Cuma, Eylül 26, 2014

26 Eylül 1988 ... İkinci Mutluluğum...:))




                  Tam 26 yıl önce... Yine bir Eylül...Yine bir gece... Ve...Yine bir kız...

                   İkinci kez çok mutluydum. Güzel, cici, masum bir bebeğim daha olmuştu. Üstelik sessiz sedasız, beni hiç yormadan geldi dünyaya. :) Sonrası için aynı şeyleri pek söyleyemeyeceğim ama gelişi aynen böyleydi.:))) Şimdilerde; dediği dedik, hayata çelme atmayı seven, gururlu, iş kolik, Türkiye ve Türkçe aşığı bir kız...
                  Yakın geçmişte gelin ettim biliyorsunuz onu...Şimdi bu özelliklerine, iyi bir ev kadınını da eklemek gerek.:))) İyi işlemişim bu kuzuyu da... Güzel sofraların, değişik baharatların, özel tadların hanımefendisi olmaya aday...
                  Seviyorum seni tekne kazıntısı.:))
                  Tüm huysuzluklarınla, yumuşacık sevecen kalbinle, kızdığında dolan ama akmayan gözlerinle, bana karşı gösterdiğin şevkatle...Daha niceleriyle seviyorum seni.:)
                  Annen olduğum için, mutlu ettiğin için, her sabah " Nasılsın? Güzel kız" diye melodik bir sesle telefon açtığın için, henüz anne olmadan, anneni anladığın için teşekkürler.:)))
                   Yuvanda, eşinle mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum küçük kız.:) Hayat bana zor kartlar açtı...Seninle, Ceydam bana açılan güzel yaşam kartlarıydınız. Yaşamıma tekrar "HOŞ GELDİN" Diyorum:))) Akşam görüşmek üzere... Pasta benden...
                   Ayyyy:))) Unutmadan...Yemekte ne var?





Not: Tarif, blogda olacak, uçuracak bir pasta:)) Usla'dan aldığım akademik eğitimin yansımaları var.:)                


34 yorum:

  1. Vay pasta değil, dantel gibi ! Üzerinde üşenmeden çiçekler, yapraklar ! Nilgün'üm valla ne diyeyim şu 5 yıldızlı otel pastaneleri ya da ünlü pastaneler filan görmüyor mu bu yaptıklarını? Ben olsam sana astronomik rakamla iş teklifi yapardım. Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem, artık emeklilik yaşıyorum.:) Bundan böyle iş hayatında patron olabilirsem var olmalıyım.:) Ah! şu güzel memleketimde huzur bırakmadılar ki, küçücük bir cafe açayım, şık pastalar üreteyim...:( Ne yapalım kısmet böyleymiş güzel arkadaşım. Sevgilerimi bıraktım.

      Sil
  2. Ne güzel bir yazı bu böyle! ne kadar güzel ve hoş bir kutlama! yüreğinize sağlık ve nice mutlu yıllar güzel kızına.. insanın çocukları ve kızları olması ne güzel bu hayatta.. benimde iki kızım var ve umarım bende sizin gibi güzel günlerini görürüm ilerde..
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sebuş, inan ki, güne gelmeyecek iki güzel kızının büyümesi.:) Zaman sana hissettirmeden akıp gidecek. Bir bakacaksın, iki genç hanım olarak artık elini tutmayıp, koluna girecekler.:)) Diliyorum yaşa bu günleri, çünkü; çok güzel... Sevgiler yolladım kucak dolusu...

      Sil
  3. Nice güzel sağlıklı mutlu yaşları olsun inşallah.Ne güzel bir annenin evladını iyi işlemişim diye anlatabilmesi.Allah herkese hayırlı evlatlar versin.Ve kızınıza da kendi gibi evlatlar.Bu arada pasta da çok şık.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Gerçekten ektiğimizi biçiyor olabilmek, bir anne için çok gurur verici. Çok şükür Tanrı bana bunu yaşayabilme hakkını tanıdı.:) Dilerim tüm emek verenlerini karşılığı bu olsun. Beğenin ve sıcacık yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgiler yolladım.

      Sil
  4. Nice mutlu yıllar dilerim ... Pasta da çok şık görünüyor bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edacığım çok teşekkürler. Şeker hamuru ile çalışacaktım, vaktim yetmeyince bu çıktı:))) Sevgilerimle...

