeleri bu haftasonu mutlaka yapıcam:) seneye bekleyemem. Alp bayılır böyle pamuk tariflere:)
    o yer, ben yaparım hemencik:)
    Ellerine sağlık Nilgünüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelciğim benim değişik lezzetlere ve onları oraya buraya katmama alışık olan kızlar şişeleri boyunlarından tuttukları gibi bana getiriyorlar. Görmüşündür reçelini de getirmişler. Anneciğim, bize şerbetini yapardı ama arka bahçe, gelincik tarlası gibiydi baharda.:( Kendim henüz tarlaya ulaşamadım. Sevgili Serpilim benim için topladı ama dondurucuya konularak korunamıyor... Bozulmuşlar:( İşte bu nedenle Bozcaada'dan gelenle keyfimce birşeyler yapıyorum:)) Sevgiler Gün Işığı. Alp sevecek. Çok kırılgan sakın sıcakken çıkarma:)))

      Sil
  7. Sevgili Nilgüncüğüm biliyorum çok sık ve zamanında uğrayamıyorum, ama hala çok koşturduğum bir hayatım var. bazen emekli olup köşeme çekilsem diyorum ama evdeki hesabı 31 senedir tutturamadık. Analardan babalardan destek almadan iki çocuk büyüt okut iş sahibi yap evlendir karı koca ikimizde iki önemli hastalık geçir, evde yaşlı biri olunca bir kişinin fedakarlık edip erkenden emekli olması vs derken hayat beni dedim ya hala koşturuyor. Sağlık olsun da geç de olsa dostları arkadaşları kaybetmeden aradığımızda yanımızda bulalım o da yeter demi ama.
    Nilgüncüğüm maharet senin göbek adın. İmreniyorum takdirle anıyorum seni. Her zaman şahane şeyleri ortaya çıkarıyorsun. Ellerine sağlık. Artık yaza kadar bişeyler yapıp yemeyeceğim ama 2015 yazına en azından 15 kilo vererek girersem ilk işim bunu denemek olacak Çok öptüm arkadaşım. Güzel günler bizlerle olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatım önce çok özür diliyorum geç cevapladığım için. Koşturma dediğinde,:)) Ben de neredeyse seninle yarışıyorum. Sağlıklı olalım da koşturalım. Desteksiz çocuk büyütmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Bizler; "tırnağın varsa, kafanı kaşırsın" dediklerindeniz ne yazık ki:) Ama olsun bunun en güzel yanı nedir bilir misin? Kimseye müdanan olmaz:) Maharete gelince beni utandırıyorsunuz. Esasında mutfakta kendimi dinlendirirken, ağır bir hayatta sonra kendimi tedavi ederken, bir yandan da sizlere misafir oluyorum. Türk kadını zaten marifetlidir. Ekmeğini taştan çıkarır. Ne mutlu ki bana çok güzel kadınlar tarafından büyütüldüm ve eğitildim. Nurlarda yatsınlar. Sana gelince, sen her halinle güzelsin benim can kardeşim. Boşver kiloyu falan, hiç birimiz manken olmayacağız bundan böyle, sende öyle bir yürek var ki:)) Ağırlık yapan odur kardeşim. Sevgiyle sarıldım sana özletme ne olur :)

      Sil
  8. beze gibi göründü,süper fikirmiş,ellerine salık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazesim gerçektem beze kadar kırılgan ve yumuşacık:) Sağol canımcım.

      Sil
  9. Ayy goruntuye bak..nasil yenmez bunlar nasilll..ellerine saglik yine dokturuyorsun son gunlerde arkadasim..aslinda gordukce canim istiyor istedikce yapayim diyorum ama ben cok ugrasmaya gelemem:)) birde yapsam bile yiyecem ya ondan korkuyorum..ama canim istedi yaw:))afiyetler olsun ellerine saglik..azcik banada gonderr:))) kucakladim sekercigimi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah! Dost bahçem seni bir gördüm bir kaybettim ya:))) Son günlerde haklısın biraz mutfağa yöneldim. Gelinliği dikerken ve sıcaklardan giremediklerimi takviye ediyorum:) Haklısın yapılınca ucundan kıyısından derken yeniliyor. Sen zaten incesin kuzum arada bir kaç taneden bir şey olmaz. Yakın olsan, "koy çayı, kurabiyeleri kaptım geliyorum" diyeceğim ama:((( Nerdeee... Ben de sana, kocaman sevgiler yolladım can dostum:)