      Sil
  5. :) Bu yenir mi yahu? Hayır, yenir de... Yemeğe kıyılır mı? :) Yine o güzel ellerinden, neler çıkmış Nilgün Anneciğim.
    Öperim ellerinden. Güzel yavrunun da doğum günü, kutlu olsun. Ne kadar şanslı ki senin gibi anneden doğmuş.
    Hep beraber, sağlıklı nice güzel yıllarınız olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapalım Ersinciğim, şu dünyaya defalarca gelip gelemiyeceğimizi tam bilemiyoruz.:)) Bu arada aramızda kalsın, ben reenkarnasyona inanıyorum.:) Bundan önce, ya çikolatacıydım ya pastacı:)) Bir şey yiyeceksek hem göze hitap etmeli hem de mideye. O zaman yemeğe kıyacağız demektir. Şans konusuna gelince ben de şanslıydım, kızlarım da.:) İyi dileklerin için çok teşekkür ederim can çocuk.

      Sil
  6. vayy pasta nefis, kızınızın doğum gününü kutluyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Mehtapcığım sağol güzel kutlaman için. Sevgiler kocamanından:)

      Sil
  7. ağlarım ben böyle yazıları okuyunca, böyle sevgileri duyunca, böyle aşklara uzaktanda olsa şahit olunca. Siz hep mutlu olun e mi?
    İyi doğdun tekne kazıntısı:)
    iyi ki doğurdun kaptan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Emelciğim sen sakın ağlama, üzülürüm. Ben de evlatlarına düşkün her anne kadar sevdim çocuklarımı, sanıyorum tek farkımız hayatı üçlü yaşadık sac ayağı misali...Bu nedenle paylaşımlarımız, biraz daha fazlaydı galiba. Tekne kazıntısına ilettim güzel dileklerini.:) Kaptan da kocaman sevgiler gönderdi sana doğru. Hadi tutuver:)))

      Sil
  8. Pasta şahane, anne şahane, evlat şahane ..ne mutlu size..hep güzel yüzünüz gülsün..güzel prensesin her günü bir öncekinden daha güzel olsun..nice yıllara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizim, kocaman yürekli arkadaşım benim:)) Ne güzel dilekler diledin bizim için. Defalarca sağol. Şu blog dünyasını her gün biraz daha fazla seviyorum. Ben seni nasıl bulacaktım Muğla'nın can kızı? :)) Biz de, hepimiz, sevgilerimizi yolladık sizlere doğru.

      Sil
  9. nilgün
    ne şanslısınız anne kız sevgisi yaşayabiliyor,aynı zamanda tadına da varıyor birbirinizi kıymetlendiriyorsunuz:)
    Allah daim etsin huzurunu sevgini mutluluğunu:)
    ama güzel arkadaşım,o pasta için sözüm yok,nutkum tutuldu!
    nice yıllara tekne kazıntısı,sana da güzel anne
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havvacığım teşekkürler... teşekkürler...:) Tanrı; bana onlarla, uzun birliktelikler nasip etmiş olsun inşallah. Küçük kuzumun diplomalarını görmek istiyorum. Pastaya gelince; beğenildiği için mutluyum. Lezzeti de yerindeydi.:)) Tekne kazıntısı, iyi dileklerin için teşekkür etti. Ben de kocaman sevgilerimi yolladım cancağızım.

      Sil
  10. Sevgili Nilgüncüğüm seninle yıllarımız karışmış desene (hani 40 gün içinde iki ayrı insan anne olduğunda büyükleri hemen ayy kırkınız karıştı der ya onun gibi:)) bizimde yılımız karışmış küçük kuzularda. Benimde Begüşüm 29 Ocak 1988 doğumlu.. Allah cümlemizin evletlarına sağlıklı huzurlu mutlu mesut bir ömür nasip etsin.

    O büyümüş ama gözümüzde hala küçük olan kuzuya çok mutlu bir yuva ve nice yaşlar diliyorum..Sevdikleri ile. Anneciği ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatım canım benim. Yıllarımız karışmış haklısın:) Dediğin gibi Tanrı hepimizin yavrularına iyi yazılar yazmış olsun. Bizlere de onların iyi günlerini yaşamayı nasip etsin. Ne kadar büyürlerse büyüsünler, bizler için hep küçük kalacaklar:)) Seviyorum seni güzel arkadaşım. Gönül dolusu sevgiler sana..


      Sil
  11. hüzünlenince değil, ben mutlu olunca da, karşımdakilerin mutluluklarına da ağlarım ki... bu yazıyı okumasaydım, bu pastayı görmeseydim buram buram sevgi hissetmeseydim tüm bunlar olmazdı nilgün'cüm. tüm göz yaşlarımız böyle mutluluklar, güzel hayatlar için olsun. güzel kızının yeni yaşı kutlu olsun, hep mutlu, hep huzurlu olsun. iyi ki doğmuş senin gibi bir annenin kucağına... ne mutlu.
    şimdi akşama siz bu pastayı yiyecek misiniz gerçekten?? :)
    olsun ben yine de sorayım dedim:)))
    afiyet şeker olsun, eline emeğine sağlık...
    kucak dolusu sevgiler benden hem sana, hem doğumgünü çocuğuna:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagehanım gözleriniz dolmasın ya:( Esasında ben de aynı sen gibiyim, hemen hislenirim gözlerim dolar. Güzel dileklerin ve temennilerin için sağol benim güzel arkadaşım. Biraz zorlu bir yaşamı paylaştım ben bu kızlarla. İyi ki onlara sahip olmuşum, benim yaşam enerjimi perçinlediler. Pastaya gelince Nagehancığım yedik valla:))) Biz de sana kucak dolusu sevgi yolladık hadi tutuver onları:)) Sevgiler can dost.

      Sil
  12. Çok duygusal bir yazı bu Nilgüncüm... Ne mutlu sana. İki kızını da Allah nazardan korusun !
    Birlikte nice yıllara beraberce, enfes pastalarından afiyetle yemeniz dileğimle, sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Destiny, güzel dileklere çok teşekkürler. Tanrıdan gerçekten tek dileğim, sağlıklı olarak onlarla uzun zamanlar geçirebilmek. Dualarımı duyuyor biliyorum ve hissediyorum. Sevgiyle kal güzel arkadaşım.

      Sil
  13. Kocaman bir masaallah sizlere,ne güzel böyle yakin ve ic ice olmak, iyiki dogmus kücük kiziniz iyiki hayatinizdalar,saglik versin hepsine yüce Rabbim,acilarini göstermesin...

    Yorumlariniz icinde ayrica tesekkür ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler terazim;) Tüm iyi dileklerin için çok teşekkürler. Tanrıya hep bunun için dua ediyorum. Sana da ailenle evlatlarınla mutlu bir yaşam diliyorum. Sevgilerimi yolladım.

      Sil
  14. ben de kuyrukta kaldım...bütün sevdiklerinle mutluluklar dilerim hepinize canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazesciğim ne candan bir insansın;) hepimize Tanrım iyi yazılar yazmış olsun diye diliyorum. Güzel öğretmenlerim nasıllar? Hepinize sevgiler gönderdim.

      Sil
  15. Bu komputur ben i kizdiriyor yorumum gittimi bilmiyorum gittiyse bunu gorme sil emi:)) yarin kontrol ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dost bahçem, güzel kardeşim. Diğer yorumun PC nin azizliğine uğramış belli. Ama güzel yüreğin elimden tuttu;)) Canımsın benim.

      Sil
  16. Nilgunum demistimki gec kalmisim kapinizi caldim caldim ama siz yeni gelinin yeni yasini kutlamaya yaptigi guzel yemeklerden yemeye gitmissiniz. Giderkende bu enfes pastayi goturup bensiz bir guzel yemissiniz :)) sana cocuklarina hep yuzunuzun gulecegi nice guzel saglikli yillar olsun sevdiklerin hep yaninda sende onlarin yaninda olasin. Gecte olsa guzel kizinin dogum gununu kutluyorum vede kocaman opuyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benim canımsın:))) Bileydim geleceğini kollarımızı açıp beklerdik:)) Pastayı sensiz yedik ama seneye kısmet olur da gelirsen Türkiye'ye, pasta yiyecek vaktimiz olacak inşalah. Sevgiler güzel arkadaşım ayrıca tüm iyi dileklerine teşekkürler. Hepimizin sevdikleri ile geçirebilecek çok yılları olsun diliyorum:)

      Sil
  17. Sağlıkla, neşeyle geçen bir bayram dileğiyle, bayramın kutlu olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım. Hepimize sağlıklı, huzurlu bir bayram olur inşallah. Sevgiler.

      Sil