      Sil
  10. Offff offf adı da görüntüsü de harika:)) eminim tadı da nefistir :)ellerine sağlık canım benim çayımın yanina bir tane alıp kaçıyorum:))İzmir'den kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'in güzel kızları, kendiniz kadar gönlünüz ve ruhunuzda güzel:) Bir tane olur mu? Kuzularıma da alaydın birkaç tane:))) Seviyorum sizi.

      Sil
  11. Sen ne romantik, ne ince ruhlu, ne özel bir kadınsın.
    Kurabiye tarifini okumadan, zor mu kolay mı bilmeden, ilk bölümdeki yazdıklarını okumak bile hemen o anda bu tarifi yapma hissi uyandırıyor insanda...
    Seni seviyorum tatlı arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heyyfim benim:)) Sana sataşmıyorum kızınla doya doya vakit geçir diye. Ben de senin yazılarını çok özledim ama hiç şikayet etmiyorum. Çünkü öylesine güzel bir mazeretin var ki, dünyaya bedel. Bu yaş günün çok daha güzel ve anlamlı geçecek. Mutluluğunuz her yaş gününde katlanarak artsın güzel anne. Kuzumun son resimlerinden birini yolla bana whatsaap'tan:)) Sevgiler yolladım kucak dolusu.

      Sil
  12. Ah ben bunu neden görememişim ki :(
    Nilgün Annem, her bulun deyişimde, görüşümde kısacası her anımsayışımda aklıma gelen, hissettiğim tek şey; özgürlük oluyor. Küçükken de benliğime sığmayan hayaller kurduğumda, hep bulutlara kayardı gözüm, sanki o uzak hayallere tek ayna tutan bulutlarmış gibi gelirdi.
    Senin bu kurabiyeler de en az benim o uzak ama güzel hayallerim gibi, şuan uzak ve güzel. :))
    öperim ellerinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cansın sen ya:))) Ersinciğim emin ol, o kurabiyeler güzel hayallerin kadar uzak değil:) Sen iste, ben yollarım:)) Ah! güzel çocuk ne kadar içten bir evlatsın sen.

      Sil
  13. yine süper bir yazı ,ellerinize sağlık Nilgün hn benimde sıkça yaptığım bir tarif ,hatta hamuru bazen 7-8 parçaya bölerek rengarenk bir tepsi çıkarıyorum ortaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jülideciğim gerçekten rengarenk çok güzel oluyorlar. Ben de seviyorum uçuş uçuş ve hafif bu kurabiyeleri. Bazen de özellikle kışın renkli yapmayıp, bir kısmına portakal kabuğu, bir kısmına limon kabuğu koyuyorum onlar da güzel oluyor. Yanına bir de çay yapınca değmeyin keyfime:)) Ellerine sağlık zarif arkadaşım.

      Sil
  14. bunu görmeseydim iyiydi. şimdi canım yapmak ister, yapınca yemek ister:))
    ama bu yapılmaz mı, yenmez mi??
    bu güzelliklerden nasıl mahrum bırakayım kendimi.
    akşamları kahvenin yanında bir taneden birşey olmaz ki:))
    tadına bakmak için aldım, kaçtım nilgün'cüm:))
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla haklısın Nagehancığım. Yapınca, yemek istiyor insanın canı:) Yemeden olmaz, ucundan, kıyısından derken giriyoruz tabağın içine. Benim şekerim olduğu için korkudan fazla yiyemiyorum ama az da olsa tadıyorum. Valla kahveyle mükemmel yakışıyor. Ben de; "afiyet olsun belki bir gün hep beraber oturup gerçeğini tadıyor oluruz" diyorum:))) Sevgiyle kal güzel arkadaşım.

      Sil